coupe typ 89 by irekkstan
coupe typ 89 by irekkstan
Chciałbym zaprezentować wam moje audi, które niedawno nabyłem. Jest to audi coupe typ 89 z silnikiem 2.3 NG + podtlenek LPG. Auto trafiło do mnie niedawno dzięki mojemu bratu a zarazem użytkownikowi tego forum Apocalipto.
Wyposażenie:
el. szyberdach
el. lusterka
ABS z wyłączaniem
Welurowa tapicerka
drewniane dekory
dodatkowe zegary
wspomaganie
fotele kubełkowe (obydwa z regulacją wysokości)
centralny zamek
system proco-ten
podświetlane daszki przeciwsłoneczne
Plany:
zmiana rozrządu, olejów i filtrów
uzupełnienie braków
doprowadzenie do jak najlepszego stanu mechanicznego i wizualnego
jakaś tam gleba (zrobione)
alufelgi (zrobione)
spryskiwacze na lampy
Kilka foto po zakupie:
07-06-2011
Nowe koło i sprzęt grający (kupiony za bezcen):
07-09-2011
Zmiana prawego błotnika, oraz przygotowania do malowania
07-11-2011
Przybycie dawcy
07-14-2011
Brat skończył lampy.
07-14-2011
Ręczna polerka auta, widać różnicę.
07-15-2011
Złożenie po malowaniu.
07-22-2011
Sprowadzenie Audi do warsztatu, gdzie brat pracuje, aby można było działać dalej.
30-07-2011
wymienione przewody WN, kopułka, palec rozdzielacza (auto odrzyło)
-wstawione el. szyby
-zmienione włączniki przy kierownicy
-zrezany włącznik awaryjnych nad radiem (z przymusu, nowy pająk jest od b4)
-zamontowany wyświetlacz temp. zewnętrznej
-ogarnięte podświetlenia, światła itp związane z elektryką
-podwieszone tłumiki
-pokrętła nawiewów od b4
2-09-2011
-mała sesja
-zmiana felgi na Brock 8,5x17 cali
18-09-2011
-zderzak + dokładka kamei tył, jest i przód, ale brak foto
20-09-2011
-maska w stylu rust
13-09-2011
- zawieszenie -40mm
16-10-2011
-w międzyczasie zmiana wody na płyn, zmiana licznika, felg, przyciemnienie kierunków.
Klapka:
A tu foto ciemnego frontu, niestety jakość bardzo zła, ale jutro będzie nowe foto.
12-11-11
Mały aktual. Wymienine zostały łączniki stabilizatora, i już nie stuka . Założone okropne 14 calowe pordzewiałe felgi z balonem 60 . Zostały też założone dekielki od vw dzięki koledze. Już jakiś czas temu została zmieniona kierownica, może nie jest w najlepszym stanie, ale lepsza niż wyślizgany plastik.
Zmieniony wydech końcowy, pusty w środku. Nie jest najpiękniejszy, ale lepszy niż duża pucha, która wszędzie zawadzała.
Przy okazji kupowania części trafiłem na taką sztukę:
Foto o mroźnym poranku:
12-12-11
Mikołaj w tym roku się pośpieszył <mikolaj> i przyniósł oto takie coś:
:mrgreen:
Oprócz tego są też "nowe" felgi na następny sezon, Azev A 7,5x16 cali. Ładnie się podszykuje przez zimę <ok>
Jeszcze wymiana rozrządu i termostatu czeka. Trafiły i dwie małe rzeczy, a mianowicie naklejka
i przy okazji wymiany wycieraczek pomalowałem ramiona w czarny mat, mała rzecz a cieszy
W międzyczasie zmienione amorki z przodu
12-01-12
Takie małe zmiany, myślę że na lepsze .
I zbieramy graty na nowy sezon, oponki 205/50/16 kupione okazyjnie <ok>
będą siedziały na tych felgach:
14-01-2012
Dzisiaj został pomalowany dół zderzaka na czarno i wstawiony termostat, którego nie było :shock: . Kilka foto z malowania:
etap 1
etap 2
efekt finalny
A tu takie se foto, od lewej moje audi, golf znajomego, i golf brata.
20-01-12
Ostatnimi czasy na szrot trafiło coupe, i to czerwone :lol: . Łupem padła maska, prawy błotnik, i prawe drzwi, wszystko w bardzo dobrym stanie. Będą grzane, elektryczne lustra :hmm: .
Tylko foto słabej jakości .
12-02-12
Przymiarka dokładki przód i foto zegarów
18-02-12
Pierwsze efekty polerki felg azev
09-04-12
Na zimowej stali pożyczonej, po ręcznej polerce lakieru. Została naprawiona el. szyba kierowcy, bo zerwała się linka, oraz zrobione całe przednie zawieszenie i cała geometria
Coupe zostało również odpowiednio oznaczone
Taka mała przymiarka felg, na początek remotec 9x16 cali, później stal 8x14 cali
No i mała zapowiedź felgi na sezon, Azev A 7,5x16 cali, oponki na przód 205/50/16, tył 205/55/16. Felgi jeszcze trzeba pomalować.
19-04-12
Przymiarka felg S-line 8x17, wtedy jeszcze nie wiedziałem że będą moje
29-05-12
Zaczęło się od wymiany uszczelek w kolektorze ssącym i filtra powietrza. Potem rozrząd, pompa wody przy okazji dekiel w czarny mat i nowa uszczelka spryskiwacze w zderzak, nowy kolor alu, tylne lampy ściemnione, zaciski na czerwono, wymieniony lewy odbłyśnik i szkło w przedniej lampie
Ze złych wiadomości to do wymiany przednia szyba
19-08-12
Audi dostało polerkę lakieru, nową szybę czołową, lusterka w kolorze, przyciemnioną blendę, został naprawiony ręczny i zrobiony przegląd.
Kilka foto z kilku lokalnych spotów
13-12-12
Zakupiony gwint na tył KW
22-12-12
Zmiana uszczelki, zrobienie porządku z głowicą, zmiana uszczelek w kolektorze wydechowym i uszczelki pod pokrywą zaworów
17-06-13
Walka z wilgocia. Dzisiaj wyleciała wykładzina i ku miłemu zaskoczeniu podłoga w stanie niemalże idealnym. Po stronie kierowcy brak było wygłuszenia, tylko szmaty, a po stronie pasażera prawie cały filc poszedł won.
A tu takie foto znalezione w necie
Czekam na ocenę, krytykę i porady.
Pozdrawiam.
[/b]
Wyposażenie:
el. szyberdach
el. lusterka
ABS z wyłączaniem
Welurowa tapicerka
drewniane dekory
dodatkowe zegary
wspomaganie
fotele kubełkowe (obydwa z regulacją wysokości)
centralny zamek
system proco-ten
podświetlane daszki przeciwsłoneczne
Plany:
zmiana rozrządu, olejów i filtrów
uzupełnienie braków
doprowadzenie do jak najlepszego stanu mechanicznego i wizualnego
jakaś tam gleba (zrobione)
alufelgi (zrobione)
spryskiwacze na lampy
Kilka foto po zakupie:
07-06-2011
Nowe koło i sprzęt grający (kupiony za bezcen):
07-09-2011
Zmiana prawego błotnika, oraz przygotowania do malowania
07-11-2011
Przybycie dawcy
07-14-2011
Brat skończył lampy.
07-14-2011
Ręczna polerka auta, widać różnicę.
07-15-2011
Złożenie po malowaniu.
07-22-2011
Sprowadzenie Audi do warsztatu, gdzie brat pracuje, aby można było działać dalej.
30-07-2011
wymienione przewody WN, kopułka, palec rozdzielacza (auto odrzyło)
-wstawione el. szyby
-zmienione włączniki przy kierownicy
-zrezany włącznik awaryjnych nad radiem (z przymusu, nowy pająk jest od b4)
-zamontowany wyświetlacz temp. zewnętrznej
-ogarnięte podświetlenia, światła itp związane z elektryką
-podwieszone tłumiki
-pokrętła nawiewów od b4
2-09-2011
-mała sesja
-zmiana felgi na Brock 8,5x17 cali
18-09-2011
-zderzak + dokładka kamei tył, jest i przód, ale brak foto
20-09-2011
-maska w stylu rust
13-09-2011
- zawieszenie -40mm
16-10-2011
-w międzyczasie zmiana wody na płyn, zmiana licznika, felg, przyciemnienie kierunków.
Klapka:
A tu foto ciemnego frontu, niestety jakość bardzo zła, ale jutro będzie nowe foto.
12-11-11
Mały aktual. Wymienine zostały łączniki stabilizatora, i już nie stuka . Założone okropne 14 calowe pordzewiałe felgi z balonem 60 . Zostały też założone dekielki od vw dzięki koledze. Już jakiś czas temu została zmieniona kierownica, może nie jest w najlepszym stanie, ale lepsza niż wyślizgany plastik.
Zmieniony wydech końcowy, pusty w środku. Nie jest najpiękniejszy, ale lepszy niż duża pucha, która wszędzie zawadzała.
Przy okazji kupowania części trafiłem na taką sztukę:
Foto o mroźnym poranku:
12-12-11
Mikołaj w tym roku się pośpieszył <mikolaj> i przyniósł oto takie coś:
:mrgreen:
Oprócz tego są też "nowe" felgi na następny sezon, Azev A 7,5x16 cali. Ładnie się podszykuje przez zimę <ok>
Jeszcze wymiana rozrządu i termostatu czeka. Trafiły i dwie małe rzeczy, a mianowicie naklejka
i przy okazji wymiany wycieraczek pomalowałem ramiona w czarny mat, mała rzecz a cieszy
W międzyczasie zmienione amorki z przodu
12-01-12
Takie małe zmiany, myślę że na lepsze .
I zbieramy graty na nowy sezon, oponki 205/50/16 kupione okazyjnie <ok>
będą siedziały na tych felgach:
14-01-2012
Dzisiaj został pomalowany dół zderzaka na czarno i wstawiony termostat, którego nie było :shock: . Kilka foto z malowania:
etap 1
etap 2
efekt finalny
A tu takie se foto, od lewej moje audi, golf znajomego, i golf brata.
20-01-12
Ostatnimi czasy na szrot trafiło coupe, i to czerwone :lol: . Łupem padła maska, prawy błotnik, i prawe drzwi, wszystko w bardzo dobrym stanie. Będą grzane, elektryczne lustra :hmm: .
Tylko foto słabej jakości .
12-02-12
Przymiarka dokładki przód i foto zegarów
18-02-12
Pierwsze efekty polerki felg azev
09-04-12
Na zimowej stali pożyczonej, po ręcznej polerce lakieru. Została naprawiona el. szyba kierowcy, bo zerwała się linka, oraz zrobione całe przednie zawieszenie i cała geometria
Coupe zostało również odpowiednio oznaczone
Taka mała przymiarka felg, na początek remotec 9x16 cali, później stal 8x14 cali
No i mała zapowiedź felgi na sezon, Azev A 7,5x16 cali, oponki na przód 205/50/16, tył 205/55/16. Felgi jeszcze trzeba pomalować.
19-04-12
Przymiarka felg S-line 8x17, wtedy jeszcze nie wiedziałem że będą moje
29-05-12
Zaczęło się od wymiany uszczelek w kolektorze ssącym i filtra powietrza. Potem rozrząd, pompa wody przy okazji dekiel w czarny mat i nowa uszczelka spryskiwacze w zderzak, nowy kolor alu, tylne lampy ściemnione, zaciski na czerwono, wymieniony lewy odbłyśnik i szkło w przedniej lampie
Ze złych wiadomości to do wymiany przednia szyba
19-08-12
Audi dostało polerkę lakieru, nową szybę czołową, lusterka w kolorze, przyciemnioną blendę, został naprawiony ręczny i zrobiony przegląd.
Kilka foto z kilku lokalnych spotów
13-12-12
Zakupiony gwint na tył KW
22-12-12
Zmiana uszczelki, zrobienie porządku z głowicą, zmiana uszczelek w kolektorze wydechowym i uszczelki pod pokrywą zaworów
17-06-13
Walka z wilgocia. Dzisiaj wyleciała wykładzina i ku miłemu zaskoczeniu podłoga w stanie niemalże idealnym. Po stronie kierowcy brak było wygłuszenia, tylko szmaty, a po stronie pasażera prawie cały filc poszedł won.
A tu takie foto znalezione w necie
Czekam na ocenę, krytykę i porady.
Pozdrawiam.
[/b]
Ostatnio zmieniony 10 paź 2013, 22:30 przez irekkstan, łącznie zmieniany 58 razy.
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Wszystko super, plany itp., ale nie widzę nic o wywaleniu gazoliny :evil: Obyś to wywalił, bo w NG trzeba się z nim obchodzić jak z noworodkiem. Jak zacznie strzelać to brat nie nadąży przepływek szukać :lol: Zmień ten błotnik, machę i zderzak w lakier, polerka, załóż koło i cykaj sesyjkę z bratową B3 :mrgreen:
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt: