[100 C4 2.8 AAH Avant QUATTRO] 1993r.
[100 C4 2.8 AAH Avant QUATTRO] 1993r.
Witam,
Od października jestem posiadaczem ww Audi. Początek mojej historii z tą marką samochodów.
Wyposażenie:
-wspomaganie kierownicy
-ABS
-elektryczne szyby x4
-elektryczny szyberdach
-elektryczne lusterka
-wykończenie foteli materiał
-koła 16 cali alu
-halogeny, lampy soczewkowe
-hak
-tempomat
-dodatkowa instalacja elektryczna/ alarm
-elektryczne sterowanie fotelami
-podtlenek LPG sekwencyjny
- napęd quattro :mrgreen: z blokadą dyferencjału :mrgreen:
-klimatronik
Trzeba ogarnąć kilka pierdół, z zewnątrz polerka bo dach zmatowiał (kolor czerwony).
Od października jestem posiadaczem ww Audi. Początek mojej historii z tą marką samochodów.
Wyposażenie:
-wspomaganie kierownicy
-ABS
-elektryczne szyby x4
-elektryczny szyberdach
-elektryczne lusterka
-wykończenie foteli materiał
-koła 16 cali alu
-halogeny, lampy soczewkowe
-hak
-tempomat
-dodatkowa instalacja elektryczna/ alarm
-elektryczne sterowanie fotelami
-podtlenek LPG sekwencyjny
- napęd quattro :mrgreen: z blokadą dyferencjału :mrgreen:
-klimatronik
Trzeba ogarnąć kilka pierdół, z zewnątrz polerka bo dach zmatowiał (kolor czerwony).
Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 06:47 przez mastacrx, łącznie zmieniany 1 raz.
hehe proszę drzwi
No i stało się druciarstwo wyszło na jaw :-x dziś przy próbie otworzenia drzwi listwa z tylnych drzwi zahaczyła o przednią próbując ją wyrwać i sama odpadła. Pod spodem tony silinoknu i rdzy, w ogóle na drzwiach jest sporo kitu więc wylecą na złom. Postaram się dobrać coś z allegro w kolorze ale obawiam się co do stanu zakupionych drzwi po tym co zobaczyłem u mnie z tego co zaobserwowałem w zasadzie 90% listw mam do wymiany bo po prostu puchną. najgorsze są oczywiście ceny z ASO...bo z tego co piszecie to zamienniki są beznadziejne. Poniżej kilka fotek sprzed godziny.
No i stało się druciarstwo wyszło na jaw :-x dziś przy próbie otworzenia drzwi listwa z tylnych drzwi zahaczyła o przednią próbując ją wyrwać i sama odpadła. Pod spodem tony silinoknu i rdzy, w ogóle na drzwiach jest sporo kitu więc wylecą na złom. Postaram się dobrać coś z allegro w kolorze ale obawiam się co do stanu zakupionych drzwi po tym co zobaczyłem u mnie z tego co zaobserwowałem w zasadzie 90% listw mam do wymiany bo po prostu puchną. najgorsze są oczywiście ceny z ASO...bo z tego co piszecie to zamienniki są beznadziejne. Poniżej kilka fotek sprzed godziny.
alarm :mrgreen:julekF1 pisze:a co to takiego jest?mastacrx pisze:-dodatkowa instalacja elektryczna
wczoraj wymienialiśmy z ziomkiem chłodnicę i niestety podejrzenie pada na pompę, wszystkie czujniki są nowe, termostat ORI z ASO, chłodnica na górze gorąca, na dole zimna, wąż górny gorący, dolny ledwo ciepły, to samo dzieje się bez termostatu, jaką pompę wybrać i jakie są koszty, może być Hepu?
kilka for z akcji:
stara chłodnica
nie obyło się bez iskier
nówka
nowa chłodnica względem starej była z 2/3 kg lżejsza ale niestety pudło...
kilka for z akcji:
stara chłodnica
nie obyło się bez iskier
nówka
nowa chłodnica względem starej była z 2/3 kg lżejsza ale niestety pudło...
przy wczorajszym rozebraniu odmy okazało się, że już nie ma tego szlamu jedyny plus hehDodek pisze:ta masa to mieszanina wody zmieszanej z olejem silnikowym - po zimie to raczej normalny objaw - ewentualnie możesz przejrzeć odme
PS ale jak to zjawisko bedzie ci sie to powtarzać to oznaka że któraś uszczelka pod głowicą jest kaput
12,5 w cyklu mieszanym, mowa oczywiście o pb, lpg średnio 15l
W weekend nadeszła wymiana uszczelki miski i wjechał liqui moly 10w40 przebieg 394 tys Inglostadt rulezz :mrgreen: <ok>
Bierzemy się za tylne hamulce <ok>
Dolne listwy gumowe już czekają na założenie
Przyszedł czas na tylne hamulce, 10 godzin walki tego ch......który tam już grzebał rozszarpałbym własnymi rękami...
Było...
Jest:
Jarzmo i wspaniałe śruby torx, z których ktoś zrobił imbus intensywnie się do nich dobierając :evil:
Stare jarzmo i to co z niego pozostało po interwencji:
Trupolek trochę odświeżony <ok>
Jest:
Było:
W weekend nadeszła wymiana uszczelki miski i wjechał liqui moly 10w40 przebieg 394 tys Inglostadt rulezz :mrgreen: <ok>
Bierzemy się za tylne hamulce <ok>
Dolne listwy gumowe już czekają na założenie
Przyszedł czas na tylne hamulce, 10 godzin walki tego ch......który tam już grzebał rozszarpałbym własnymi rękami...
Było...
Jest:
Jarzmo i wspaniałe śruby torx, z których ktoś zrobił imbus intensywnie się do nich dobierając :evil:
Stare jarzmo i to co z niego pozostało po interwencji:
Trupolek trochę odświeżony <ok>
Jest:
Było:
- Brylantoos
- Forum Audi 80