[Audi B4 1.9 TDi] w wersji AVANT,AVANTGARDE tuning,nowe foto
- matiavantgarde
- Forum Audi 80
[Audi B4 1.9 TDi] w wersji AVANT,AVANTGARDE tuning,nowe foto
witam wszystkich przedstawiam wam moje Audi które powoli doprowadzam do stanu idealnego...choć jeszcze daleka droga .Audi jest po tuningu mało znanej już firmy AVANTGARDE ,w wyposażeniu posiada min:el szyby przód,skórzaną tapicerkę,podgrzewane fotele,szyberdach ,klimatyzacje -narazie ręczną ale klimatronic juz czeka :lol: ,obrotomierz i komputer pokładowy ,silnik to 1.9 TDI po chiptuningu na 110km był tez grill Kamei lecz mi osobiscie podobaja sie cztery kółka...,sa tez biale zegary <ok>,zapomniałem o jeszcze jednej ważnej rzeczy ....w audi sa zamontowane dodatkowe zegary cisnienie turbiny ,ładowanie i cisnienie oleju;) Muszę dodać że Audi była w automacie który chodził tylko w trybie sport co uniemożliwiało normalna spokojna jazdę ,dlatego postanowiłem przerobić na manuala,za pomoc przy przeróbce dziekuję całemu forum na którym znalazłem wiele przydatnych informacji ,oraz podziękowania dla Endriu210 który pomógł mi to jakoś ogarnąc
→Mała sesyjka ,audi dalej jest do poprawek ,trzeba się za nią wziąć,ale poczekamy zobaczymy ;-)Na pokładzie wyświetlacz temperatury zewnętrznej i oczywiście ori przebieg <ok>
→Do radyjka nie mogło zabraknąć nowych głośników JBL-a oraz taschek do nich
→Audi w całej okazałości,ale niestety przed malowaniem,nie wyglada tragicznie ale trzeba to ogarnąć
Przebieg okolo pół miliona ,ale fotele w nienagannym stanie ,co bardzo cieszy <ok>
A tak było rok temu :mrgreen:
[/URL]
to narazie tyle ,na wiosne muszę zrobić poprawki lakiernicze w planach zmiana zderzaka przedniego z S2 ,chciałem sie dowiedzieć czegoś o AVANTGARDE ale jest bardzo mało informacji ,na początku zaraz po kupnie pewien mechanik powiedzial że to audi jeżdziło w policji w niemczech czyli że AVANT znaczy kombi a GARDE znaczy angielska policja ....ale co to ma wspolnego z niemcami w takim razie :mrgreen:
Długo mnie nie było ale postanowiłem w końcu wziąć się za swoją audiczkę
ogarniety cały silnik czyli sprawdzona szczelność głowicy,nowe uszczelniacze zaworowe,zniwelowanie luzu na gniazdach ,planowanie glowicy ,nowa pompa wody .
zmieniony olej na półsyntetyk z minerala
zmieniony soft oczywiście by Kostrz ,audi ma teraz w granicach 120 km,turbo pompuje 1.4 Bar
kierownica S-line
zderzak coupe plus lampki zespolone :mrgreen:
Narazie to tyle :)zdjęcia później
zderzak coupe ...
...wybaczcie krzywo przykręconą tablice ....czekam na ramkę ;p
kierownica S-line odmłodziła nieco wnętrze
:!: na pomalowanie czeka jeszcze ,,drewniana'' popielniczka która nie pasuje do reszty jak widać
W sierpniu jeszcze będzie ogarnięte całe nadwozie tzn cały lakier i myślę ze wtedy dopiero będę zadowolony
[img]http://[/img]
→Mała sesyjka ,audi dalej jest do poprawek ,trzeba się za nią wziąć,ale poczekamy zobaczymy ;-)Na pokładzie wyświetlacz temperatury zewnętrznej i oczywiście ori przebieg <ok>
→Do radyjka nie mogło zabraknąć nowych głośników JBL-a oraz taschek do nich
→Audi w całej okazałości,ale niestety przed malowaniem,nie wyglada tragicznie ale trzeba to ogarnąć
Przebieg okolo pół miliona ,ale fotele w nienagannym stanie ,co bardzo cieszy <ok>
A tak było rok temu :mrgreen:
[/URL]
to narazie tyle ,na wiosne muszę zrobić poprawki lakiernicze w planach zmiana zderzaka przedniego z S2 ,chciałem sie dowiedzieć czegoś o AVANTGARDE ale jest bardzo mało informacji ,na początku zaraz po kupnie pewien mechanik powiedzial że to audi jeżdziło w policji w niemczech czyli że AVANT znaczy kombi a GARDE znaczy angielska policja ....ale co to ma wspolnego z niemcami w takim razie :mrgreen:
Długo mnie nie było ale postanowiłem w końcu wziąć się za swoją audiczkę
ogarniety cały silnik czyli sprawdzona szczelność głowicy,nowe uszczelniacze zaworowe,zniwelowanie luzu na gniazdach ,planowanie glowicy ,nowa pompa wody .
zmieniony olej na półsyntetyk z minerala
zmieniony soft oczywiście by Kostrz ,audi ma teraz w granicach 120 km,turbo pompuje 1.4 Bar
kierownica S-line
zderzak coupe plus lampki zespolone :mrgreen:
Narazie to tyle :)zdjęcia później
zderzak coupe ...
...wybaczcie krzywo przykręconą tablice ....czekam na ramkę ;p
kierownica S-line odmłodziła nieco wnętrze
:!: na pomalowanie czeka jeszcze ,,drewniana'' popielniczka która nie pasuje do reszty jak widać
W sierpniu jeszcze będzie ogarnięte całe nadwozie tzn cały lakier i myślę ze wtedy dopiero będę zadowolony
[img]http://[/img]
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 16:27 przez matiavantgarde, łącznie zmieniany 16 razy.
- matiavantgarde
- Forum Audi 80
- matiavantgarde
- Forum Audi 80
- matiavantgarde
- Forum Audi 80
- matiavantgarde
- Forum Audi 80
Tak masz rację Audi było na allegro do rejestracji z zepsuta skrzynią łysymi oponami wystawione za 5700zł ,miałem w posiadaniu auto równie doskonałe mianowicie Fiata 125p w idealnym stanie po kapitalnej odbudowie z ciekawymi gadzetami z epoki ktorego niestety albo i stety poniewaz z jednego i drugiego jestem zadowolony musiałem zrezygnowac :cry: zamienilem sie za Te audi z dopłata 2tys zł z mojej strony ...musiałem to zrobić poniewaz fiat byl w benzynie a mało nie palił a swoją poprzednia 80-tkę rozbiłem zasypiajac za kierownica wiec nie miałem czym jezdzic... Audi obecnie cala na cześci oczywiście TDI
- matiavantgarde
- Forum Audi 80