[AUDI 80 B3 1.8]
[AUDI 80 B3 1.8]
Witam wszystkich AUDImaniaków !!!
Audi 80 B3 (1990 r.) posiadam od 2 lat. Silnik 1.8 typ JN 90KM na pełnym wtrysku - zagazowany (zawór ukryty we wlewie paliwa). Auto wygląda raczej atrakcyjnie - lakier metalik, zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia, jest obniżone, ma alusy, halogeny, blende, sportowy wydech, hamulce tarczowe z przodu i z tyłu, podwójny wiatrak na chłodnicy, elektryczne i podgrzewane lusterka, szyberdach, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, kierownica obszyta skórą.
Autko jest już wystawione na sprzedaż bo dzidziuś w drodze i z sedana trzeba będzie przesiąść się na kombi - do wożenia wózka (oczywiście tylko i wyłącznie AUDI 80 B4 AVANT 2.6 lub 2.8 - full wypas bez skóry). Jakby ktoś miał coś fajnego na oku to proszę o info.
P.S. Niektóre komentarze są już nieaktualne bo wkleiłem nowe zdjęcia (12.07.2007).
UWAGA !!! NOWE ZDJĘCIA !!!!
POZDRAWIAM
mrozek
AUTKO ZOSTAŁO SPRZEDANE (28.07.2007) i jest już nowy nabytek - opis i zdjęcia wkrótce !
Audi 80 B3 (1990 r.) posiadam od 2 lat. Silnik 1.8 typ JN 90KM na pełnym wtrysku - zagazowany (zawór ukryty we wlewie paliwa). Auto wygląda raczej atrakcyjnie - lakier metalik, zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia, jest obniżone, ma alusy, halogeny, blende, sportowy wydech, hamulce tarczowe z przodu i z tyłu, podwójny wiatrak na chłodnicy, elektryczne i podgrzewane lusterka, szyberdach, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, kierownica obszyta skórą.
Autko jest już wystawione na sprzedaż bo dzidziuś w drodze i z sedana trzeba będzie przesiąść się na kombi - do wożenia wózka (oczywiście tylko i wyłącznie AUDI 80 B4 AVANT 2.6 lub 2.8 - full wypas bez skóry). Jakby ktoś miał coś fajnego na oku to proszę o info.
P.S. Niektóre komentarze są już nieaktualne bo wkleiłem nowe zdjęcia (12.07.2007).
UWAGA !!! NOWE ZDJĘCIA !!!!
POZDRAWIAM
mrozek
AUTKO ZOSTAŁO SPRZEDANE (28.07.2007) i jest już nowy nabytek - opis i zdjęcia wkrótce !
Ostatnio zmieniony 30 lip 2007, 14:33 przez mrozek, łącznie zmieniany 10 razy.
- Daniello85
- Audi 80 Klub
Nawet nie wiem bo od niemczura taka przyjechała. Trochę czuć dziury ale drogi trzyma się wyśmienicie - szczególnie na zakrętach i przy dużych prędkościach - dosłownie przykleja się do drogi. Z tyłu musiałem ją lekko podnieść bo przy oponach 195/60/R15 (Michelin) i komplecie pasażerów potrafiła dobić na większych nierównościach. Jak te opony zjeżdżę to założę niższy profil 55 lub 50 i obniżę do stanu jaki był na początku.Daniello85 pisze:fajna b3 o ile masz ja obnizoną ??
Tak jak napisałem w opisie moja AUDIca posiada wydech sportowy i nie ma tutaj oddzielnej końcówki - tłumik końcowy wraz z rurą wydechową to jeden niepodzielny element. Ogólnie bardzo ładnie brzmi ten tłumik i co najważniejsze zaczyna sobie basowy pomruk tak od 3000 obr. więc nie jest uciążliwy przy spokojnej jeździe tylko bardziej ostrzejszej.Marcin19l pisze:ładna zmieniłbym tylko końcówke wydechu
Ostatnio zmieniony 28 cze 2007, 10:59 przez mrozek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Blenda faktycznie jest od 90-tki ale taka już przyjechała od niemczura - wygląda to zajefajnie. Audica to 100%-towa 80-tka B3. Co do znaczka to chyba jakiś „kolekcjoner” miał to swego czasu na oku i nawet nie wiem co tam pierwotnie było (chyba 1.8S) a że pierwsze wpadło mi w ręce 2.0E („z recyclingu”) więc to nakleiłem.Misiek_Stce pisze:fajna... i zadbana... moze sie czepiam ale czemu na klapie z tyłu masz znaczek 2,0E skoro wedlug Ciebie to jest 1,8 i widze masz blende z 90 mzoe to jest 90ka ?
Musiałem coś nakleić bo był brzydki ślad po starym znaczku (no i tak niesymetrycznie - hyhy). Z tym grillem to może i masz rację ale już nie będę inwestował w ten samochód bo idzie na sprzedaż a i tak jest zadbany.UFOtm pisze: a po co nakleiles ? Ladnie sie prezentuje auto ale grill zmien na ten z 90 tak zeby z tylem gralo i bedzie miodzio...