[B4 1Z] 80 by Murdzi
Przeglądam dość intensywnie forum w poszukiwaniu inspiracji Z tym, że ja nie lubię przekombinowania, a złoty środek ciężko trafić.
Nowe fotki:
Jak widać nas fotkach, auto ma małą skazę na drzwiach kierowcy. Nie opłaca mi się tego malować, zostało to po poprzednim właścicielu, jest to w miarę zabezpieczone, ale razi po oczach. Macie może jakiś pomysł np. na naklejkę w tym miejscu?
Nowe fotki:
Jak widać nas fotkach, auto ma małą skazę na drzwiach kierowcy. Nie opłaca mi się tego malować, zostało to po poprzednim właścicielu, jest to w miarę zabezpieczone, ale razi po oczach. Macie może jakiś pomysł np. na naklejkę w tym miejscu?
Bo te 300zl wolę wydać na nowe tarcze hamulcowe niż bawić się w malowanie drzwi. Ponadto, srebrnego nigdy dobrze nie dobierzesz Audi jak dla mnie i tak było już malowane, dla mnie to raczej auto codziennego użytku aniżeli wóz na zloty, więc nie zamierzam topić tysięcy zł w, bądź co bądź, stary już samochód. Poza tym, zbieram pieniążki żeby spłacić taki oto wóz ->
Obecnie wozi się nim mój ojciec (długa historia, początkowo był mój, ale życie płata figle...), a mój plan to odkupienie go od niego. Więcej o autku na A4-klub.pl
Obecnie wozi się nim mój ojciec (długa historia, początkowo był mój, ale życie płata figle...), a mój plan to odkupienie go od niego. Więcej o autku na A4-klub.pl
Heh, więcej wydałbym na paliwko do Ciebie Chociaż przy okazji bym pozabierał diody Tanim kosztem chciałem nakleić tam coś w stylu Audi Parking Only, bądź coś innego. jak kupował wóz, to facet miał tam taką żaglówkę naklejoną, co wyglądało strasznie, bo aż na błotnik zachodziło. A jeżeli mnie zjedziecie i uznacie, że nie powinno tam być niczego, to zostanie tak jak jest.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Dziwnie, może to kwestia fotek ale strasznie wąsko to wygląda. Co do B5 to kwestia gustu, dla mnie to auto nie wygląda i jest strasznie ciasne w środku. Chyba nigdy się do nich nie przekonam, ale jak kto lubiMurdzi pisze:Kapcie mam 195/65 R15, czyli standardowe B5 to inna klasa, tym bardziej AFN w automacie w stanie idealnym z dokumentami serwisowymi i przebiegiem 162 tysiące. Sporo kosztowała, ale było warto.
W weekend parę rzeczy porobiłem, a mianowicie:
- zmiana prawej końcówki drążka
- zmiana osłony lewego przegubu zewnętrznego
- ustawianie geometrii
A tutaj mały filmik z wyjazdu z warsztatu (czasem Golf góruje nad Audi <ok> )
Plany na następny tydzień (mam parę dni urlopu):
- wysłanie nastawnika do regeneracji
- renowacja skóry na kierownicy preparatem Renoskór + Lakier bezbarwny
- montaż diód w licznik (od kolegi Duo) + ringi od Dido
- uszczelnianie pokrywy zaworów
- wymiana poduszek i łożysk amortyzatorów
- wymiana oleju i filtra oleju
- wymiana paska od pompy wspomagania
- lekkie podkręcenie maglownicy
- wymiana tarcz hamulcowych i klocków z przodu na nowe
- porządne czyszczenie i pielęgnacja wnętrza
- porządne umycie i wypolerowanie Audiczki
Uff... trochę pracy będę miał, ale mam nadzieję, że podołam. Ogólnie będzie to już doprowadzenie Audicy do stanu technicznego praktycznie idealnego, a wizualnie jeszcze parę zmian się szykuje. A tak w ogóle, to mam upolowane soczewki od Coupe - mam nadzieję, że uda mi się je wyrwać...
- zmiana prawej końcówki drążka
- zmiana osłony lewego przegubu zewnętrznego
- ustawianie geometrii
A tutaj mały filmik z wyjazdu z warsztatu (czasem Golf góruje nad Audi <ok> )
Plany na następny tydzień (mam parę dni urlopu):
- wysłanie nastawnika do regeneracji
- renowacja skóry na kierownicy preparatem Renoskór + Lakier bezbarwny
- montaż diód w licznik (od kolegi Duo) + ringi od Dido
- uszczelnianie pokrywy zaworów
- wymiana poduszek i łożysk amortyzatorów
- wymiana oleju i filtra oleju
- wymiana paska od pompy wspomagania
- lekkie podkręcenie maglownicy
- wymiana tarcz hamulcowych i klocków z przodu na nowe
- porządne czyszczenie i pielęgnacja wnętrza
- porządne umycie i wypolerowanie Audiczki
Uff... trochę pracy będę miał, ale mam nadzieję, że podołam. Ogólnie będzie to już doprowadzenie Audicy do stanu technicznego praktycznie idealnego, a wizualnie jeszcze parę zmian się szykuje. A tak w ogóle, to mam upolowane soczewki od Coupe - mam nadzieję, że uda mi się je wyrwać...