[ACOQ 7A] Pantera
[ACOQ 7A] Pantera
Witam.
Popełniłem wczoraj trochę fotek i pomyślałem, że przedstawię Wam swoje autko.
Jest to coupe quattro 2,3 20V [7A] z 1990 roku.
Po usilnych poszukiwaniach natrafiłem ogłoszenie o sprzedaży tego wozu zamieszczone właśnie na tym forum.
Jak się później okazało właścicielem był klubowicz AKP martab99.
Po kilku telefonach dobiliśmy targu i udałem sie na drógi koniec Polski w celu sfinalizowania transakcji.
Autko ubogie w serii:
-wspomaganie dachu i lusterek, jednak nie to jest najważniejsze. Jak będę stary to będę się wypasał.
-AZEV 16''
-panasonic jakiś tam i JBL w tylnej półce
Modyfikacje popełnione:
-wymiana panasonica na clarca
-PBX w przednich drzwiach
-wzmacniacz alpine 4-kanałowy napędzający drzwi i półkę
Modyfikacje w planach:
-poprawienie partackiej roboty blacharzo-lakierników
-naprawa zawiechy
-poprawa wydechu
-wywalenie JBL na rzecz sub'a oraz ori półka bez dziur,
-poprawienie drzwi, brakuje wygłuszenia i dystansów. Z braku czasu zestaw posadziłem na tapicerce
-kierownica od audi quattro lub ewentualnie od S2
-elektryka na szybach
Oto fotki (winę za jakość ponosi K750i):
Popełniłem wczoraj trochę fotek i pomyślałem, że przedstawię Wam swoje autko.
Jest to coupe quattro 2,3 20V [7A] z 1990 roku.
Po usilnych poszukiwaniach natrafiłem ogłoszenie o sprzedaży tego wozu zamieszczone właśnie na tym forum.
Jak się później okazało właścicielem był klubowicz AKP martab99.
Po kilku telefonach dobiliśmy targu i udałem sie na drógi koniec Polski w celu sfinalizowania transakcji.
Autko ubogie w serii:
-wspomaganie dachu i lusterek, jednak nie to jest najważniejsze. Jak będę stary to będę się wypasał.
-AZEV 16''
-panasonic jakiś tam i JBL w tylnej półce
Modyfikacje popełnione:
-wymiana panasonica na clarca
-PBX w przednich drzwiach
-wzmacniacz alpine 4-kanałowy napędzający drzwi i półkę
Modyfikacje w planach:
-poprawienie partackiej roboty blacharzo-lakierników
-naprawa zawiechy
-poprawa wydechu
-wywalenie JBL na rzecz sub'a oraz ori półka bez dziur,
-poprawienie drzwi, brakuje wygłuszenia i dystansów. Z braku czasu zestaw posadziłem na tapicerce
-kierownica od audi quattro lub ewentualnie od S2
-elektryka na szybach
Oto fotki (winę za jakość ponosi K750i):
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2008, 19:22 przez zserty, łącznie zmieniany 5 razy.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
A jednak pokazałeś Ładniutką masz tą czarną panterę wierzę że smiga jak powinna Motoru i napędu nie trzeba reklamować, osobiście zazdroszę quattro. Bardzo ładne felgi, i poiwedz ile jest obniżona?
ps: mocno była walona w tyłek czy na fotkach tak wyszło? bo lampy odstają i klapa jakoś dziwnie siedzi Modelu coupetki gratuluje a pytam sie z ciekawości
ps: mocno była walona w tyłek czy na fotkach tak wyszło? bo lampy odstają i klapa jakoś dziwnie siedzi Modelu coupetki gratuluje a pytam sie z ciekawości
Pokazałem teraz kiedy jest w stanie takim jaką ją kupiłem.
Jak coś poprawię wstawię nowe fotki.
Nie wiem czy mocno była walona, to sie okaże na wiosnę jak ją zaprowadzę do warsztatu, ale na pewno była. Lampy chyba siedzą dobrze, ale klapa i zderzak już nie bardzo. Nie mam porównania, bo tutaj mało jeździ qp, a już na pewno nikt z moich znajomych.
Na wiosnę idą również zderzaki do wymiany no i może elektryka. Niestety wydałem cały swój budżet na zakup a z wypłaty to tylko wachę leję.
Idealna nie jest ale rekompensuje mi to jazda kocurem. Dlatego wolę siedzieć w środku niż stać na zewnątrz.
Zawiecha jest seryjna, ale z tego co wiem to wszystkie 20V były fabrycznie obniżone o -20.
Kocur stoi na 16" + oponka profil 55/205. Może kiedyś zakuję go w 17".
Jak coś poprawię wstawię nowe fotki.
Nie wiem czy mocno była walona, to sie okaże na wiosnę jak ją zaprowadzę do warsztatu, ale na pewno była. Lampy chyba siedzą dobrze, ale klapa i zderzak już nie bardzo. Nie mam porównania, bo tutaj mało jeździ qp, a już na pewno nikt z moich znajomych.
Na wiosnę idą również zderzaki do wymiany no i może elektryka. Niestety wydałem cały swój budżet na zakup a z wypłaty to tylko wachę leję.
Idealna nie jest ale rekompensuje mi to jazda kocurem. Dlatego wolę siedzieć w środku niż stać na zewnątrz.
Zawiecha jest seryjna, ale z tego co wiem to wszystkie 20V były fabrycznie obniżone o -20.
Kocur stoi na 16" + oponka profil 55/205. Może kiedyś zakuję go w 17".
Ostatnio zmieniony 17 sie 2007, 11:16 przez zserty, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczerze to od zawsze marzyłem o Coupe... Los chciał inaczej i jeżdżę sedanem... ale jestem zadowolony Twoja Coupeta bardzo mi się podoba 8-) no i ten rzędowy 5 cylindrowy motor :-o
Widać że Twoja panterka uchowała się w dobrym stanie ale jest kilka niedociągnięć. Tak jak ja zaplanowałeś co będziesz robił/zmieniał w autku - życzę powodzenia w zmianach i modyfikacjach :!: Dbaj o nią
Pozdrawiam
Widać że Twoja panterka uchowała się w dobrym stanie ale jest kilka niedociągnięć. Tak jak ja zaplanowałeś co będziesz robił/zmieniał w autku - życzę powodzenia w zmianach i modyfikacjach :!: Dbaj o nią
Pozdrawiam
- Daniello85
- Audi 80 Klub
- Silvesters
- Forum Audi 80
- Silvesters
- Forum Audi 80