[80 B4 2,3 NG] Avant, Quattro 1993. Mój nowy wózek.
- arekkrosno
- Forum Audi 80
- arekkrosno
- Forum Audi 80
No niestety sprzedałem auto po wypadku. Długo zastanawiałem się czy robić czy nie i w końcu podjąłem decyzję. Jeszcze wtedy jako "Rookie" na forum A80 nie wiedziałem że nie robili takich przejściówek B3 z przodem od B4. Między innymi dla tego podjąłem decyzję o sprzedaży auta bo niestety jestem fanem serii i prędzej czy później dowiedziałbym się o tym i zainwestował w zmianę przodu. A tak to po dołożeniu tego co w przód, mam praktyczniejszego gekona kombi z tak samo pięknie brzmiącym silnikiem. I taką samą dużą przyjemność sprawia mi odchwaszczanie wozu.
PS. Klawe Compi, aleś się nagrzebał... życzę wytrwałości w kolejnych modach, z tym że nie wiele w twoim aucie już można zrobić bo masz już prawie wszystko.
PS. Klawe Compi, aleś się nagrzebał... życzę wytrwałości w kolejnych modach, z tym że nie wiele w twoim aucie już można zrobić bo masz już prawie wszystko.
- arekkrosno
- Forum Audi 80
Po wielu trudnościach w ustawieniu dawkowania gazu i ustawianiu przepływomierza, kilku strzałach i wymianie kilku klap zdecydowałem się wywalić instalację gazową. Po tym zabiegu wydaje mi się jakbym uzyskał 40KM szczęścia więcej. Walnie po kieszeni ale nie tak wymiana układu paliwowego. Dodatkowo benzynę jest łatwiej znaleźć niż sprawny rozdzielacz z przepływomierzem, a nie mam już nerwów żeby auto stało w warsztacie bo czeka na części.
Po pierwszych testach po mieście 11L trasa 8L. Ale z tego co widzę to na trasie da się jeszcze zejść przy zachowaniu zasad EcoDriving. Idzie żyć.
A to mixer
Wyobraźcie sobie jaki mam teraz komfort psychiczny jak wsiadam rano przy -12 do auta, pale od strzała i spokojnie skrobie sobie szybki gdy auto trzyma 800obr/min. Wy wiecie co to znaczy ja nie wiedziałem.
Po pierwszych testach po mieście 11L trasa 8L. Ale z tego co widzę to na trasie da się jeszcze zejść przy zachowaniu zasad EcoDriving. Idzie żyć.
A to mixer
Wyobraźcie sobie jaki mam teraz komfort psychiczny jak wsiadam rano przy -12 do auta, pale od strzała i spokojnie skrobie sobie szybki gdy auto trzyma 800obr/min. Wy wiecie co to znaczy ja nie wiedziałem.
- arekkrosno
- Forum Audi 80
- arekkrosno
- Forum Audi 80