[B4 1Z Avant] Biały Avant
-
- Forum Audi 80
Zgodnie z dawno danym słowem wstawiam fotki starej poczciwej 80:) Od stycznia dużo się nie zmieniło, ale w skrócie:
- maj - wymiana zacisków tylnych - dobrze znany problem z ręcznym, próba regeneracji się nie powiodła, przy okazji wymiana łożysk, tarcz oraz klocków,
- wymiana przekaźnika tylnej wycieraczki, przełącznika podgrzewania tylnej szyby, przełącznika lusterek,
- wymiana tulei stabilizatora,
- wymiana łącznika stabilizatora,
To w skrócie tyle, ale przebieg w tym roku ok. 10 tys., zastanawiam się, czy na PB nie przejść:)
A oto fotki
- maj - wymiana zacisków tylnych - dobrze znany problem z ręcznym, próba regeneracji się nie powiodła, przy okazji wymiana łożysk, tarcz oraz klocków,
- wymiana przekaźnika tylnej wycieraczki, przełącznika podgrzewania tylnej szyby, przełącznika lusterek,
- wymiana tulei stabilizatora,
- wymiana łącznika stabilizatora,
To w skrócie tyle, ale przebieg w tym roku ok. 10 tys., zastanawiam się, czy na PB nie przejść:)
A oto fotki
Ostatnio zmieniony 04 lis 2012, 23:57 przez krzysiek21_01_1989, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Dzięki za uwagę z tym "Big Benem", też bym wolał obrotek, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma:) Ogólnie mało jeżdżę, to i brak tego obrotka mi nie straszny... A co do niskiego rocznego przebiegu, to zmieniłbym na PB, ale pytanie jakie? Może a4 1,8T? Miał ktoś do czynienia z tym silnikiem? Kolega ma w B6 i sobie chwali, oczywiście z Quattro:)
-
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Witam po dłuższej przerwie. W tygodniu byłem w Niemczech Audi, w sumie trasa jakieś 700km, średnie spalanie ok.5 litrów, więc jestem zadowolony. Jedyne co wzbudziło moje zakłopotanie to łożysko z przodu, tylko nie wiem które, 3 lata temu po kupnie przerabiałem to samo i trafiłem dopiero za drugim razem... Może zna ktoś 100% sposób na stwierdzenie z której strony łożysko się kończy? W internecie sposobów mnóstwo, ale żaden chyba się u mnie nie sprawdzi... Dodam, że na prostej i na łukach hałas mniej więcej podobny.
Ładny Zecior
odnośnie łożysk - skręcając w prawo bardziej jest obciążone łożysko lewe i jeśli wtedy pojawia się niepokojący dźwięk to łożysko do wymiany, z drugiej strony analogicznie - oczywiście to teoria która często pokrywa się z praktyką- najlepiej na stacji diagnostycznej sprawdzić opory toczenia.
odnośnie łożysk - skręcając w prawo bardziej jest obciążone łożysko lewe i jeśli wtedy pojawia się niepokojący dźwięk to łożysko do wymiany, z drugiej strony analogicznie - oczywiście to teoria która często pokrywa się z praktyką- najlepiej na stacji diagnostycznej sprawdzić opory toczenia.
-
- Forum Audi 80
Dzięki, myślisz, że na stacji sprawdzą mi te opory toczenia i na 100% to wyjdzie? Nie chce wyrzucać 200zł na wymianę z łożyskiem, jeżeli tamto łożysko będzie ok... A przegub też może tak szumieć? Nieraz jak mam pod górkę i skręce kołami to zdarzy mu sie tyknąć, ale luzu na półosi od strony piasty nie ma... Kurcze, chyba jednak stacja diagnostyczna musi się zająć tym problemem...
-
- Forum Audi 80
To prawda, linia B6 przez ten rok mocno się postarzała, a dobrze dłubnięta 80 raczej się nie zestarzeje. Wróciłem właśnie z Niemiec, tam ludzie mają piękne Audi 200 i V8, u nas rzadko spotykane, a tam dużo częściej, w pięknym stanie.
Miałem dzisiaj kupca na swoje A80, ale dopóki nic nie znajdę godnego, żeby mieć czym jeździć to zostaje przy tym co mam. Pojeździłem trochę po Niemczech, to auta w dobrym stanie kosztują 150% tego co średnia z allegro. Ale auta piękne co niektóre:)
Miałem dzisiaj kupca na swoje A80, ale dopóki nic nie znajdę godnego, żeby mieć czym jeździć to zostaje przy tym co mam. Pojeździłem trochę po Niemczech, to auta w dobrym stanie kosztują 150% tego co średnia z allegro. Ale auta piękne co niektóre:)
-
- Forum Audi 80
Witajcie,
Auto w dniu dzisiejszym sprzedane, trafiło w dobre ręce, mam nadzieję, że nowy właściciel również będzie dbał i będzie prowadził dalej wątek. Ciesze się, że wszystkie starania które poczyniłem przez te prawie 4 lata będą kontynuowane.
Bardzo Wam dziękuje, KOLEDZY I KOLEŻANKI za Waszą pomoc w bieżącym ogarnianiu auta, forum to skarbnica wiedzy, która pozwala oszczędzić czas i środki. Nie wiem jeszcze czym teraz będę jeździł, mam nadzieję że napiszecie co kupiliście po 80 i jak jesteście z tego zadowoleni:)
Raz jeszcze dziękuje i zostaje z Wami, bo podoba mi się to forum, jest na fajnym poziomie.
Pozdrawiam
Krzysiek
Auto w dniu dzisiejszym sprzedane, trafiło w dobre ręce, mam nadzieję, że nowy właściciel również będzie dbał i będzie prowadził dalej wątek. Ciesze się, że wszystkie starania które poczyniłem przez te prawie 4 lata będą kontynuowane.
Bardzo Wam dziękuje, KOLEDZY I KOLEŻANKI za Waszą pomoc w bieżącym ogarnianiu auta, forum to skarbnica wiedzy, która pozwala oszczędzić czas i środki. Nie wiem jeszcze czym teraz będę jeździł, mam nadzieję że napiszecie co kupiliście po 80 i jak jesteście z tego zadowoleni:)
Raz jeszcze dziękuje i zostaje z Wami, bo podoba mi się to forum, jest na fajnym poziomie.
Pozdrawiam
Krzysiek