Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

80 B4 2.0 ABT

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

80 B4 2.0 ABT

Post autor: KORU » 28 lip 2007, 23:09

Witam wszystkich widze ze na naszym Forum ostatnio sa popularne Audi 80 z silnikiem ABT. To i ja zaprezentuje swoja B4 a wszystko to za namowa FranoF1 bo mi juz tak marudzil na Gadu Gadu :-D Wiec tak... jest to podstawowa wersja Audi 80 jest wspomaganie kierownicy, centralny zamek na pilota z alarmem, szyberdach na korbke, po za tym to sa lusterka migacze szyby i cala reszta :lol: Przeprowadzone modyfikacje to : Usuniete emblematy z klapy bagaznika, pomalowana pod kolor nadwozia blenda na rejestracje, zamontowane oryginalne czarne lampy firmy Hella, zamontowany modul ktory powoduje ze swieca kierunkowskazy jako postojowki, ale tylko z przodu to taka namiastka amerykanskiej wersji B4. 8-) Sa jeszcze swiatla obrysowe na zderzaku firmy IN.PRO ale obecnie sa odlaczone bo B4 w US version nie mialy ich. Żarowki w reflektorach to Phillips H4 Blue Vision, biale postojowki z przodu i w podswietleniu tablicy rejestracyjnej, z tylu zarowki sygnalizacyjne a wszystko to firmy Phillips. Zaciski hamulcowe i bebny zostaly pomalowane na czerwono, zamontowalem jeszcze dodatkowe swiatlo stop z VW Sharana. Tlumik koncowy jest z Audi A4 2.6 V6 i fajnie mruczy na wolnych obrotach a w srodku podczas jazdy jest cicho, pomalowalem go na czarny mat dzieki czemu nie widac jego puszki. Auto jest obnizone o -40 mm przod i tyl. Alufelgi sa 15 calowe z oponami z fabrycznym rozmiarem czyli 205/60 :roll: :-x B4 jezdze na codzien i jestem z niego zadowolony choc przydaloby sie mi takie z silnikiem 2.8 V6 i napedem quattro. Na koniec dodam ze wprawne oko zauwazy roznice bo to przecież prawie fabryczne Audi 80.

ObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

2011 r.

To chyba ostatni Update w tym temacie. Z gratów doszły juz dawno temu soczewki i skompletowałem 2 zestawy czarnych lamp HELLA. Jeden już sprzedany. Zakupiłem w ASO mocowania żarówek z amerykanskiej wersji, do tego dwuwłóknowe żarówki USA do kierunkowskazów. Z przodu sa tarcze wentylowane z zaciskami od 2.6 V6. Bębny hamulcowe pomalowałem na czarno bo czerwony kolor im nie pasuje. Na tył wróciła czarna blenda, a soczewki zostały pomalowane częściowo na czarno. Nowy tylny tłumik zamontowany od B4 2.6 V6. Kilka zdjęć poglądowych.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Reszta tu:

http://s407.photobucket.com/albums/pp15 ... Samochody/
Ostatnio zmieniony 30 paź 2011, 00:13 przez KORU, łącznie zmieniany 9 razy.

PABLO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PABLO » 28 lip 2007, 23:55

Ładna srebrna strzała... Podoba mi się

szkodnik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szkodnik » 29 lip 2007, 01:48

pikna !!! super te lampy wyglądają, bardzo ładnie podkresla kolor samochodu!!!

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 29 lip 2007, 04:56

Zgadza się tylne lampy bardzo tutaj pasują..

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 29 lip 2007, 09:50

KORU pisze:zaprezentuje swoja B4 a wszystko to za namowa FranoF1
no w końcu :mrgreen: bo już myślałem że ją nigdy nie zobacze :lol:

zmiany na plus...jakby też mogło być inaczej :-P

pozdrawiam maruda Frano :mrgreen:

rafi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jacek
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC+lpg
Kontakt:

Post autor: rafi » 29 lip 2007, 10:27

super autko. wyglada extra!!! podobaj sie tylne lampy, fajnie wyglada po obnizeniu.
GRATULACJE!!!!

Awatar użytkownika
8S3
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: 8S3 » 29 lip 2007, 12:33

Fajnie wygląda zamalowana na czarno ramka grilla z przodu z pozostawionym oryginalnie znaczkiem, ogólnie fajna :-)

Awatar użytkownika
hołard
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 AAN

Post autor: hołard » 29 lip 2007, 13:48

Ładniutkie b4 ;-) Ten gril wyglada bardzo ładnie (sam też tak zrobiłem :-D ) Ogolnie fura miodzio. Gratulejszyn Tylko tylną blende bym chyba trzasnął w kolor lamp :roll: a były takie ciemne blendy hella do tych lampek które masz?

Awatar użytkownika
labek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: labek » 29 lip 2007, 16:22

No ladnie z tymi lampami wyglada ;-) Grill sam malowales czy dawales lakieroniwi ? bo ja chce zrobic caly czarny grill.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 29 lip 2007, 16:45

Bardzo Ładna, Bardzo Mi się podoba :-) ;-)

Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KORU » 29 lip 2007, 21:35

Z gory dziekuje wszystkim za opinie o moim dupowozie. Co do tego grilla to nie jest on malowany tylko ta chromowana obwodka wokol niego jest oklejona zwykla tasma izolacyjna. :-D Proste rozwiazania sa najlepsze bo jak bym pomalowal farba to po jakims czasie bylyby odpryski od kamieni, a poniewaz jest to gladka powierzchnia to farba po jakims czasie sama odchodzi. Grill to tez duza roznica temperatur. Tak to moge sobie zawsze odklejic tasme i mam z powrotem ladny chrom jakby mi sie znudzil ten czarny grill. Z daleka wyglada jakby bylo malowane jednak z bardzo bliska widac ze jest to tasma izolacyjna, bo w paru miejscach gdzie zachodzi przy zaokragleniu grilla to lekko odstaje. ;-)

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 30 lip 2007, 01:34

;-) gratuluje Koru - piekna seryjka z gustownymi zmianami...tak jak sam pisales plany sa ale kasy nie ma...zawsze mialem ten sam problem dlatego nie zdazylem swojej dopraowac...ale jeszcze bedzie czas ze sie spotkamy i popracujemy razem w warsztacie centrum audi 80 :)

Tak trzymaj i chron ja od zlego... :!:

Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KORU » 01 sie 2007, 14:36

Tak UFO pomysly sa zeby jeszcze bardziej poprawic fabryczny wyglad B4, ale nie chce ich zdradzac bo chce byc choc troche oryginalny. ;-) Tak wszystko sie kreci wokol kasy a niektore czesci do B4 to kosztuja jak do najnowszych Audi (soczewki uzywane 1550 zl), a model Audi 80 juz dawno jest nie produkowany. :roll: Poki co to dbam o moje auto i jestem z niego zadowolony. Dodam jeszcze ze przedni zderzak pochodzi z B4 od kolegi FranoF1 :-D poniewaz stary zderzak mial pekniete mocowania, bo kiedys byla taka mala stluczka i nie bylo sensu go sklejac. Jeszcze raz dzieki za opinie.
hołard pisze:... Tylko tylną blende bym chyba trzasnął w kolor lamp :roll: a były takie ciemne blendy hella do tych lampek które masz?
Nie blenda dla B4 sedan oryginalnie jest koloru czarnego i nie bylo takiej blendy w polaczeniu z czarnymi lampami na klape, jak to ma miejsce w Audi 90 czy w B4 Avant. Pomalowalem ja dzuo wczesnie na srebrno bo troche za duzo jest tu czarnych elementow jeszcze. :-)

Awatar użytkownika
RAFAL
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RAFAL » 03 sie 2007, 21:00

no a co do tych lamp to sie zgadzam sie ze pasujaObrazek i chyba wiadomo dlaczego nam zazdroszczą...no a silniczek tez popularny :-) jak moj :!:

Awatar użytkownika
bono84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bono84 » 03 sie 2007, 21:29

No musze przyznać że ładną masz tą furmankę :mrgreen:

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl