[Typ89 1,8S]Kamei. Nakładka grila Votex str.84
Sprawdziłem i czujnik i ciśnienie manometrem - wynik identyczny. Dodatkowo zrobiłem pomiar przy praktycznie każdej temp:
przy 80 stopniach oleju - 3 bar na na wolnych - przy ksiażkowych 2000tys zamyka licznik
przy 100 stopniach - 1,8 na wolnych - od 1500 zamyka licznik
maksymalnie mam 130 stopni bo nie mam chłodnicy - 1,5 na wolnych od 1500 zamyka licznik
Wynik taki sam na manometrze i czujnik - czas zabawy 1 godzina ale przynajmniej wiem ze czujnik działa.
przy 80 stopniach oleju - 3 bar na na wolnych - przy ksiażkowych 2000tys zamyka licznik
przy 100 stopniach - 1,8 na wolnych - od 1500 zamyka licznik
maksymalnie mam 130 stopni bo nie mam chłodnicy - 1,5 na wolnych od 1500 zamyka licznik
Wynik taki sam na manometrze i czujnik - czas zabawy 1 godzina ale przynajmniej wiem ze czujnik działa.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Słyszę, słyszę Wiem, że Diesel i benzyna to dwa różne światy ale pozwól że wtrące swoje 3 grosze
Nie jest możliwe aby nieruchomy silnik dawał ciśnienie oleju na poziomie 0,5 bar :roll:
Takie coś jest możliwe tylko i wyłącznie do około minuty po zgaszeniu, ale nie dłużej
No chyba że to po prostu drobne przekłamanie wskaźnika które po odpaleniu silnika nie ma wpływu na dalsze pomiary. U mnie też leciutko dosłownie milimetr - dwa wskazówka od ciśnienia oleju (od temperatury oleju też, ale ta to dosłownie prawie niezauważalnie) wychyla się <ok>
Myślę, że to po prostu urok tych zegarków, że po podaniu napięcia zasilania lekko się wychylają wskazówki od temperatury i ciśnienia oleju
Zresztą te zegarki to nie jest żaden precyzyjny przyrząd pomiarowy, tylko bardziej bajer orientacyjnie pokazujący co i jak
Nie jest możliwe aby nieruchomy silnik dawał ciśnienie oleju na poziomie 0,5 bar :roll:
Takie coś jest możliwe tylko i wyłącznie do około minuty po zgaszeniu, ale nie dłużej
No chyba że to po prostu drobne przekłamanie wskaźnika które po odpaleniu silnika nie ma wpływu na dalsze pomiary. U mnie też leciutko dosłownie milimetr - dwa wskazówka od ciśnienia oleju (od temperatury oleju też, ale ta to dosłownie prawie niezauważalnie) wychyla się <ok>
Myślę, że to po prostu urok tych zegarków, że po podaniu napięcia zasilania lekko się wychylają wskazówki od temperatury i ciśnienia oleju
Zresztą te zegarki to nie jest żaden precyzyjny przyrząd pomiarowy, tylko bardziej bajer orientacyjnie pokazujący co i jak
Prawdopodobnie tak jest bo od temp. oleju tez tak sobie pyknie lekko. Zrobiłem specjalnie pomiary manometrem bo chciałem być pewny że jest ok, a co do tych 0,5B to na niektórych filmikach na youtubie ludzie tez tak mają.pawelrybak15 pisze:że po podaniu napięcia zasilania lekko się wychylają wskazówki od temperatury i ciśnienia oleju
I zgadzam się że to są orientacyjne pomiary, aczkolwiek zbliżone do tego co pokazuje manometr
Teraz czekam na dokładke, jutro powinna być, jest jeszcze opcja pomalowania w czarny mat bo i taktownie i oofol tak mają i całkiem fajnie to wygląda, zobaczymy jak to wyjdzie <ok>
GerB3, nie rob siary Kolor auta masz zacny to maznij jak czlowik dokladke w kolor bo nijak bedzie pasowala czarna do reszty. Doly drzwi masz lakierowane, tylny zdezio tez i jak zalozysz czarna dokladke to bedzie wygladalo jak 20-21 letnie auto po niedawnym dzwonie, i tak wydasz kase na strukture wiec lepiej wydac to na lakier :->
Lop, tylny nie jest lakierowany :mrgreen:
Lop, tylny nie jest lakierowany :mrgreen:
Właśniekeczy pisze:Lop, tylny nie jest lakierowany :mrgreen:
Mnie sie akurat podoba opcja czarne dokładki tylko wiadomo że zderzak też musi być czarny co akurat u mnie nie jest problemem. Np. ta biała od taktownie super wygląda z czarną dokłądką, jeszcze Kunik ma czarne :
http://img155.imageshack.us/img155/8021 ... meiprz.jpg
GerB3, Panie ! nie patrz Pan na te audi co ma kunik taktownie czy ktoś inny widzisz sam wymieniasz że oni mają czarne to po co iść w ich ślady ? może lepiej zrobić coś lepszego i pomalować w kolor .. Masz naprawdę super kolor autka i z dokładką w kolor wyjdzie to super . ! nie wygłupiaj się i nie marnuj kasy na strukturę dołóż i kup lakier
Zdjecia znajome heheh
To jest mój kolor z dokładką:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 7300e79785
I dla mnie czarna ładniej leży, a poza tym mnie zawsze kręciło coś w tym stylu przy moim kolorze :
Czarne dokładki i progi, lampy z tyłu ciemne nizej i fajne kółko a całość najlepiej w stylu lat 80tych <ok>
To jest mój kolor z dokładką:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 7300e79785
I dla mnie czarna ładniej leży, a poza tym mnie zawsze kręciło coś w tym stylu przy moim kolorze :
Czarne dokładki i progi, lampy z tyłu ciemne nizej i fajne kółko a całość najlepiej w stylu lat 80tych <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Audi Sport
- Forum Audi 80