Audi 80 B2 Coupe 80 rok >>>>co za wersja??<&a
Audi 80 B2 Coupe 80 rok >>>>co za wersja??<&a
witam, a tak zaprezentuje mój nabytek.
Jestem w klubie od niedawna >>> przyczyna <<< przejechałęm się pierwszy raz tym audi
Co to jest dokładnie za audi?? to nie wiem!!
jedyne co wiem to że jest to B2, z 80 roku, i miała być na KJS, ale skończyło w moich rękach.
Silnik na wtrysku mechanicznym, co odrazu widać na fotach, 5-cio cylindrowy, po głowicy widać że było niedawno robione
Autko jest w takim stanie >>> nie innym ale skomentujcie, a ja odpowiem potem ile mnie kosztowało
Posiada czerwone sprężynki, i zółte amorki, koła od b4-b5 (jakoś tak), przelot. wydech, no i narazie to wszystko
zamieszczam foty
Do spawania Kielich i podłoga
oraz
brak ramki prawego reflektora plus jeden klosz
jakby ktoś miał to dzwonić, pukać, pisać do mnie !!!
a..i naprawę zaczynam od spawania prawego kielicha, wzmocnienia też i lewego, wymiany chłodnicy bo cieknie, i zamontowaniu chociaż jakiegoś prowizorycznego klosza w prawym reflektorze - by police nie trzepnęła
Jak jakieś porady to proszę sugestię opinię śmiało nawet pomoc w spawaniu i ratowaniu tego mi się przyda Jeśli ktoś umie spawać i z moją pomocą podjął by się tego w łodzi i okolicach też proszę o info oczywiście nie za darmo ! (a spawania jest dużo!)
Stałem się wielbicielem tego auta, uratowałęm je przed złomem
Jestem w klubie od niedawna >>> przyczyna <<< przejechałęm się pierwszy raz tym audi
Co to jest dokładnie za audi?? to nie wiem!!
jedyne co wiem to że jest to B2, z 80 roku, i miała być na KJS, ale skończyło w moich rękach.
Silnik na wtrysku mechanicznym, co odrazu widać na fotach, 5-cio cylindrowy, po głowicy widać że było niedawno robione
Autko jest w takim stanie >>> nie innym ale skomentujcie, a ja odpowiem potem ile mnie kosztowało
Posiada czerwone sprężynki, i zółte amorki, koła od b4-b5 (jakoś tak), przelot. wydech, no i narazie to wszystko
zamieszczam foty
Do spawania Kielich i podłoga
oraz
brak ramki prawego reflektora plus jeden klosz
a..i naprawę zaczynam od spawania prawego kielicha, wzmocnienia też i lewego, wymiany chłodnicy bo cieknie, i zamontowaniu chociaż jakiegoś prowizorycznego klosza w prawym reflektorze - by police nie trzepnęła
Jak jakieś porady to proszę sugestię opinię śmiało nawet pomoc w spawaniu i ratowaniu tego mi się przyda Jeśli ktoś umie spawać i z moją pomocą podjął by się tego w łodzi i okolicach też proszę o info oczywiście nie za darmo ! (a spawania jest dużo!)
Stałem się wielbicielem tego auta, uratowałęm je przed złomem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
zastanawialem sie kto odwazy sie kupic ten pojazd...
W Lodzi jest conajmniej kilku ludzi pozytywnie zakreconych B2-kami wiec ze znalezieniem fachowca nie powinienes miec wiekszego problemu - wiecej informacji znajdziesz tutaj:
http://audi-b2.pl/forum/index.php
3mie kciuki za Twoja wytrwalosc przy odbudowie - powodzenia
to jest Panie Kolego Audi Coupe typ81, albo jak kto woli 'przedliftowe' czyli wersja produkowana do 1984. ten egzemplarz jak stwierdzamy po starej wlepie AKP na lewych drzwiach nalezal onegdaj do Klubowicza i wedlug opisu widocznego tutaj zostal wyprodukowany w roku 1983.necoman pisze:Co to jest dokładnie za audi??
rozbierz do golej blachy i odbuduj od zera dajac sobie na to spokojnie dwa lata, to chyba jedyna sluszna droga wyjscia ze stanu w jakim go nabyles.necoman pisze:Jak jakieś porady to proszę sugestię opinię
to jest towar wybitnie deficytowy wiec raczej szukaj samodzielnie na allegro i ebayu ewentualnie znajdz na AKP poprzedniego Wlasciciela i podpytaj czy ma jeszcze lampy ktore byly na aucie za jego kadencji.necoman pisze:brak ramki prawego reflektora plus jeden klosz
W Lodzi jest conajmniej kilku ludzi pozytywnie zakreconych B2-kami wiec ze znalezieniem fachowca nie powinienes miec wiekszego problemu - wiecej informacji znajdziesz tutaj:
http://audi-b2.pl/forum/index.php
3mie kciuki za Twoja wytrwalosc przy odbudowie - powodzenia
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
duo pisze:eeeeej a jaaaaa ?bloku pisze:Ciekawa wersja...jakby Szwajcar...przypuszczalnie 1,9 115KM. Sporo pracy przed Tobą ale...jeśli zarazisz się tym tak jak kilkoro z nas tu obecnych (jak Wichur, Deejay.ftb, czarna czy ja) to z autka będzie piękny klasyk...i to w ciekawej wersji.
Toć ja stary jestem...mam prawo zapomnieć Ale fakt...Duo zalicza się do grona trzepniętych inaczej
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Silnik: 2.0 ABK
- Wichur
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jest kfatro to powinno byc dyferetyzmdeejay.ftb pisze:a Ty jestes kfatrofaszysta i siejesz defetyzmduo pisze:eeeeej a jaaaaa?
Co do nastawienia nowego nabywcy... to jezeli lubisz miec ufajdane rece po lokcie od brudu to na czesci i zobacz co cupete gryzie Fajna zabawa!
Zawsze forumowicze beda chetnie do pomocy, ja takze bo moje Q tez lezy w klockach
Troche pomajsterkujesz i pokochasz to! <ok>
Dzięki koledzy za dopingowanie :lol:
wiem jakie są drogie części i świadomie to kupiłem - bo wiem że to autko to już klasyk i drożeje z roku na rok
nawiązując do wypowiedzi powyżyj >> dałem nie 700 pln tylko 300 pln plus 50 złotych za akumulator (prawie nowy) i chyba to jest bardzo dobra cena!
Ogólnie jak oceniłem autko to silnikowo jest naprawde brzytwa - zawiecha... no oprócz tego mcpersona to by była igła a blacha... macie racje trzeba rozebrać blacharke i oczyścic z rdzy i spawać, zabezpiecvzyć przed rudym i zakłądać spowrotem blachę
Podsumowując... pracę będe zaczynał około za dwa tygodnie,
eee... na podanych profilach to jest to auto zgadza się i z tego wychodzi że mam 2.2 litra?? :O
wiem jakie są drogie części i świadomie to kupiłem - bo wiem że to autko to już klasyk i drożeje z roku na rok
nawiązując do wypowiedzi powyżyj >> dałem nie 700 pln tylko 300 pln plus 50 złotych za akumulator (prawie nowy) i chyba to jest bardzo dobra cena!
Ogólnie jak oceniłem autko to silnikowo jest naprawde brzytwa - zawiecha... no oprócz tego mcpersona to by była igła a blacha... macie racje trzeba rozebrać blacharke i oczyścic z rdzy i spawać, zabezpiecvzyć przed rudym i zakłądać spowrotem blachę
Podsumowując... pracę będe zaczynał około za dwa tygodnie,
eee... na podanych profilach to jest to auto zgadza się i z tego wychodzi że mam 2.2 litra?? :O