a jest zbyt malo ludzi ktorzy by ogarniali 300koni fwd na drodze cywilnej... a jest jeszcze mniej ludzi ktorzy mieli okazje jechac takim autem, a jeszcze mniej posiada takie auto...slugs pisze:Wszystko zależy od oleju w głowie
Cabrio Typ89 [2.8 AAH]
Ja niedawno latałem sobie autkiem o mocy 328km testowałem je kilka dni po tym jak chłopaki z TVN Turbo je męczyli Ale to było Infinity G37 model 2010, więc nie czuło się tego przyspieszenia. Jedynie na blacie jakoś szybko wskazówka się podnosiła <ok>kolczat pisze:a jest zbyt malo ludzi ktorzy by ogarniali 300koni fwd na drodze cywilnej... a jest jeszcze mniej ludzi ktorzy mieli okazje jechac takim autem, a jeszcze mniej posiada takie auto...
Na drodze cywilnej jeszcze łatwiej ogarnąć te konie - wystarczy jechać rozsądnie i nie podpalać się. W mocnych autach nie chodzi o to, że one pojadą 250 lecz o to jak szybko one przyspieszają. To jest jedyne co może zgubić kierowcę - bo wciskając gaz do doechy w miejscu o którym myśli znajdzie sięszybciej niż mu się wydawało. To czy samochód wówczas ryczy czy nie nie ma żadnego znaczenia.
Kilku znajomych ostatnimi czasy przesiadło się ze zwykłych samochodów (mówię o mocy +/-150 koni) do furek +/-300 konnych i każdy żyje. Sam po przejażdzce S4 brata jakoś się nie wystraszyłem, że nie podołam. Do mocy trzeba się przyzwyczaić i się jej nauczyć. No i trzeba się przyzwyczaić, że jadąc samochodem co ma 300 koni strzał w gaz owocuje bezproblemowym wyprzedzeniem sznurka samochodów, więc trzeba myśleć tym bardziej za siebie i za kogoś. Bo komuś się może zdawać, że te kombi z tyłu po prostu wyprzedza, a w rzeczywistości za moment będzie zamykać licznik ;]
Kilku znajomych ostatnimi czasy przesiadło się ze zwykłych samochodów (mówię o mocy +/-150 koni) do furek +/-300 konnych i każdy żyje. Sam po przejażdzce S4 brata jakoś się nie wystraszyłem, że nie podołam. Do mocy trzeba się przyzwyczaić i się jej nauczyć. No i trzeba się przyzwyczaić, że jadąc samochodem co ma 300 koni strzał w gaz owocuje bezproblemowym wyprzedzeniem sznurka samochodów, więc trzeba myśleć tym bardziej za siebie i za kogoś. Bo komuś się może zdawać, że te kombi z tyłu po prostu wyprzedza, a w rzeczywistości za moment będzie zamykać licznik ;]
-
- Forum Audi 80
na allegro po 15 zlotychdżanas pisze:a tak w ogóle to kupie zaślepkę do tunelu jakby ktoś miał coś takiego na zbyciu za rozsądną cenę to proszę o kontakt na pw...
coś takiego :
[url=http://images40.fotosik.pl/290/925ad8c4589f4b7cm.jpg]Obrazek[/URL]
http://allegro.pl/item1020571851_zaslep ... f_vat.html