[S6 v8 4.2] Moja nowa zdobycz od komronika ;) Update=umyta;)
- robertas1.8
- Forum Audi 80
Za jakiś czas wrzucę fotki po umyciu Dziś zauważyłem że ma pękniętą obudowę filtra powietrza, rozkręciłem i się klei, filtr zawalony syfem niemiłosiernie.
Coś ogólnie chyba jest nie bardzo bo zalana była za 100 PLN przejechałem 50 km pod dom i pokazuje że starczy jeszcze na 20km, a spalanie chwilowe dziś na jałowym i podczas jazdy 51l. Hmmmm???
Coś ogólnie chyba jest nie bardzo bo zalana była za 100 PLN przejechałem 50 km pod dom i pokazuje że starczy jeszcze na 20km, a spalanie chwilowe dziś na jałowym i podczas jazdy 51l. Hmmmm???
Faktycznie coś jest nie tak.Moje A8 4,2 ABZ 51 l pali na "ssaniu",a potem na jałowym spalanie spada do ok. 6-7 l.MaXuS pisze:Coś ogólnie chyba jest nie bardzo bo zalana była za 100 PLN przejechałem 50 km pod dom i pokazuje że starczy jeszcze na 20km, a spalanie chwilowe dziś na jałowym i podczas jazdy 51l. Hmmmm???
Zależy też jak ciężką nogę miałeś. 4.2 potrafi opierd..... nawet 35 l/100 km jak ostro przyciśniesz. U mnie średnie spalanie oscyluje na poziome 14 -16 l /100 km ( w zimie) poza miastem.
Obserwuj co pokazuje BC podczas jazdy.Może komputer podaje Ci błędne odczyty.Chociaż przyczyn takiego spalania może być wiele: padnięta przepływka,sonda lambda.......
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no cóż .. nawiązując do historii kolegi to jak ja usłyszałęm ile mi zawołali za lpg do 4.2 to A8 też poszło w świat :mrgreen:trepek pisze:Tak jak ludzie co się napalają na Audi D2 albo BMW serie 7 a później wszystko naprawiane u Pana Miecia w szopie i powiązane drutemMabrothrax pisze:No cóż, to nie są tanie auta w eksploatacji, jeśli komuś się wydaje inaczej to jest w sporym błędzie I życie weryfikuje
Z przykrością chciałbym poinformować że ska została sprzedana, na szczęście trafiła w ręce "fanatyka" blacharza/lakiernika który również zasuwał 80tką kiedyś;) Później miał a4 1.8t następna a6 c5 2.5tdi(totalny niewypał) i teraz postawił na s6
Auto poszło za 8800zł na południe Polski, okolice Krynicy. Niechętnie się z nią rozstałem, ale przekalkulowałem wszystko na spokojnie. I dziś wiem że przyszły rok lub następny to poszukiwania s6 plus <ok> Zakochałem się w V8 :evil: .
Dzięki jako takiemu zarobkowi, moja niuńka 80tka doczekała się "renowacji" Czuję, że z 80 zostanę na kolejne 5 lat a później się zobaczy.
Dodam, że 80tke wystawiłem również na allegro i były po 3 telefony dziennie od "młodzieży"
To chyba zasługa dużych alu i gleby Można zamknąć temat.
Auto poszło za 8800zł na południe Polski, okolice Krynicy. Niechętnie się z nią rozstałem, ale przekalkulowałem wszystko na spokojnie. I dziś wiem że przyszły rok lub następny to poszukiwania s6 plus <ok> Zakochałem się w V8 :evil: .
Dzięki jako takiemu zarobkowi, moja niuńka 80tka doczekała się "renowacji" Czuję, że z 80 zostanę na kolejne 5 lat a później się zobaczy.
Dodam, że 80tke wystawiłem również na allegro i były po 3 telefony dziennie od "młodzieży"
To chyba zasługa dużych alu i gleby Można zamknąć temat.
-
Onlinedamian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt: