[A4 b5 1Z] Szary zeciorek. Sprzedam, 7500zł.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Parę zdjęć do spamowania
Dzisiaj zacząłem konserwację samochodu w znanych mi miejscach niedomagania. Zakupiłem odpowiednie preparaty:
Niestety dwa najważniejsze, czyli dwa piwka, nie zmieściły się w kadrze
Jedną z bolączek tego samochodu są wykwity pod prawą listwą progową:
Włosy murzyna poszły w ruch:
I powstał taki o to efekt:
Później użyłem odrdzewiacza i poszedłem na obiad:
W między czasie zrobiłem zdjęcie wypełnienia koła zapasowego (na piękne wykwity na feldze proszę nie zwracać uwagi, wszystkiego nie jestem w stanie ogarnąć...)
Płyta pod silnik z wygłuszeniem od TDI. Jak widac, nie jest w idealnym stanie ale kupiłem ją za całe 38zł + KW. Do tego otrzymałem komplet spinek oraz jeszcze jedną rzecz. Podczas otwierania paczki myślę sobie "nosz kurcze, sprzedający się pomylił i wysłał mi coś innego podobnych rozmiarów". Ale otwieram dalej i patrzę, że to "coś" to było jedynie usztywnienie osłony. Wraz z osłoną dostałem tylną półkę z polifta w kolorze jasno szarym (a więc takim jak ja mam) z maskownicami głośników, półka jest cała, dobra <ok> Muszę teraz poszukać trzeciego światła stop i zamocować w tej półce roletę. Zapomniałem zrobić zdjęcia półki ale jutro się poprawię.
Zfotografowałem również zestaw BOSE do sedana oraz jakieś tam zdjęcie środka:
Po ponad 3h zobaczmy jak wygląda warstwa odrdzewiacza:
Pomimo zastosowania go na zdrowy metal, który został odtłuszczony, odrdzewiacz już przereagował z rdzą. Jak widać, metal zaczyna się utleniać momentalnie po odsłonięciu czerpiąc tlen z powietrza atmosferycznego.
A tutaj stan po dwóch warstwach podkładu epoksydowego:
Po stwardnieniu tworzy fajną i twardą powłokę.
To nie koniec konserwacji.
Dzisiaj zacząłem konserwację samochodu w znanych mi miejscach niedomagania. Zakupiłem odpowiednie preparaty:
Niestety dwa najważniejsze, czyli dwa piwka, nie zmieściły się w kadrze
Jedną z bolączek tego samochodu są wykwity pod prawą listwą progową:
Włosy murzyna poszły w ruch:
I powstał taki o to efekt:
Później użyłem odrdzewiacza i poszedłem na obiad:
W między czasie zrobiłem zdjęcie wypełnienia koła zapasowego (na piękne wykwity na feldze proszę nie zwracać uwagi, wszystkiego nie jestem w stanie ogarnąć...)
Płyta pod silnik z wygłuszeniem od TDI. Jak widac, nie jest w idealnym stanie ale kupiłem ją za całe 38zł + KW. Do tego otrzymałem komplet spinek oraz jeszcze jedną rzecz. Podczas otwierania paczki myślę sobie "nosz kurcze, sprzedający się pomylił i wysłał mi coś innego podobnych rozmiarów". Ale otwieram dalej i patrzę, że to "coś" to było jedynie usztywnienie osłony. Wraz z osłoną dostałem tylną półkę z polifta w kolorze jasno szarym (a więc takim jak ja mam) z maskownicami głośników, półka jest cała, dobra <ok> Muszę teraz poszukać trzeciego światła stop i zamocować w tej półce roletę. Zapomniałem zrobić zdjęcia półki ale jutro się poprawię.
Zfotografowałem również zestaw BOSE do sedana oraz jakieś tam zdjęcie środka:
Po ponad 3h zobaczmy jak wygląda warstwa odrdzewiacza:
Pomimo zastosowania go na zdrowy metal, który został odtłuszczony, odrdzewiacz już przereagował z rdzą. Jak widać, metal zaczyna się utleniać momentalnie po odsłonięciu czerpiąc tlen z powietrza atmosferycznego.
A tutaj stan po dwóch warstwach podkładu epoksydowego:
Po stwardnieniu tworzy fajną i twardą powłokę.
To nie koniec konserwacji.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2012, 02:19 przez trepek, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: