Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 Avant 1Z+] Kompletna renowacja + lekki tuning.

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
jedynykicek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 Avant 1Z+] Kompletna renowacja + lekki tuning.

Post autor: jedynykicek » 08 lip 2010, 10:19

Witam Serdecznie!

Koledzy mam Wam do zaprezentowania moją Audi B4 Avant z 1994/1995. W ostatnim miesiącu przeszła ona kompletną odnowę:

-remont silnika (2600)
-zewnętrzna renowacja + malowanie całości (5000)
-wydech od turbiny aż do końcowego "Montii" (800)

Nie mam zbytnio czasu na wymienianie poszczególnych części w silniku które zostały wymienione na nowe, ale wszystkie elementy są wymieniane na oryginalne, tak jak Audi zostało wypuszczone z fabryki.
Auto jest kupione przez mojego tatę w salonie w Niemczech w 1995 roku, a ja odziedziczyłem ją 5 lat temu i od tego czasu dbam o nią jak tylko mogę.
Zewnętrzne zmiany również będą dla Was zauważalne, więc rozpisywanie się specjalnie nie ma sensu.
Co do wydechu to został on pozbawiony katalizatora i tłumika środkowego, całość została zastąpiona rurą prostą od turbiny aż po sam tłumik końcowy który został wymieniony na model T22x2N1 firmy Montii.

Efekty wizualne, odczucia w jeździe i dźwięk dochodzący z tyłu są na najwyższym poziomie, ale to jest jak narazie moje zdanie, więc teraz oddaję głos kolegom.

Dziękuję za uwagę, a więcej zdjęć (również te w trakcie remontu) i dodatkowo fajna prezentacja + dźwięk wydechu są tutaj:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 08 lip 2010, 10:40

jedynykicek, powiem Ci, że nawet podoba mi się malowanie Twojej niuni :-) Wygląda ładnie i estetycznie i pasuje do nadwozia typu avant :-P Pomysł z pomalowaniem alufelg jak najbardziej na plus przy tym kolorze nadwozia <ok> Jednak przydałby się większy ich rozmiar i może nieco inny wzór ale to tylko moje zdanie ;-) Natomiast wszelkiego rodzaju brewki niezbyt pasują do A80. Proponowałbym Ci zamiast tego kupić dymione kierunki i pomalować ramki reflektorów na czarny mat tak jak np ja mam to zrobione. Wtedy całość na białym nadwoziu prezentuje się rewelacyjnie <ok> Kolejna sprawa to jak mi się wydaje brak listew bocznych... Jeżeli już decydujesz się na ich demontaż lub malowanie pod kolor nadwozia to przydałoby się również pomalować listwy zderzaków. Wtedy linia boczna samochodu byłaby zachowana ;-)
Autko jak najbardziej na plus. Wrzuć jeszcze fotki wnętrza :-P

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 08 lip 2010, 10:46

Białe alufelgi, demontaż brewek, inny grill, może nieco subtelniejszy wydech.. i miód malina :) Bardzo ciekawy projekt. TT'ki było wypuszczane w takiej limitowanej wersji dwukolorowej, inspiracja? ;)

Awatar użytkownika
Bartek90
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Bartek90 » 08 lip 2010, 10:55

Malowania auta bardzo mi się podoba, klasyczny, sprawdzony pomysł czarnego dachu pasuje w avancie. Bazawaryjności i pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Metal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Metal » 08 lip 2010, 10:59

Malowanie auta całkiem ok :-) wywal brewki, schowaj bardziej wydech i będzie malina.No i trochę większe felgi by sie przydały.

Powodzenia w modach ;-)

Awatar użytkownika
barto-team
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barto-team » 08 lip 2010, 11:28

naprawdę mi się podoba :-) na przodzie widział bym jeszcze zderzak od V-ałki, lub też coupe do tego soczewy z xsenonem i malina <ok>

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 08 lip 2010, 11:44

Zderzak S2 i soczewki na przodoraz troche go w dół. Pozatym bardzo fajne auto i skoro bylo kupione przez twojego tate jak nowe w salonie to chyba lepszej bazy nie da sie znalesc.

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 08 lip 2010, 11:46

Czarne ori soczewki, przyciemnione kierunki w zderzak i halogeny, wtedy grill będzie bardzo ładnie się komponował. Dobrze, że zostawiłeś czarne paski w zderzakach, biały samochód z czarnymi dodatkami rewelacyjnie się prezentuje. Brewkę z reflektorów usuń, ni w ząb nie pasuje :-/
Ale dwukolorowe malowanie - u Ciebie cód, miód i orzeszki 8-)

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 08 lip 2010, 12:30

Można zrobić dubai :-P Może być bardzo ciekawie ;-)

Awatar użytkownika
MarcinC
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: MarcinC » 08 lip 2010, 13:25

dla mnie też auto przypadło do gustu :mrgreen: jednak jest kilka rzeczy do poprawienia, ale oczywiście jest to tylko moje zdanie i nie musisz się z tym zgadzać ;-)

- końcowy wydech... moim zdaniem taki wydech w dieslu zupełnie nie pasuje, lepiej gdyby to była oryginalna dwururka spolerowana w lustro
- brak listew na drzwiach... brakuje mi czegoś, więc oryginalne czarne listwy dobrze by tu wyglądały lub po prostu pomaluj czarne listwy zderzaka na biało
- jeżeli idziesz już w stylu "black & white" to proponowałbym poszukać tylnych oryginalnych lamp TRESER lub przynajmniej blendy od 90tki
- znaczek OOOO na grilu zostawiłbym chromowany jak to było w oryginalne
- brewki muszą obowiązkowo zniknąć :oops:
- kupiłbym dymione kierunki i pomalował ramki reflektorów na czarno wtedy pasowałoby do Twojej wizji (oczywiście jak najbardziej widzianie tutaj lampy zespolone lub soczewkowe i do tego zderzak eSkowy lub Cabrio FL, ale to niestety kosztuje :-/ )
- auto przydałoby się trochę niżej posadzić 8-)
- felga nie jest brzydka, ale przydałoby się tutaj coś większego

ogólnie autko bardzo fajne i najbardziej mnie zaskoczyło to, że posiadacie je od nowości :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: powodzenia w dalszych modach <ok>

P.S. będzie trochę więcej mocy ? :roll: wydech już masz więc to dobry początek :-)

Awatar użytkownika
dydo85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dydo85 » 08 lip 2010, 15:39

avant'urnik sie elegancko prezentuje <ok> ja bym wisdział do tej kompozycji jeszcze ciemne szyby :-)

Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Olszak » 08 lip 2010, 15:48

Wszystko cacy. Zdjąć brewki zmienic jakoś wygląd przednich lamp, inne fele i bd dobrze :) Ogólnie podoba mi sie avancik

Awatar użytkownika
levis1991
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: levis1991 » 08 lip 2010, 15:51

marcin jestem ciekaw kiedy ty przedstawisz swój samochód, ładne autko naprawde duzo pracy w nie włozyłeś jak juz dzrzwi były malowane z listwami to mogłeś pomalować listwy na zderzakach ;p ale da sie to jeszcze jakos zrobic.... przy okazji tylnie lampy jakies inne i tlumik na orginalny wypolerowany i wsio:_)

Awatar użytkownika
kamilek89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilek89 » 08 lip 2010, 18:05

kolego naprawdę pięknie się prezentuje autko :mrgreen: biały dół czarna góra--> bardzo ładnie :lol: no brewki i wydech fakt nie pasują ale reszta DUŻY PLUS :lol: jęsli mogę coś Ci doradzić to w modzeniu białej niuni możesz brac przykład z Bastka i Metala delikatnie i z gustem <ok> <ok> standardowo większe koło i gleba :lol:
Gratuluje autka i czekamy na kolejne mody 8-) podro :-P

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 08 lip 2010, 21:31

Dlaczego remont motoru ? :roll:

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl