Tomek wiem ze jestes gigant mechanior, ale tu musze podkopac Twoja wiedze ;p otoz wlasnie stosujac dystans powinno sie wywazac kolo na piascie, nie jest to konieczne, aczkolwiek jak ktos jest uczulony na tym punkcie powinnien o to zadbac ;]szuan pisze:ty myslisz, ze kolo (felga+opona) wywaza sie z dystansem?
[audi 8g cabrio] sterownik szyb sprzedam
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jak to zrobisz? :mrgreen: bedziesz patrzyl z boku i na "oko" bedziesz kleil odwazniki w trakcie wychylenia?Kolczat pisze:wywazac kolo na piascie,
o zmianach rozstawu tematow w internecie jest bardzo duzo, takze szukac, szuakc i jeszcze raz czytac uwaznie
tyle, bawcie sie dobrze w szukaniu informacji które nadgryzły mi troche nerwy <ok>
baj.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Kontakt:
skoro juz piszesz o szukaniu to szukaj ;pszuan pisze:jak to zrobisz?
podpowiem ze w ameryce na codzien tak wywazaja kola, a u nas jest narazie na etapie raczkowania... jednak sa specjalne przyzady do tego rodzaju wywazania, przy okazji wywaza sie cale zawieszenie ktore ponoc pozniej wolniej pada...
ATLAS, mija sie to z celem ty masz wyważyć koło a nie dystans ! jeśli koło idelanie wchodzi na pisate to w dobrym zakładzie powinni wyważyć to idealnie .
Kolczat, nazywa się to wyważarka najazdowa bez ściągania koła z auta i wcale nie raczkuje, w katowicach jest zakład który tak wyważa, w ten sposób wyważa się naprawde trudne koła z którymi jest coś sie tak
Jeśli wulkanizator ma dobre stożki do centrowania + uchwyty do felg alu to felga wyjdzie wyważona na igłe
wiem co mówie pracuje w serwisie michelina
Kolczat, nazywa się to wyważarka najazdowa bez ściągania koła z auta i wcale nie raczkuje, w katowicach jest zakład który tak wyważa, w ten sposób wyważa się naprawde trudne koła z którymi jest coś sie tak
Jeśli wulkanizator ma dobre stożki do centrowania + uchwyty do felg alu to felga wyjdzie wyważona na igłe
wiem co mówie pracuje w serwisie michelina
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Kontakt:
meir, chodzilo mi raczej o swiadomosc ludzi, ale osobiscie nie wiedzialem ze kolo wsi jest gdzies zaklad z takimi cudami ;] z reszta ta Ty mi opowiadales o tym wywazaniu, bo ktoz by inny byl takim fachowcem :mrgreen:
fakt nie kupuj tych brzydkich b1, wystarczy ze w kalendarzu jest ich 30% <:P>dr.lolek pisze:te brzydkie brocki b1