Witam
Pragne zaprezentowac na forum moje audi
Audi 80 B4 2.0 ABT + GAZOWNIA.
Rocznik 1993 , u nas w kraju od 2006 kupione przezemnie w grudniu 2009 od starszego pana. Auto kupowane zima , wiele rzeczy podczas zakupu zostalo przeoczone i nie zauwazone poprzez oblodzenie elementow lub poprostu zabrudzenie. Kilka niedoskonalosci blacharskich zostalo usunietych lecz jeszcze trzeba podlubac aby bylo tak jak trzeba , puki co ciesze sie z jazdy i uzytkowania tegoz auta
Jako ze jest to moje pierwsze auto oczywiscie zdarzylo sie obetrzec pare razy zderzaki zima. Mimo wszystko auto jest niezawodne i niech tak bedzie jak najdluzej ;D
Wyposażenie słabe , mianowicie :
- korbotronix
- el. szyberdach
- el. podgrzewane lusteka
- wspomaganie
- regulacja wysokosci swiatel
- abs
- centalny zamek wraz z systemem alarmowym
- oczywiscie nie moglo zabraknac big bena
- felgi 15'
Wykonane prace w audi od czasu zakupu :
wymieniona sonda lambda
wymieniony termostat
wymienione swiece
wymienione wiazki elek.
wymieniony akumulator bo stary padl zima jak zapewne wielu innym uzytkownikom
regulacja i przeglad instalacji LPG
na sezon letni wymiana doslownie wszystkich plynow w aucie oraz filtrow
z rzeczy wizualnych zostaly wymienione
wymieniona koncowka wydechu , obecna wydaje mily dzwiek nie kojarzacy sie napewno z agro tuningowymi zapedami.
wymienione zarowki na osram nightbreaker , poprzedni wlasciciel jezdzil na a'la xenonach z biedronki co bylo dla mnie totalnym agro.
pomalowane zostaly ramki oraz odblysnik lamp przednich co nadalo ciekawego charakteru audiczce
na felgi zalozone opony letnie 205/65 wczesniejsze 195' nie nadawaly sie do niczego po poprzednim wlascicielu
w srodku zmienione z szmacianych dywanikow activ na swietnie dopasowane dywaniki z stoperami oraz logiem
wymienione oswietlenie wszelakich zegarow na krwista czerwien
wymienione zostaly tez standardowe zarowki oswietlenia rejerstracji , podsufitki , maski , bagaznika , zastapily je biale ledy
wymieniony grill oryginalny na kamei
zalozone audio od podstaw gdyz po starym nie bylo sladu juz przy zakupie , w sklad audio wchodza 2 glosniki infiniti na przod oraz 2 jbl na tyl ktore graja wystarczajaco puki co dla mnie , steruje tym radio clariona
do zrobienia :
koniecznie wymiana kierownicy , obecna to agro bynajmniej w moim odczuciu , polowal bede na ta z s-line
zalozenie ringow na zegary
wymiana mieszka
zalozenie elektryki szyb
na przyszly sezon nowy felunek oraz gleba
wstawienie podlokietnika
Jak widac troche do zrobienia jest , czym chetnie sie z wami podziele w najblizszym czasie
Oto zdjecia )
Milego ogladania
Audi 80 B4 ABT by boczeg.
- zapomnialem
- Forum Audi 80
heh z tym diff to jest tak ze prawdopodobnie tunel zostal wymieniany z nieznanych mi blizej powodow przez poprzedniego wlasciciela , co do okleiny w srodku probowalem zdejmowac ale ciezko to szlo i odpuscilem bo nie chcialem zrobic sobie wiekszych problemow tj. koszmarnie trudne usuwanie kleju i pozostalosci po okleinie. Co do tunelu poszukuje nowego bez schowka na kaseciaki z wejsciem na zapalniczke bo aktualnie mam ani 1 gniazda ktore jest mega potrzebne do podlaczenia i ladowania gps na dluzsze trasy.