Mercedesy W210-"okulary" maja samo poziomowanie xenonów-prawa podłużnica.Marcinwwy pisze: Panowie lampa musi mieć oznaczenie na szkle HC DC i pies nie ma nic do gadania kiedyś Pan policjant mi to wytłumaczył zabierając dowód za zenka w zwykłej lampie i powiedział pokazując palcem na szkło " żebyś miał tutaj symbol HC DC dowód by został a tak zabieramy " tak więc poziomowania i spryski to fantazja bajko pisarzy merce okulary soczewki nie mają a fabryka wsadza zenka fabrycznie w zwykła lampę bez soczewki i raczej samo poziomowania te lampy też nie mają. Aby tylko Lampa była przystosowana do palnika samowyładowczego (oznaczenie DC) i można śmigać
Audi B4 8C ABT by MioDek
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
a Ci co bajki opowiadaja na temat soczewki, spryskow i samopoziomu (miedzy innymi ja) to pisza to ze wzgledu na wlasne bezpieczenstwo
btw malo ktory policjant wie o tym oznaczeniu, wiekszosci wystarczy ze poprostu ich nie slepisz dojezdzajac do ich miejsca pobytu... z reszta jak bedzie chcial Ci wziac dowod to znajdzie igle w stogu siana
btw malo ktory policjant wie o tym oznaczeniu, wiekszosci wystarczy ze poprostu ich nie slepisz dojezdzajac do ich miejsca pobytu... z reszta jak bedzie chcial Ci wziac dowod to znajdzie igle w stogu siana
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
no to powiem Ci ze jakis czas temu jadac na szerokim kole, z xenonem, plicjant zabral mi dowod jak to nazwal "za wycieki plynow ekploatacyjnych" a cala diagnoza od otwarcia maski trwala 5 sekund... na pytanie skad pan wiedzial, zostawilem gdzies plame czy cos? odpowiedzial: "nie te stare auta tak maja"
Kolczat, za wystające koło mógł zabrać... Za tylko spocony silnik wątpię. Inspekcja Transportu Drogowego tego właśnie się czepia ale to tyczy się samochodów ciężarowych. Jeżeli tylko to podali jako przyczynę niesprawności pojazdu to jestem szczerze zdziwiony... bo tego w żaden sposób nie da się udowodnić, no chyba że faktycznie olej lał Ci się z silnika jak woda z kranu
No to jaki jest sens zmiany barwy xenonu ? Przeciez znowu jest xenon i jeszcze raz moga zabrac dowod za to ze nie ma spryskiwaczy i samopoziomowania. Tamten 6000 K za mocno na bialo swiecil czy co ?MIODEK pisze:Zamówiłem już 4300K zobaczymy jak długo :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 16 sty 2011, 14:55 przez KORU, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Mnie kiedyś zatrzymali i czepili się "prawie" białych LEDowy postojówek w lampach zespolonych. Już robią quiz jakiego koloru można mieć światła pozycyjne w Polsce, powiedziałem że białe albo żółte, policman poprawił "żółte selektywne".
Powiedział że niebieskie to mogę mieć xenony jak założę spryski. To mu mówię że nie mogę mieć bo te chińskie palniki zamiast H4 nie mają homologacji oraz lampy też nie są homologowane z takimi wynalazkami. I tak ten temat się zakończył dostałem mandat za brak gaśnicy a trójkąta ledowe postojówki mi darowali i dowód został.
Powiedział że niebieskie to mogę mieć xenony jak założę spryski. To mu mówię że nie mogę mieć bo te chińskie palniki zamiast H4 nie mają homologacji oraz lampy też nie są homologowane z takimi wynalazkami. I tak ten temat się zakończył dostałem mandat za brak gaśnicy a trójkąta ledowe postojówki mi darowali i dowód został.