[B3 80 1.8S] Całkiem żywy staruszek... '86
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B3 80 1.8S] Całkiem żywy staruszek... '86
Witam wszystkich forumowiczów! Jestem tutaj nowym użytkownikiem, gdyż zakupiłem niedawno Audi 80 B3. Mam 19 lat i jest to moje pierwsze auto. Mimo, że wcześniej jeździłem już wieloma autkami to przyznam szczerze, że co do jakości prowadzenia to Audi jest na drugim miejscu na mojej liście! Mimo swojego wieku jest w stanie naprawdę dobrym. Co mogę jeszcze napisać... Gdy kupowałem, niunia stała od ponad dwóch miesięcy na trawniku przed domem. Była strasznie brudna i niezbyt zadbana. Jak przyszedłem ją pooglądać to aż czuło się, że to autko ma dusze, która chce aby się nią ktoś zaopiekował. I tak też właśnie zrobiłem.
Powiem szczerze, że wcześniej bardzo się interesowałem BMW i pojęcia nie mam co siedzi w tym autku. Wiem tylko, że w dowodzie pisało, że ma 66kw, co znaczy że silnik ma 90KM, ale jakie to oznaczenie silnika albo jak to sprawdzić nie mam pojęcia. Przejechane 300.000 tys. Nie działa licznik, to znaczy naliczanie kilometrów aktualnie. Autko zostało sprowadzone w 2007 roku z Niemczech. Rok temu zostało przemalowane. Jest do pomalowania wnętrze bagażnika i pod maską. Jest bardzo dużo pracy przy niej, ale ja o nią zadbam. Pozdrawiam i proszę na przyszłość o pomoc!
PS Niunia bardzo obniżona. Miska olejowa do wymiany, wgnieciona
PS2 Przypomniało mi się. Z dodatkowego wyposażenia to ma dołożone wspomaganie.
Powiem szczerze, że wcześniej bardzo się interesowałem BMW i pojęcia nie mam co siedzi w tym autku. Wiem tylko, że w dowodzie pisało, że ma 66kw, co znaczy że silnik ma 90KM, ale jakie to oznaczenie silnika albo jak to sprawdzić nie mam pojęcia. Przejechane 300.000 tys. Nie działa licznik, to znaczy naliczanie kilometrów aktualnie. Autko zostało sprowadzone w 2007 roku z Niemczech. Rok temu zostało przemalowane. Jest do pomalowania wnętrze bagażnika i pod maską. Jest bardzo dużo pracy przy niej, ale ja o nią zadbam. Pozdrawiam i proszę na przyszłość o pomoc!
PS Niunia bardzo obniżona. Miska olejowa do wymiany, wgnieciona
PS2 Przypomniało mi się. Z dodatkowego wyposażenia to ma dołożone wspomaganie.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 13:17 przez Small3r, łącznie zmieniany 1 raz.
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Plus za:
Borbety i fajna oponka
Glebę
Lakier w fajnym stanie
Minus za:
Nakładkę na grill udającą B4 (ściągnij i zobacz jak jest bez, to tylko dwa wkręty)
Mógłbyś umyć te koła przed zdjęciami
Mógłbyś faktycznie dokończyć dzieła i dać dymione kierunki
Ogólnie bardzo fajna 80, małymi kosztami wyjdzie z niej perełka.
Borbety i fajna oponka
Glebę
Lakier w fajnym stanie
Minus za:
Nakładkę na grill udającą B4 (ściągnij i zobacz jak jest bez, to tylko dwa wkręty)
Mógłbyś umyć te koła przed zdjęciami
Mógłbyś faktycznie dokończyć dzieła i dać dymione kierunki
Ogólnie bardzo fajna 80, małymi kosztami wyjdzie z niej perełka.
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dziękuje Panowie za wszystkie odpowiedzi! Nie spodziewałem się takiego odzewu od razu Bardzo mi miło. Auto kupione od fana Audi który zrobił wszytko własnymi rękoma w swoim garażu. 5 miesięcy temu wyjechał do Anglii, a niunie zostawił sąsiadowi na sprzedaż.
Powiem szczerze, że nie mam pojęcia o jakiej nakładce mówicie. Jestem totalnie zielony jeśli chodzi o Audi. Powiedzcie co zdjąć to tak zrobię, ufam wam. (chciałem to malować, a środek grilla na czarny mat).
Co znaczy że ktoś modził lampy? Czym się różną od oryginału?
Kierunki będą dymione, już o tym myślałem. Tak jak o pomalowaniu dołu, tylko zderzaki chyba wlecą nowe, bo te są w kiepskim stanie. Na drzwiach też jakieś plastikowe nakładki.
Autko już całe umyte, to były zdjęcia jeszcze przed zakupem. Ostatnie jest już po zakupie
Będzie dużo modów. Trzeba też CarAudio odrestaurować.
Co jeszcze polecacie?
Pozdrawiam wszystkich!
Powiem szczerze, że nie mam pojęcia o jakiej nakładce mówicie. Jestem totalnie zielony jeśli chodzi o Audi. Powiedzcie co zdjąć to tak zrobię, ufam wam. (chciałem to malować, a środek grilla na czarny mat).
Co znaczy że ktoś modził lampy? Czym się różną od oryginału?
Kierunki będą dymione, już o tym myślałem. Tak jak o pomalowaniu dołu, tylko zderzaki chyba wlecą nowe, bo te są w kiepskim stanie. Na drzwiach też jakieś plastikowe nakładki.
Autko już całe umyte, to były zdjęcia jeszcze przed zakupem. Ostatnie jest już po zakupie
Będzie dużo modów. Trzeba też CarAudio odrestaurować.
Co jeszcze polecacie?
Pozdrawiam wszystkich!
Small3r pisze:Powiedzcie co zdjąć to tak zrobię, ufam wam. (chciałem to malować, a środek grilla na czarny mat).
Otwórz maskę i spójrz na grill. Jest przykręcany dwoma wkrętami. Odkręć te wkręty i zdejmij tą nakładkę na grill w kolorze nadwozia. Zostaw ori grill i przykręć uzyskasz ładny pyszczek B3. Zrób jak Ci się będzie podobało my tylko sugerujemy.
Poprzedni właściciel wyjął lampy rozebrał i ramkę pomalował na czarno. Złożył do kupy i masz już zmodzone lampy. Zobacz i porównaj z moją B3 u mnie w profilu, mam ori przód.Small3r pisze:Co znaczy że ktoś modził lampy? Czym się różną od oryginału?
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Faktycznie rożnica. Jutro sie za to wezme. A teraz jeszcze pytanko odnosnie licznika. Czytałem troszke forum i doszedlem do wniosku ze to mogla sie połamać zębatka albo silniczek. Rozebrac i próbować wymienić czy włożyc nowe zegary? Jakie to Audi ma z tyłu zawieszenie? Bo coś mi delikatnie stuka w przedziale od 40km/h do 50km/h. Po prawej stronie.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Ładna b3'jeczka Wywal tą szpetną i wieśniacką nakładkę na grill. Komora silnika fajnie by wyglądała w czarnym macie przy tym lakierku Spoilerek taki jak u mnie czyli super Patrząc po tablicach to wychodzi, że jesteś z Ostrowa wlkp. Jeśli to prawda to jesteś 2 klubowiczem w powiecie Jesteśmy od siebie oddaleni tylko o 20 km :mrgreen: Zajrzyj do tematu z moją b3, bo może kiedyś ją widziałeś na ostrowskich drogach, a 13 lat już po nich śmiga więc to całkiem możliwe