Audi 80 B2 GL Orginał nowe fotki str 1 xD
Audi 80 B2 GL Orginał nowe fotki str 1 xD
Witam jestem tu nowy na forum, i jak kazdy fan Audi chciał bym zaprezentować swoja niunie i jej historie,bo jest dość bogada
no to troche o niej.
Audi 80 B2 typ81 rok produkcji 79
1.6 Benzyba z LPG
Samochód został sprawadzony z niemiec w 1997 przez mojego ojca.
Moj tato tez jest fanem Audi b2 i bardzo dbal o nia.
Audi zostalo sprzedane w 2001 znajomemu. i tak sobie smigało aż do 2004 gdyż został trosze rozbity. zrobilismy go! w 2010 odkupilem go od znajomego poprawilem go i stan w jakim jest teraz ocenia na zankomity pod wzgledem technicznym. cale nowe zawieszenie.
Audi mialo orginalen felgi z tych lat i Uwaga gumowe dywaniki z 79 roku z logiem Audi.
dodałem radio orginale niestety. nie dostalem z logiem Audi lecz z Opla ale tak samo wyglada jak orginal. jakie mam plany...
no to planuje poprawic lakier calego samochodu. Ale to na wiosne.
mam wszystkie listwy ksiazke serwisawa. szkoda ze autko nie posiada wspomagania, ale moze cos sie w mysli
cena jaka dalem za nie jest dosc smieszna 1500zl
pozdrawiam fanów w miare modyfikacji bede opisywal wszystko
Odnowione felgi na tył
No i tak jest wiosna przez zime zrobilem kompletne zawieszenie.
nowy olej plyny rozrzad, uszczelka pod dekiel.
ogolnie 2700zl wpadlo w Audi
w dodatku na ten kitowy lakier szczelilem polerke i dodalem brakujace listwy.
samochod wypralem zmienilem wklad przedniego siedzenia kierowcy. dalesze mody to tylen felgi to moze juz jutro wpadna. no i przygotowac go do malowania
dodalem nowe granie na razie takie tam. ale wleca glosniki od Audi A4 b5 tyl. No i myslalem nad radiem no i tu pytanie jakie ma wymiary radio Audi Navigation Plus ??
Mam tez deske ale jest w kolorze niebieskim ciemnym jak ktos by mial taka jak mam teraz zielona ale nie popekana te chetnie Łykne
No i sprwa z hakiem czy jest moze do B2 odpinany hak ?? czy trzeba przerabiac ?
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/27/dsc05354zc.jpg/][/URL]
Ostatnio sprawdzalem jak z silnikiem, co do osiagow to na benzynie zostalem zaskoczony... ciezko ciezko ale
185 V max no jak na 33 lata to dobrze sie prowadz.
[/URL]
Miałem oddac do malowania ale jeszcze poczekam z tym bo licho z kwitem stoje. stwierdzilem ze na razie po bujam sie takim jaki jest bo az tak zle nie wyglada
no to troche o niej.
Audi 80 B2 typ81 rok produkcji 79
1.6 Benzyba z LPG
Samochód został sprawadzony z niemiec w 1997 przez mojego ojca.
Moj tato tez jest fanem Audi b2 i bardzo dbal o nia.
Audi zostalo sprzedane w 2001 znajomemu. i tak sobie smigało aż do 2004 gdyż został trosze rozbity. zrobilismy go! w 2010 odkupilem go od znajomego poprawilem go i stan w jakim jest teraz ocenia na zankomity pod wzgledem technicznym. cale nowe zawieszenie.
Audi mialo orginalen felgi z tych lat i Uwaga gumowe dywaniki z 79 roku z logiem Audi.
dodałem radio orginale niestety. nie dostalem z logiem Audi lecz z Opla ale tak samo wyglada jak orginal. jakie mam plany...
no to planuje poprawic lakier calego samochodu. Ale to na wiosne.
mam wszystkie listwy ksiazke serwisawa. szkoda ze autko nie posiada wspomagania, ale moze cos sie w mysli
cena jaka dalem za nie jest dosc smieszna 1500zl
pozdrawiam fanów w miare modyfikacji bede opisywal wszystko
Odnowione felgi na tył
No i tak jest wiosna przez zime zrobilem kompletne zawieszenie.
nowy olej plyny rozrzad, uszczelka pod dekiel.
ogolnie 2700zl wpadlo w Audi
w dodatku na ten kitowy lakier szczelilem polerke i dodalem brakujace listwy.
samochod wypralem zmienilem wklad przedniego siedzenia kierowcy. dalesze mody to tylen felgi to moze juz jutro wpadna. no i przygotowac go do malowania
dodalem nowe granie na razie takie tam. ale wleca glosniki od Audi A4 b5 tyl. No i myslalem nad radiem no i tu pytanie jakie ma wymiary radio Audi Navigation Plus ??
Mam tez deske ale jest w kolorze niebieskim ciemnym jak ktos by mial taka jak mam teraz zielona ale nie popekana te chetnie Łykne
No i sprwa z hakiem czy jest moze do B2 odpinany hak ?? czy trzeba przerabiac ?
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/27/dsc05354zc.jpg/][/URL]
Ostatnio sprawdzalem jak z silnikiem, co do osiagow to na benzynie zostalem zaskoczony... ciezko ciezko ale
185 V max no jak na 33 lata to dobrze sie prowadz.
[/URL]
Miałem oddac do malowania ale jeszcze poczekam z tym bo licho z kwitem stoje. stwierdzilem ze na razie po bujam sie takim jaki jest bo az tak zle nie wyglada
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 12:32 przez dzikuq, łącznie zmieniany 6 razy.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Ciekawie się prezentuje. Zwłaszcza zielonkawy kolorek choć domyślam się, że już wymieniany patrząc na deskę rozdzielczą. Jest z głośnikami więc po drugim lifcie.
Wiesz w jakiej wersji wyszedł z fabryki? Ciekawi mnie ta ilość chromu. Widać jakaś bogatsza wersja to była lub w miedzy czasie zostało to dodane.
Czekam z niecierpliwością na dalsze mody.
Wiesz w jakiej wersji wyszedł z fabryki? Ciekawi mnie ta ilość chromu. Widać jakaś bogatsza wersja to była lub w miedzy czasie zostało to dodane.
Czekam z niecierpliwością na dalsze mody.
wersja GL deska tak juz była własnie jak został sprowadzony. w takim samym stanie,oczywiscie lata zrobily swoje z lakierem i pojawila sie korozja ale to tylko z lewej strony wlasnie w nia byl stukniety a dokladnie w lewa lampe ;( błotnik antrapa i lampa sa nie orginalene reszta orginal ma nawet roletke na tylna szybe
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Cześć Mój ojciec miał kiedyś identyczne B2, tylko, że wersję LS, ale też 1,6 benzyna + 4 stopniowa skrzynia biegów
Po B2ce ojciec kupił B3kę, a B2 dostała moja babcia, jednak niestety po kilku latach zostało ono sprzedane B3 udało mi się uratować i od paru lat ja nią jeżdże, jednak troche mi tęskno za B2 mimo tego, że już za dokładnie jej nie pamiętam. Odrestauruj ją na stan fabryczny i podokładaj jakieś fajne wypasy w środku (oczywiście ori) no i koniecznie wywal LPG ! To jest trucizna dla silnika :evil:
Po B2ce ojciec kupił B3kę, a B2 dostała moja babcia, jednak niestety po kilku latach zostało ono sprzedane B3 udało mi się uratować i od paru lat ja nią jeżdże, jednak troche mi tęskno za B2 mimo tego, że już za dokładnie jej nie pamiętam. Odrestauruj ją na stan fabryczny i podokładaj jakieś fajne wypasy w środku (oczywiście ori) no i koniecznie wywal LPG ! To jest trucizna dla silnika :evil:
Dokładnie.GerB3 pisze:Czyli oryginał na stalówkach z chromowanymi kapslami ? Jak tak to bedzie git <ok>dzikuq pisze:planuje ja zrobic taka jak wyszła z fabryki Ingolstadt
W mojej Niuni jest skrzynka piątka
dopracuje ja i bedzie naprawde orginal z tym ze to bedzie na wiosne bo teraz to zimnooo i w garazu nie chce sie dubac