Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi 80 2.0E] quattro / ROZBITE - na czesci

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Marcin19l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin19l » 14 mar 2012, 13:45

krzysiek21_01_1989 pisze:Po drugie, co do sytuacji, ktόrą przedstawił kolega, nie ma możliwości, przy odpowiednio zapisanym programie, by sygnalizacja zaczęła działać w trybie „ostrzegawczym” (żόłte światło pulsujące) przy jednoczesnym paleniu się na jednym wlocie światła zielonego
Nikt tu nie mówi raczej o jednoczesnym paleniu sie zielonego a z drugiej strony migajacego zółtego.

Ja opisze swoja sytłacje jaka nieraz mam skrzyzowanie wierzbickiej z toruńską u mnie w miesie.
Stoje jako pierwszy na toruńskiej swiatło czerwone(ulica podporządkowana czyli jakby nie było swiateł musze ustąpic)
Zapala sie zielone ruszam i nagla sygnalizacja przechowdzi w zótłte mrygające(zauwazam bo światło odbija mi sie na samochodzie) i mysle ze jakby ktos z drugiej stony od ulicy wierzbickiej dojezdzał do czerwonego i zapaliło mu sie zółte mrygajace wcisnąłby gaz to moglibysmy sie spotkac na srodku skrzyzowania gdybym ja nie zauwazył mrygającego zółtego bedąc na ustąp pierszeństwa.

I myśle ze taka sytłacja zdarzyłą sie u kolegi...

Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisss » 14 mar 2012, 13:47

ja wjezdzajac naskrzyzowanie bylem pewien ze mam zielone (dojezdzalem z daleka i gdy sie wlaczylo dodalem gazu i kontynuowalem jazde) Prawdopodobnie (relacja swiadka) przejechalem sygnalizator na zoltym migającym - musialem nie zauwazyc tego momentu. Honda również toczyła się gdy nagle wlaczylo sie zolte migające więc rowniez kontynuowała jazdę... no i bum. Dziś jadę z kamerą nagrać moment przełączenia świateł o tej samej porze. Policja orzekła moją winę bo jak niby było żółte migające to ja byłem na podporządkowanej. Drogi hamowania nie było - nie hamowałem bo nie zdąrzyłem ( auto obok mnie stało na prawoskręcie i gdy je mijałem to ruszało i przysłoniło mi cały widok z prawej strony skąd nadjechała Honda. Poprostu pech... Cholerny pech w 13stego

thebarylka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: thebarylka » 14 mar 2012, 17:28

krisss pisze:Policja orzekła moją winę

no i to powazny pech bo straciles auto i zniszki z oc :-( a i jeszcze pewnie mandat dostales ?

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 14 mar 2012, 20:50

współwina jak nic ;-)
auto na żyletki i złom i ganiaj po następne <ok> nie ma co płakać nad rozlanym mlykiem :-P

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 16 mar 2012, 00:05

thebarylka pisze:
krisss pisze:Policja orzekła moją winę

no i to powazny pech bo straciles auto i zniszki z oc :-( a i jeszcze pewnie mandat dostales ?

No znizki w tym przypadku to najmniejszy problem.

Współczuje.... Szukaj quattro. ;-)

Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisss » 16 mar 2012, 10:09

auto idzie na sprzedaż...dobrze by było w całości to pogonić, ale jeszcze zastanawiam się czy nie porozsprzedawać na części bo w ten sposó najwięcej bym odzyskał, jednak tutaj wydłuży się to w czasie... Silnik prawie nie brał oleju od wymiany do wymiany bez dolewek (zmieniony miesiac temu) Od miesiąca również w aucie nowa skrzynia biegów od "niemca" o przebiegu 130 tys km... Tashki w drzwiach, 8głośników, dość bogato wyposażona bo Autocheck, el szyby, el. lusterka, el. szyberdach, abs, airbag (był :p)centralny zamek z fabrycznym alarmem, dodatkowe zegary vdo, podswietlane 4 raczki w podsufitce. Cały tylny zawias odremontowany kilka miesięcy temu (poczytać można w moim topicu) no auto poprostu mocno doinwestowane. Aż szkoda to rozbierać...

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 16 mar 2012, 21:19

Pisz na pw cene , jestem zainteresowany.....

Oczywiscie lepiej Cię wyjdzie sprzedaż na czesci....Patrząc na to co zrobiłeś z tym autem...

Ja byłbym zainteresowany od razu przekażnikiem el szyb i szyberdachu ...

Napewno nie ucierpiał,

Szkoda rozbierac.... a jeszcze bardziej szkoda sprzedac... ;-)

Awatar użytkownika
Alu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Alu » 18 mar 2012, 08:38

Szczerze współczuję kolego. Patrząc na tego typu wypadki coraz bardziej się zastanawiam na zakupem rejestratora, drogie to nie jest a w razie W łatwo udowodnić swoją rację.

Szkoda auta, ale najważniejsze że tobie nic nie jest, auto kupisz drugie, może nawet lepsze a zdrowia nie kupisz. I tu widać przewagę Audi na wynalazkami typu matiz... ;-)

A teraz coś o hienach :mrgreen: Jak będziesz sprzedawał pozostałości na sztuki to daj znać, sam chętnie przygarnę kilka fantów.

Awatar użytkownika
Dreamer
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dreamer » 18 mar 2012, 10:24

Alu pisze:Szczerze współczuję kolego. Patrząc na tego typu wypadki coraz bardziej się zastanawiam na zakupem rejestratora, drogie to nie jest a w razie W łatwo udowodnić swoją rację.
Były ostatnio testy takich kamer w AŚ lub w Motorze, nie pamiętam. Za 200zł można kupić kamerkę z na prawdę dobrą jakością filmu.

Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisss » 21 mar 2012, 21:48

dawać chłopaki i dziewczyny listę życzeń na pw. Muszę się szybko pozbyć autka bo kuje w oczy i tylko sobie przypominam wszystko...

piotrw54
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piotrw54 » 03 kwie 2012, 12:58

Ja bym naprawiał na twoim miejscu, można kupić cały przód, wspawać końcówki podłużniac od fartuchów, jak auto zdrowe sanki zawieszenia nie ruszone to czego szukać. Kupisz lepsze?

Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisss » 05 kwie 2012, 19:00

sanki zawieszenia ruszone.... :/

Awatar użytkownika
SCHWARZ80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SCHWARZ80 » 06 kwie 2012, 21:01

Miałem podobną sytuację ruszyłem bo zapaliło mi się zielone i gdyby nie krzyk ojca to wpakowałbym się pod pędzącą ciężarówkę. Jak zjeżdżałem ze skrzyżowania to sprawdziłem sygnalizator i mrugało żółte :/ Sygnalizacje powinny być tak zaprogramowane by przed włączeniem zółtych migających wszędzie świeciło się czerwone.
Najważniejsze, że tobie nic się nie stało

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl