Audi B3 1,6 TD 80 PS skrzynia AKM
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak tez i ja zamierzam zrobić:)
1. Czym się różni silnik SB od Twojego RA? i co oznacza ten +?
2. Mam problem z wycieraczkami, zacinają się. Problem opisywałem powyżej.
Opcje są dwie: przekaźnik bądź przełącznik. Od czego zacząć? Wypadałoby od przekaźnika. Tylko jakie on ma oznaczenie? Bo zakładam że on jest przy bezpiecznikach pod maską, tak?
1. Czym się różni silnik SB od Twojego RA? i co oznacza ten +?
2. Mam problem z wycieraczkami, zacinają się. Problem opisywałem powyżej.
Opcje są dwie: przekaźnik bądź przełącznik. Od czego zacząć? Wypadałoby od przekaźnika. Tylko jakie on ma oznaczenie? Bo zakładam że on jest przy bezpiecznikach pod maską, tak?
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
1) Delikatnie pompą wtryskową (inny początek tłoczenia) i chyba jeszcze jakimiś pierdułkami, o których nie mam pojęcia Może turbiną. Plus oznacza, że wersja zmodowana (pompa 10mm).
2) Przekaźniki są pod kierownicą, tam gdzie masz wajchę od przyśpieszacza kąta wtrysku. Zdejmujesz półkę i widzisz wszystkie przekaźniki.
2) Przekaźniki są pod kierownicą, tam gdzie masz wajchę od przyśpieszacza kąta wtrysku. Zdejmujesz półkę i widzisz wszystkie przekaźniki.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam kolegę, ładne B3 Ci się trafiło, mam taki sam silnik w swoim i jestem naprawde zadowolony, na sam początek jak chcesz pobawić sie w zwiększanie mocy, to kup wskaźnik boost, obróć boostpin na najbardziej agresywną stronę i wywal spod niego podkładkę, efekt będzie mocno odczuwalny, a co najważniejsze to nic nie kosztuje <ok>
Jeśli to Ci wystarczy, to nie ma co pakować kasę w pompę 10mm
A co do tych ciężkich rozruchów, to jestem więcej niż pewny, że masz zjarane świece żarowe, wymień a auto stanie na nogi
A co do modów, to ja bym nic z zewnątrz nie robił, tylko skupił się na wypasach w środku <ok>
Jeśli to Ci wystarczy, to nie ma co pakować kasę w pompę 10mm
A co do tych ciężkich rozruchów, to jestem więcej niż pewny, że masz zjarane świece żarowe, wymień a auto stanie na nogi
A co do modów, to ja bym nic z zewnątrz nie robił, tylko skupił się na wypasach w środku <ok>
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Szczerze i bez kitu to na razie za krótko jeżdże z tym modem żeby oceniać spalanie, ale póki co nie zaobserwowałem zmian Labiel śmigał tak zmodzonym SB długi czas i u niego po tych modach spalanie nie wzrosło przy normalnej, spokojnej jeździe. Oczywiste jest to, że jak będziesz butował, to wzrośnie, no a po modach silnik ma większą moc, to ochota by go butować jest większa <ok>
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Takie pytanie.
Czy ktoś z Was - posiadaczy 1,6 TD, próbował już kombinować z założenie pokrywy silnika od 1Z? Przyglądałem się zdjęciu takiej pokrywy i pasowałaby, ale jedyny problem z tego co wywnioskowałem byłby nie z uchwytami mocującymi a głowicą LDA - otóż ona wystaje ponad silnik i wydaje mi się, że to przekreśla montaż pokrywy od 1Z, chyba, że wycięłoby się w niej dziurę na LDA:)
A jak Wam się wydaje? Ktoś z Was próbował takiej rzeźby?
Czy ktoś z Was - posiadaczy 1,6 TD, próbował już kombinować z założenie pokrywy silnika od 1Z? Przyglądałem się zdjęciu takiej pokrywy i pasowałaby, ale jedyny problem z tego co wywnioskowałem byłby nie z uchwytami mocującymi a głowicą LDA - otóż ona wystaje ponad silnik i wydaje mi się, że to przekreśla montaż pokrywy od 1Z, chyba, że wycięłoby się w niej dziurę na LDA:)
A jak Wam się wydaje? Ktoś z Was próbował takiej rzeźby?
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Takie pytanie? Kto z posiadaczy SB ma jedną poduszkę pod skrzynią biegów?
Ja dziś sprawdzałem i mam jedną:|
Mój problem dotyczy tego, że jak jadę to tak gdzieś przy prędkości 30km/h i więcej, po puszczeniu pedału gazu i po małym wytraceniu pędu, po ponownym naciśnięciu gazu czuję takie tąpnięcie... Takie jakby zerwanie, jakby telepotało silnikiem razem ze skrzynią.
Ma ktoś zdjęcia obu poduszek. A raczej tej drugiej (ta po lewej stronie siedząc za kierownicą, to wiem gdzie jest, ona jest od spodu)
Wydaje mi się, że ktoś mógł się pozbyć jednej z tych poduszek.
Proszę o pomoc.
Ja dziś sprawdzałem i mam jedną:|
Mój problem dotyczy tego, że jak jadę to tak gdzieś przy prędkości 30km/h i więcej, po puszczeniu pedału gazu i po małym wytraceniu pędu, po ponownym naciśnięciu gazu czuję takie tąpnięcie... Takie jakby zerwanie, jakby telepotało silnikiem razem ze skrzynią.
Ma ktoś zdjęcia obu poduszek. A raczej tej drugiej (ta po lewej stronie siedząc za kierownicą, to wiem gdzie jest, ona jest od spodu)
Wydaje mi się, że ktoś mógł się pozbyć jednej z tych poduszek.
Proszę o pomoc.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam po dłuższej przerwie.
Mam pytanie. Czy ktoś z Was ma do sprzedania byle jaki zegar do konsoli dodatkowych zegarów? Może być woltomierz, może być wskaźnik temperatury lub ciśnienia oleju, lub inny np. golfowski wskaźnik VDO, którego średnica i kształt ramki, pokrywałaby się z ze średnicą i kształtem dodatkowych zegarów.
Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie!
Mam pytanie. Czy ktoś z Was ma do sprzedania byle jaki zegar do konsoli dodatkowych zegarów? Może być woltomierz, może być wskaźnik temperatury lub ciśnienia oleju, lub inny np. golfowski wskaźnik VDO, którego średnica i kształt ramki, pokrywałaby się z ze średnicą i kształtem dodatkowych zegarów.
Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie!