[Cabrio ABC 1997]
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
az 4razy? Marek_ABC, a te piasty od tej b6 pasuja p&p? ja za punkt honoru dalem sobie, zeby zmienic ten cholerny rozstaw i ogolnie jestem nastawiony na zestaw od s2 na przod bo pasuje bez zadnych przerobek (oprocz mocniejszych przegubow, ktore i tak sie przydadza) ale jezeli jest jakas tansza alternatywa, przy ktorej nie trzeba jezdzic do tokarza pietnascie razy na dzien na poprawki, to za takie kwoty moglbym zaczac od jutra rana
Dziś ponownie składałem wszystko w jedna całość i wyszło na to, że:
odsadzenie po zmianie rozstawu, zmieniło sie o ok -5mm od oryginału.
Tokarz musiał wytoczyć pierścień 7mm między zwrotnice i łożysko i 8,3mm w łożysko między piaste a półoś. Reszta gratów tak jak pisałem wcześniej.
Mam pytanko czy klosze Hella sprzedawane na alledrogo po ok 150zł to oryginały??
odsadzenie po zmianie rozstawu, zmieniło sie o ok -5mm od oryginału.
Tokarz musiał wytoczyć pierścień 7mm między zwrotnice i łożysko i 8,3mm w łożysko między piaste a półoś. Reszta gratów tak jak pisałem wcześniej.
Mam pytanko czy klosze Hella sprzedawane na alledrogo po ok 150zł to oryginały??
Koledzy poszukuje 1 felge Azev A 8.5J17ET13/5x112, moja jak sie okazało wspawany ma element z innej felgi, a było to robione kilka lat temu więc na przód średnio mi się widzi.
Jeśli chodzi o stan na dzień dzisiejszy to w autku niewiele się zmieniło. Obecnie wygłuszam wnętrze matami STP oraz montuje wzmacniacz Sony xm6020 - niestety, nikt nie był zainteresowany zakupem wiec żeby sie nie marnował, pogra chwile u mnie.
Musze też ponownie przeanalizować przednie zawieszenie, prawdopodobnie cos poszło nie tak przy zmianie rozstawu. Lewe łożysko zaczyna huczeć po przejechaniu 1300km.
Jeśli chodzi o stan na dzień dzisiejszy to w autku niewiele się zmieniło. Obecnie wygłuszam wnętrze matami STP oraz montuje wzmacniacz Sony xm6020 - niestety, nikt nie był zainteresowany zakupem wiec żeby sie nie marnował, pogra chwile u mnie.
Musze też ponownie przeanalizować przednie zawieszenie, prawdopodobnie cos poszło nie tak przy zmianie rozstawu. Lewe łożysko zaczyna huczeć po przejechaniu 1300km.
Atlas jest jedna taka felga na alledrogo z otworem centrującym pod mercedesa(to akurat nie problem) i zamówiłem ją ale gdy doszła okazało się, że też była spawana:-( więc wróciła do właściciela.
Łożysko zamontowałem FAGa, jeszcze nigdy nie zdażyło mi się aby tak szybko padło, a kilka już klientom zamontowałem. Dlatego dochodze do wniosku, że przyczyna tkwi w pierścieniach, które mi sąsiad wytoczył. Narazie straciłem zapał i cierpliwość do tego samochodu, wręcz miałem ochote go skopać.
Łożysko zamontowałem FAGa, jeszcze nigdy nie zdażyło mi się aby tak szybko padło, a kilka już klientom zamontowałem. Dlatego dochodze do wniosku, że przyczyna tkwi w pierścieniach, które mi sąsiad wytoczył. Narazie straciłem zapał i cierpliwość do tego samochodu, wręcz miałem ochote go skopać.