mati86 pisze:...
jeśli chodzi o silnik gratuluję wyboru 115 kucy ci w zupełności wystarczy...
...
Silnik ADA to 1.6 o mocy 101 KM
Ładne autko, widać że zadbane, super że ma klimę na obecne upały jak znalazł . Tak jak koledzy pisali, dołożysz ładne koła i będzie świetnie. Powodzenia w modach.
Kolber pisze:Silnik nie jest najgorszy, jest całkiem elastyczny
Obok elastycznego silnika to on nawet nie stał <ok>
A tak na poważnie, jeżeli chcesz dobre żarówki to polecam Osram Nightbreaker - są rewelacyjne. Do tego jak zapodasz przekaźniki do lamp, tak jak to opisywał bodajże Danek w dziale warsztat, to będziesz miał niebotyczną różnicę w świeceniu.
Mówiąc o elastyczności miałem na myśli to, że na 4-ce już od 40 km/h w miarę ciągnie, ogólnie pierwsze 3 przełożenia są bardzo krótkie...
no i silnik ten nie lubi wysokich obrotów, w przeciwieństwie do 16V, który mam w MB, ale to chyba urok silników 8V
Co do żarówek kupiłem osram Silverstar, mam identyczne w MB i jestem zadowolony, NB też miałem i jakiejś specjalnej różnicy w świeceniu nie było, no i do tego się szybko przepaliły
jak dalej będzie źle świecić to rozbiorę i wyczyszczę reflektorki. Przekaźniki to też dobry pomysł
Dzięki za rady, no i dziękuję wszystkim za miłe opinie
Auto jak narazie spisuje się bdb, jedynie dziwnie zachowuje się wskaźnik paliwa, ma dziwne skoki góra dół .... chyba trzeba będzie wyczyścić pływak....
Do samochodu została założona sekwencyjna instalacja gazowa Zenit.
Auto pali po mieście max. 10 l LPG, co uważam za bardzo przyzwoity wynik.
Założyliśmy też czujniki parkowania
Jako, że zbliżała się zima, trzeba było uzbroić audi w jakieś koła, więc kupiłem dość okazyjnie oryginalne alusy z audi...
Miały iść na zimę, ale bardziej nam się spodobały od tych letnich więc, na letnie felgi założyliśmy zimówki, a te będą póki co na lato, autem głównie jeździ narzeczona, więc póki co 15" jest bezpieczniejszym rozmiarem, a te wyglądają optycznie na większe niż są
Radość nie mogła trwać wiecznie....
Pewnego dnia zastaliśmy taki widok...
Ktoś na parkingu zrobił coś takiego z tyłu .... Oczywiście sprawca nieznany....
Jak widać ucierpiał zderzak, jeden z czujników, no i najgorsze, wgnieciony jest też błotnik, ucierpiała również lampa....
Na wiosnę będzie zmieniany zderzak, nie wiem czy będziemy robić błotnik, bo wiąże się to z lakierowaniem całego elementu podobno...
Jak widać na ostatnim zdjęciu, zmienialiśmy również w zeszłym tygodniu tłumiki środkowy i końcowy... no i wystaje teraz taka rurka, orginalna końcówka nie bardzo pasuje, więc wykombinowałem może coś takiego...
Powinno to chyba idealnie pasować w otwór w zderzaku.....
Zrobiłem nawet małe VT
Wszelkie opinie mile widziane.
No i mam jeszcze tylko pytanko, czy zderzak w sedanie i avant'cie jest taki sam???
Bo rozglądam się za zderzakami i różni sprzedawcy różnie mówią....