Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8s '89] by WarP1tbull

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
WarP1tbull
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8s '89] by WarP1tbull

Post autor: WarP1tbull » 11 kwie 2011, 21:07

[center]Witam wszystkich serdecznie ![/center]

[center] <welcome> <hura> <welcome> [/center]

Chciałbym wszystkim przedstawić mój niedawno nabyty samochodzik z którego jestem bardzo szczęśliwy <ok>

Jest to oczywiście Audi 80, B3 1.8s z 1989r. Sedan

Planuje go troszkę odmłodzić gdyż jednak po upływie lat, powoli widać zaniedbania po poprzednim właścicielu, posiadał ten samochód 12 lat i podobno jeździł nim tylko do kościoła i z powrotem.. był również garażowany. Jedzie prosto i śladów po dzwonach też się nie dopatrzyłem więc postanowiłem go praktycznie całego "odpicować" jednak bez przesadyzmu, nie chcemy robić wiochy prawda ? (takie są plany, ale każdy wie ile coś takiego kosztuje). Można powiedzieć, że od początku Kwietnia 2011 stałem się konkretnym maniakiem Audi 80 i bardzo chciałbym godnie reprezentować nasz klub w przyszłośći !

Wyposażenie:
- Centralny zamek (trzeba go naprawić)
- Spoiler na tyle (0% wsi full ori ! ;) )

W Planach:

- Wymiana wszystkich filtrów
- Wymiana gaźnika
- Wymiana tylnich lamp ( czarne lub czerwone jeszcze sam nie wiem... może mi ktoś poradzi?)
- Alufelgi przynajmniej 16'
- Wymiana zderzaków na Competition lub Kamei.
- Wymiana tłumika na sportowy
- Instalacja ele. Szyb i lusterek
- Naprawa zamka centralnego
- Małe poprawki blacharsko lakiernicze (prawy tylni błotnik i klapa z tyłu pod spoilerem lekko rdzewieje)
- Przyciemnianie szyb (tyłu)
- Ringi na zegary

Co zrobione:

- Wymienione kierunkowskazy z żółtych na białe.

A oto maszynka o której mowa !:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak wyglądał samochód zaraz po zakupie...

10.04.2011

Już od początku kiedy kupiłem samochód coś było nie tak przy przyspieszaniu... Przy dodawaniu gazu silnik nie chciał kręcić "dławił się"... Z początku myślałem, ze pompa paliwa jest strzelona... Okazało się, że jednak gaźnik nadaje się po prostu do wymiany, wycieki i brak paru podciśnień. Cóż... takie są uroki kupowania używanych samochodów prawda ?

Został PRAWIE wymieniony gaźnik... dlaczego prawie ? cóż.... poprzednio posiadałem identyczne Audi 80 które mam zamiar niedługo oddać na złom ze względu na brak pieniędzy na zrobienie uszczelki pod głowicą... Jednak gaźnik w nim był dobry. Sęk w tym, że podstawka pod gaźnik się nie zgadza i potrzebuje kupić inny... na szczęście to nie wielki wydatek więc już niedługo w Audi zawita nowy/stary ( w każdym razie sprawny) gaźnik !

Oto fotki z operacji:

Obrazek Obrazek Obrazek

11.04.2011

A teraz rzecz z której jestem naprawdę zadowolony ! Białe migacze ! Prawda, że wygląda o niebo lepiej ?! :) Pochodzą z starego Audi które miałem wcześniej.

Obrazek

To tymczasowo tyle ! W przyszłości mam nadzieję na wykonanie każdej z rzeczy w liście "W planach" życzcie mi powodzenia ! Pozdrawiam serdecznie ! <piwo>

17.04.2011

Mój pierwszy spot ! Prezentuje fotki ;) (by Pio80tr)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek (Najlepsze Alu-kołpaki w mieście !)
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2011, 20:31 przez WarP1tbull, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 11 kwie 2011, 21:09

Pierwszy :mrgreen: Moj kolorek posiadasz, plus na maxa, na poczatek ogarnij wszystkie plastiki czyms czarnym np czernidlem <ok>

Awatar użytkownika
WarP1tbull
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WarP1tbull » 11 kwie 2011, 21:11

W środku cała tapicerka jest czarna z czego jestem bardzo zadowolony! (poprostu pasuje do wszystkiego) Dzięki za komentarz Keczy !

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 11 kwie 2011, 21:12

ja zamiast pomarańczowych kierunków wolał bym usunąć ten spoiler

Awatar użytkownika
WarP1tbull
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WarP1tbull » 11 kwie 2011, 21:16

wujo1 pisze:ja zamiast pomarańczowych kierunków wolał bym usunąć ten spoiler
Zastanawiałem się nad usunięciem spoilera jednak nie wydaje mi się on aż tak tragiczny... Nie jest raczej aż tak wiejski ? Jeżeli większość osób stwierdzi podobnie jak Ty Wujo1, tak zrobię.

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 11 kwie 2011, 21:18

Plany dobre poza jednym, zamiast zderzaków lepiej by było wrzucić komplet Kamei lub przód od coupe a tył po prostu w kolorze, ale rób jak uważasz <ok> Powodzenia ;-)

PS. Co do spoilera to chyba nie jest ori tak jak piszesz... a nawet jak jest to i tak bym go wyrzucił :-P

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 11 kwie 2011, 21:21

WarP1tbull, chodzilo mi o zderzaki, listwy itp ;-) Podkreslisz tym sposobem sylwetke b3 i troszke odmlodzisz <ok> yyy i idz swoja droga biorac pod uwage sygestie oooo maniakow :-P
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, 21:23 przez keczy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
WarP1tbull
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WarP1tbull » 11 kwie 2011, 21:23

Tighe pisze:Plany dobre poza jednym, zamiast zderzaków lepiej by było wrzucić komplet Kamei lub przód od coupe a tył po prostu w kolorze, ale rób jak uważasz <ok> Powodzenia ;-)

PS. Co do spoilera to chyba nie jest ori tak jak piszesz... a nawet jak jest to i tak bym go wyrzucił :-P
Tak zgadza się... zdjęcie zostało obrócone, trafna uwaga ! I dzięki za rady co do zderzaków ! Na pewno je przemyśle !

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 11 kwie 2011, 21:24

Awatar użytkownika
WarP1tbull
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WarP1tbull » 11 kwie 2011, 21:25

keczy pisze:WarP1tbull, chodzilo mi o zderzaki, listwy itp ;-) Podkreslisz tym sposobem sylwetke b3 i troszke odmlodzisz <ok> yyy i idz swoja droga biorac pod uwage sygestie oooo maniakow :-P
Heh... nie zrozumiałem Cię do końca na początku... dzięki za podrzucenie pomysłu na pewno wykorzystam ! <piwo>

Awatar użytkownika
Spetsnaz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Spetsnaz » 11 kwie 2011, 21:26

Zostaw spoiler chyba że nie jest ori, wszyscy tylko usuń i usuń a on nadaje fajnego charakterku tyłowi w połączeniu z blenda od A90. Ale plany widzę bardzo zacne heh a co do gaźnika było wstawiać od poloneza :-P
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, 21:28 przez Spetsnaz, łącznie zmieniany 1 raz.

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 11 kwie 2011, 21:27

A mam pytanko, poprzednia B3 to tylko uszczelka głowicy była do zmiany czy ogólnie już nie dało się jej odratować? Napisałeś, że oddasz na złom bo nie masz siana na uszczelkę głowicy a plany które chcesz wykonać w tej przekroczą wartość uszczelki głowicy, chyba wiesz o tym :-P

Awatar użytkownika
WarP1tbull
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WarP1tbull » 11 kwie 2011, 21:27

wujo1 pisze:ja bym też zakładał kamei
http://img571.imageshack.us/i/11d4f6af2364907e.jpg/
Cóż, w takim razie edytuje post i wpisuje Kamei. Na tych zderzakach B3 prezentuje się dużo lepiej ! dzieki.

Awatar użytkownika
WarP1tbull
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WarP1tbull » 11 kwie 2011, 21:32

Tighe pisze:A mam pytanko, poprzednia B3 to tylko uszczelka głowicy była do zmiany czy ogólnie już nie dało się jej odratować? Napisałeś, że oddasz na złom bo nie masz siana na uszczelkę głowicy a plany które chcesz wykonać w tej przekroczą wartość uszczelki głowicy, chyba wiesz o tym :-P
Tak jestem tego świadom, ostatnio po prostu potrzebowałem jakiegokolwiek samochodu... ten kosztował równo 1000 zł więc taniej dla mnie było kupić inne sprawne Audi niż robić tamto w którym nie tylko do robienia jest uszczelka ale również sprzęgło... plus tamten silnik jest przegrzany i blok silnika niestety też w jednym miejscu jest pęknięty. Za duże wydatki. Lepiej kupić inne Audi ;)

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 11 kwie 2011, 21:32

WarP1tbull pisze: wujo1 napisał/a:
ja bym też zakładał kamei
http://img571.imageshack....af2364907e.jpg/

Cóż, w takim razie edytuje post i wpisuje Kamei. Na tych zderzakach B3 prezentuje się dużo lepiej ! dzieki.
Zdjecia przodu ni mam ale za tylu w tym kolorze jak najbardziej :mrgreen:

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl