..::Audi Coupe by Ezumaru::.. => Str. 1 <= Pożegnanie
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Wyżej sie nie da,jest podwieszony maksymalnie wysoko.Zderzaka tym bardziej nie chce ciąć.Nie kupiłem go na allegro,tylko na giełdzie samochodowej w Sośnicy.
Dwururki mi się strasznie podobają,dlatego taką założyłem.Ten typ tłumików mi osobiście bardzo wpadł w oko,dość nietypowy jest na chwilę obecną bo nie widziałem żeby ktoś miał taki już.Zapewniam was chodzi świetnie,a Ci co będą w niedziele na Mikołowie to się dowiedzą jak chodzi :->hołard pisze:Fajnie że dwururka ale szkoda że z takim odstępem od siebie
Jak nie którzy wiedzą miałem problemy z obrotami i w ogóle z prawidłowym działaniem silnika.Wyszło że przepływka była uszkodzona,strzał gazu i szlag trafił ją i obudowę filtra powietrza.Wczoraj jadąc sobie na Mikołów zauważyłem po drodze w Paniówkach plac z częsciami Audi/VW.Zajechałem tam z ciekawości,pytam o przepływke,koleś mówi że ma.Przyniósł i podpieliśmy czy działa,działała aż się zdziwiłem jak moja coupetka ładnie chodzi.Pytam ile,on mówi 200 zł [przystępna cena jak za działającą przepływke],spytałem jeszcze o obudowę,też miał 180 zł w dobrym stanie.Kupiłem i zaraz pojechałem na garaż i założyłem.Niunia chodzi nareszcie normalnie i widać że jest 115 koników,osiągi i przyśpieszenie się poprawiły.Teraz jedno pytanko,czy spalanie LPG/Pb spadnie,powinno chyba ?
A teraz kilka fotek z rezanka :mrgreen:
Zepsuta przepływka po demontażu oraz popękana i poklejona osłona :
W trakcie montowania nowej przepływki na nową osłonę:
Gotowy efekt:
Test na autostradzie przy Pb[wcześniej z górki był problem dobić do 190 km/h]:
Wsio teraz chodzi równo i niema żadnych spadków obrotów,ani na LPG ani na Pb.
Mechanika : DONE !!
Mogę się brać za dopieszczenie wyglądu :mrgreen:
A teraz kilka fotek z rezanka :mrgreen:
Zepsuta przepływka po demontażu oraz popękana i poklejona osłona :
W trakcie montowania nowej przepływki na nową osłonę:
Gotowy efekt:
Test na autostradzie przy Pb[wcześniej z górki był problem dobić do 190 km/h]:
Wsio teraz chodzi równo i niema żadnych spadków obrotów,ani na LPG ani na Pb.
Mechanika : DONE !!
Mogę się brać za dopieszczenie wyglądu :mrgreen:
Wiecie też zacząłem tak uważać,nie potrafię wymyślić jak zrobić żeby ten wydech wyglądał dobrze...Dlatego :labek pisze:Nie obraz sie ale ten tlumik wyglada dokladnie jak Kwazimodo z zezem rozbierznym albo ta emotka :shock: nigdy bym czegos takiego nie zalozyl...
Kupiłem nowy :mrgreen: :
A tak wygląda już na swoim miejscu :
Sorka za brud,ale w nocy padało
Firma : WM ; cena 220 zł
Co teraz sądzicie ? :->
Zrobię filmik jak on chodzi,ale dopiero jak sie trochę przepali.
Faktycznie niunia o wiele teraz lepiej wygląda i dźwięk jakoś bardziej mi wpadł w ucho.Czekam na opinie :mrgreen:
Pozdro