Też mi to tak wygląda. Obstawiam AEC.gryfi pisze:pewnie AEC z s6 c4?
na zdjęcu widać, że to albo AEC albo ABH z audi V8 lub S4 C4.
Audi Coupe Quattro 4.2 V8 Rally Edition
Dokładnie panowie. Symbol silnika to AEC.Podobno ma to 290 KM. Wydaje mi się, że spokojnie wystarczy do tej budy, skoro w 4 osoby możemy ją targać i bezproblemowo nosic;)Karoseria jest niesamowicie lekka. Wczoraj została usunięta cała konserwacja z podwozia jak i nadwozia. Dzisiaj zaczynamy łatać dziurki po nitach i uszczelkach.Może uda nam się pierwszy raz przypasować silnik w komorze, w celu przypasowania i przyspawania nowych łap;)Jeśli będę miał dzisiaj siłę, to wrzucę wieczorem więcej fotek:)
Zaszła mała pomyłka Panowie;) Oznaczenie silnika to jednak ABH i pochodzi z S4 C4 tak jak już to ktoś wyżej napisał:) Dzisiaj silnik został przypasowany do budy.Najprawdopodobniej trzeba będzie przerobić jedną łapę silnika;)Na początek zostanie skrzynia z 2.3 NG bo 6 gangów ciężko znaleźć. Dyfer na początek rownież z NG
PS.
Szukamy kogoś, kto zrobi nam wszystkie poduszki pod skrzynie,dyfry i silnika z poliuretanu lub czegoś bardzo twardego.
Ponadto szukamy informacji co w ogóle założyć na kołyskę, wahacze itp, aby nie przenosiło jakichś mega drgań?
Dzisiaj wieczorkiem dodamy kilka nowych zdjęć z przymiarki silnika;)
Pozdro
PS.
Szukamy kogoś, kto zrobi nam wszystkie poduszki pod skrzynie,dyfry i silnika z poliuretanu lub czegoś bardzo twardego.
Ponadto szukamy informacji co w ogóle założyć na kołyskę, wahacze itp, aby nie przenosiło jakichś mega drgań?
Pozdro
- karolas123
- Forum Audi 80
jeśli to jest ABH to ma a raczej miał 280 koników w serii.Furti pisze:Zaszła mała pomyłka Panowie;) Oznaczenie silnika to jednak ABH i pochodzi z S4 C4 tak jak już to ktoś wyżej napisał:) Dzisiaj silnik został przypasowany do budy.Najprawdopodobniej trzeba będzie przerobić jedną łapę silnika;)Na początek zostanie skrzynia z 2.3 NG bo 6 gangów ciężko znaleźć. Dyfer na początek rownież z NG
PS.
Pozdro
Wypije ci morze oleju.
Jak masz opcję to szukaj AEC.
Jak to auto zrobi miesięcznie ze 100 Km to będzie dobrze;)To auto jest budowane z myślą o jeżdżeniu w Czeskich rajdach.Droga rajd dom oczywiście na lawecie, więc może nawet brać 5 litrów:) Olej wcale nie jest taki drogi, a Motula litrowego po 100 zł nie będziemy tam lać;)
Jak narazie cieszymy się z tego co mamy i z tego co w przyszłości z tego powstanie;)
Mam nadzieje, że mimo ciężkich czasów jakie nastały w naszym pięknym kraju, uda nam się dokończyć projekt mimo z dnia na dzień chudnącego portfela. Prosimy tylko o wytrwałość, a może za jakiś rok lub dwa auto ujrzy światło dzienne i wyjedzie na swój pierwszy Oes:)
Trochę optymizmu koledzy
Jak narazie cieszymy się z tego co mamy i z tego co w przyszłości z tego powstanie;)
Mam nadzieje, że mimo ciężkich czasów jakie nastały w naszym pięknym kraju, uda nam się dokończyć projekt mimo z dnia na dzień chudnącego portfela. Prosimy tylko o wytrwałość, a może za jakiś rok lub dwa auto ujrzy światło dzienne i wyjedzie na swój pierwszy Oes:)
Trochę optymizmu koledzy
nie o to mi chodziło żeby cię dołować.Furti pisze:Jak to auto zrobi miesięcznie ze 100 Km to będzie dobrze;)To auto jest budowane z myślą o jeżdżeniu w Czeskich rajdach.Droga rajd dom oczywiście na lawecie, więc może nawet brać 5 litrów:) Olej wcale nie jest taki drogi, a Motula litrowego po 100 zł nie będziemy tam lać;)
Trochę optymizmu koledzy
ja poprostu mam ten silnik z ori przebiegiem 200 kkm i wpięknym stnie auto a motor potrafi tak zakopcić że aż wstyd.
dlatego włąśnie szukam silnika do mojej z S6 i kodzie AEC bo mam dość tego smrodu.
Powodzenia z projektem.
Może się uda wcześniej z tymi terminami <ok>
E tam z tym olejem ten silnik go lubi poprostu Viper juz drugi rok upala taki silnik w rajdach i jakos nic mu nie szkodzi wystarczy tylko dolewac oleju. :mrgreen:
Licze ze kiedys to zobacze.
w sprawie mocowania zawiasu i calej reszty potaj Derbiaka i KonradaVipera.
Oboje maja wszystko poskladane na teflonie i na sztywno, jest głośno twardo ale pewnie i bezpiecznie no i bez awaryjnie!!
Licze ze kiedys to zobacze.
w sprawie mocowania zawiasu i calej reszty potaj Derbiaka i KonradaVipera.
Oboje maja wszystko poskladane na teflonie i na sztywno, jest głośno twardo ale pewnie i bezpiecznie no i bez awaryjnie!!