Audi 80 B3 1.8s 1990/1994 Biała strzała ;-)
Audi 80 B3 1.8s 1990/1994 Biała strzała ;-)
Witam. Na forum przesiaduję już od jakiegoś czasu, od nie dawana się zarejestrowałem i chcę przedstawić moje autko. Co prawda nie ma w niej jak na razie nic ciekawego, ale być może wkrótce to zacznie się zmieniać Jestem 4 właścicielem, jest to 3 80-tka w rodzinie(oprócz mojej B3 są jeszcze 2 B4 braci).
Audi 1.8 S na gaźniku
przebieg 256 tyś km
kolor biały
1990 w dowodzie 1994 :mrgreen:
Wyposażenie:
podgrzewanie tylnej szyby
tylne światło przeciwmgłowe
centralny zamek
immobilizer
komplet opon zimowych z felgami
komplet opon letnich z felgami
hak
LPG
W planach:
el. szyby
el. lusterka
wspomaganie
wymiana siłowników w tylnej klapie <ok>
wymiana tylnych amortyzatorów wraz ze sprężynami <ok>
alufelgi
białe kierunkowskazy
odmalowanie zderzaków
wymiana foteli
wymiana nagłośnienia - <ok>
Uzupełnienie braków oświetlenia we wnętrzu <ok>
Chciałbym znacznie więcej, jak się napatrzyłem na Wasze auta, ale niestety finanse mi na to nie pozwalają
Car audio:
Alpine CDA-7873R
Ipod Classic 6G 80GB
zestaw głośników Hertz DCX-100 + DCX-165
Oto kilka fotek po zakupie:
7.09.2011
- naprawa panelu nawiewu
- wypranie siedzeń i tapicerki
13.09.2011
Wymiana stacyjki + zamki w drzwiach(wlew paliwa, bagażnik, schowek) żeby wszystko było na jeden kluczyk
Centralny zamek na pilota
Wymiana siłowników tylnej klapy
Wymiana tylnego lewego boczku wraz z tapicerką i klamką (doprowadzone do ori stanu!) :mrgreen:
tu można posłuchać jak moja niunia pracuje
27-28.09.2011
- przywrócenie zderzakom blasku
- malowanie progów
- zakup nowego emblematu audi na grill (stary gdzieś wyleciał albo ktoś podpieprzył)
13.10.2011
- Wymiana oleju 15W 40
- Wymian filtra oleju
- Wymiana paska klinowego
14.10.2011
- wymiana klocków hamulcowych
- wymiana kopułki
- wymiana świec
15.10.2011
- wymiana przewodów wysokiego napięcia
- wymiana wieszaków pod tłumik środkowy i końcowy
- wymiana palca rozdzielacza
Foty lepszej jakości powinienem wykonać na dniach
Audi 1.8 S na gaźniku
przebieg 256 tyś km
kolor biały
1990 w dowodzie 1994 :mrgreen:
Wyposażenie:
podgrzewanie tylnej szyby
tylne światło przeciwmgłowe
centralny zamek
immobilizer
komplet opon zimowych z felgami
komplet opon letnich z felgami
hak
LPG
W planach:
el. szyby
el. lusterka
wspomaganie
wymiana siłowników w tylnej klapie <ok>
wymiana tylnych amortyzatorów wraz ze sprężynami <ok>
alufelgi
białe kierunkowskazy
odmalowanie zderzaków
wymiana foteli
wymiana nagłośnienia - <ok>
Uzupełnienie braków oświetlenia we wnętrzu <ok>
Chciałbym znacznie więcej, jak się napatrzyłem na Wasze auta, ale niestety finanse mi na to nie pozwalają
Car audio:
Alpine CDA-7873R
Ipod Classic 6G 80GB
zestaw głośników Hertz DCX-100 + DCX-165
Oto kilka fotek po zakupie:
7.09.2011
- naprawa panelu nawiewu
- wypranie siedzeń i tapicerki
13.09.2011
Wymiana stacyjki + zamki w drzwiach(wlew paliwa, bagażnik, schowek) żeby wszystko było na jeden kluczyk
Centralny zamek na pilota
Wymiana siłowników tylnej klapy
Wymiana tylnego lewego boczku wraz z tapicerką i klamką (doprowadzone do ori stanu!) :mrgreen:
tu można posłuchać jak moja niunia pracuje
27-28.09.2011
- przywrócenie zderzakom blasku
- malowanie progów
- zakup nowego emblematu audi na grill (stary gdzieś wyleciał albo ktoś podpieprzył)
13.10.2011
- Wymiana oleju 15W 40
- Wymian filtra oleju
- Wymiana paska klinowego
14.10.2011
- wymiana klocków hamulcowych
- wymiana kopułki
- wymiana świec
15.10.2011
- wymiana przewodów wysokiego napięcia
- wymiana wieszaków pod tłumik środkowy i końcowy
- wymiana palca rozdzielacza
Foty lepszej jakości powinienem wykonać na dniach
Ostatnio zmieniony 15 paź 2011, 10:15 przez gumis2007, łącznie zmieniany 18 razy.
Siemson
Jakiś czas temu przymierzałem alufelgi u braciaka , wg mnie fajnie audiczka wygląda na tych 17-stkach <ok> tylko trzeba je wypiaskować i jednej z nich wymienić (jakiś wentyl czy coś takiego bo powietrze cały czas schodzi) Do tego będzie trzeba kupić jakieś opony
Co o nich sądzicie? Warto je wziąć za 400 PLN :?: Do czasu kiedy je kupię jeszcze trochę minie, bo szykuje się naprawa zawieszenia gdyż po założeniu tych felg nie można skręcać :shock: :shock: :shock:
A może coś mniejszego byście zaproponowali? ;> Jakieś ori? Bo te to chyba nie są ori, tylko znaczki takie mają...
Jakiś czas temu przymierzałem alufelgi u braciaka , wg mnie fajnie audiczka wygląda na tych 17-stkach <ok> tylko trzeba je wypiaskować i jednej z nich wymienić (jakiś wentyl czy coś takiego bo powietrze cały czas schodzi) Do tego będzie trzeba kupić jakieś opony
Co o nich sądzicie? Warto je wziąć za 400 PLN :?: Do czasu kiedy je kupię jeszcze trochę minie, bo szykuje się naprawa zawieszenia gdyż po założeniu tych felg nie można skręcać :shock: :shock: :shock:
A może coś mniejszego byście zaproponowali? ;> Jakieś ori? Bo te to chyba nie są ori, tylko znaczki takie mają...
Dzięx za spory odzew
Prawda jest taka, że to autko wymaga dużego wkładu finansowego, żeby doprowadzić do stanu takiego, by wszystkie 4 koła były dokładnie po środku(dowiedziałem się, że w przeszłości był dzwon...). W tym miesiącu będę brał się za naprawę zawieszenia. Na tych kołach - szczerze - nie da się jechać. Obcierają(2 z 4) i wgl są problemy ze skręcaniem(tylko jedno prawe jest ok). Więc jednak bd musiał coś mniejszego zakupić.
Prawda jest taka, że to autko wymaga dużego wkładu finansowego, żeby doprowadzić do stanu takiego, by wszystkie 4 koła były dokładnie po środku(dowiedziałem się, że w przeszłości był dzwon...). W tym miesiącu będę brał się za naprawę zawieszenia. Na tych kołach - szczerze - nie da się jechać. Obcierają(2 z 4) i wgl są problemy ze skręcaniem(tylko jedno prawe jest ok). Więc jednak bd musiał coś mniejszego zakupić.