Italiano TDI sedan - SPRZEDANE
Italiano TDI sedan - SPRZEDANE
Witam,
dziś stałem się posiadaczem pewnej 80 b4 tdi.
Rocznik 1993
Silnik 1.9tdi 1z bosch
wyposażenie:
-4xel szyby
-wspomaganie
-centralny na kluczyk
-el i podgrzewane lusterka
-dziura w dachu
-pełne oświetlanie wnętrza (rączki)
-lampka w komorze silnika
-alufelgi oryginalne 15"
wersja na włochy:
-kierunki w błotnikach
-zderzak przód na małą tablicę
-kontrolka świateł postojowych
PLANY:
wymiana mechanizmu przedniej lewej szyby i lusterka - √ OK <ok>
naprawa nabijania przebiegu - OK <ok>
montaż centralki na pilot (scyzoryk) do zamka - √ OK <ok>
egr out - √ OK <ok>
naprawa oświetlania wnętrza - √ OK <ok>
ogarnięcie tylnych lamp
moduł licznika AC - √ OK <ok>
białe podświetlanie tablicy oraz postojówki - √ OK <ok>
halogeny na czarno
parapety
lotka na klape compi
zespolaki + kierunki w zderzak
Autko stoi obecnie na felgach 17" 225/45 a na zime mam ori 15 z kołpakami.
Stan mechaniczny jest dobry. Po remoncie zawieszenia, pompy itp.
Widać że sprzedawca dbał o nią (w 2008 przywiózł ją z włoch)
Do zrobienia jest parę drobiazgów w środku - nie świecące żaróweczki, mechanizm opuszczania szby w drzwiach kierowcy, sprawdzenie krańcóweczek od świateł.
Niestety nie ma naklejki z kodem lakieru a będę potrzebował bo parę "zaprawek" muszę zrobić m.in. tylny zderzak.
(link bezpośrednio do albumu ze zdjęciami w normalnej rozdzielczości - https://picasaweb.google.com/1048979958 ... 9usxKf2oAE#)
Zobaczymy co to będzie
parę fotek na szybko:
2013-04-23
Dziś wymieniłem parę żaróweczek we wnętrzu bo nie podświetlały przycisków. Zakupiony również olej mobil 10w40 + filtry. Pasuje również rozrząd zapodać nowy
Jak ogarnę sprawy bieżące to zajmę się lakierem polerka i wpyłki
2013-05-05
Wczoraj z racji komunii brata zrobiłem polerkę masznową. Pasta G3 na mokro, papierek wodny 2000 i ogień. Mniejsze rysy zesżły ładnie jak np po magnesie od cb na klapie.
Pasuje listwy w zderzakach odnowić bo swoje przeszły. Przednie wiem że są ściągane a tylne?
2013-05-26
Audik dzielnie pokonuje kolejne km. Plany na przyszły miesiąc to zamontowanie modułu do centralnego na pilot i może parapety przód tył (mogę mieć za 80zł kpl - dobra cena?)
W sobotę wpadną nowe tulejki na wahacze. Reszta zawieszenia w bdb stanie na przeglądzie wyszła.
I parę fotek
2013-05-27
tak myślałem, wyjąłem go, przeczyściłem ale na podpięcie vaga brakło czasu. co powiedzie na taki mod tylnych lamp żeby postojowe świeciły również np w tej części w klapie która jest zaślepiona (pierwsza "komora" z brzegu)? taki pseudo US albo tam gdzie są przeciwmgłowe np z lewej strony włożyć dwu-włóknową a z drugiej strony zwykła żeby słabo świeciły z postojem a przeciwmgłowe normalnie mocniej?
[ Dodano: 2013-06-01, 17:34 ]
Dziś wymienione tuleje wahaczy. stare były przyspawane :!: ale udało się ogarnąć
wpadła również nowa lampka do środka auta
2013-06-16
Czujnik temp kolektora dolotowego naprawiony,
Ostatnio również ustawiona zbieżność :lol:
Założony również sterownik do centralnego na pilot
Jak pójdę na urlop to zajmę się kosmetyką z zewnątrz
a teraz parę fotek z sesji
2013-07-17
Dziś zaślepiony egr i dorobiony króciec pod wskaźnik boost który był urwany.
Zamontowany również sam wskaźnik w lewa kratkę nawiewu bo tak mi się bardziej podoba (została mi po b3) oraz przymiarka lotki. Po umyciu auta i po pomalowaniu listw w zderzakach czarna mogła by pasować
2013-08-10
Zakupiłem wczoraj następujące części:
-kompletny rozrząd
-pompa wody
-termostat
-włącznik wentylatora chłodnicy
-płyn chłodniczy
W piątek auto idzie do mechanika. Wszystko zrobił bym sam ale rozrządu nie chcę ruszać a że cena dobra to wszystko mi to wymieni.
Dziś zrobiłem podświetlane klamki narazie tył. Założyłem również nowe (uniwersalne) krańcówki tylnych drzwi. Już wszystkie lampki świecą kiedy powinny
foto później
Mam 2 tygodnie wolnego tak że będę działał przy audiku
2013-08-17
Dziś odebrałem auto od mechanika. Wczoraj przez cały dzień zrobił mi w audiku:
-Kpl rozrząd,
-pompa wody
-termostat
-czujnik wentylatorów chłodnicy
-nowy płyn chłodniczy
Trochę PLNów wydałem ale myślę że audik się odwdzięczy
2013-09-05
Ostatnio wpadły oryginalne felgi 15 cali i wlepa klubowa
2013-11-16
Jakieś nowe fotki. stalówki, podwójne przeciwmgłowe, przyciemnione halogeny
2014-03-17
Dziś odebrane audi od mechanika. Wpadło nowe sprzęgło SACHS (było jeszcze oryginalne z 92r!) oraz nowa skrzynia biegów zalana świeżym olejem 75w90.
2014-04-12
Od wymiany sprzęgła wszystko fajnie chodzi.
Ostatnio byłem w trasie w Warszawie 750km w obie strony i audik sprawił się dzielnie
Założone zostały przed trasą aluski z oponami letnimi.
Dziś wpadły pomarańczowe kierunki przód, pasują z kierunkami w błotnikach.
mała wlepka
2014-05-29
Ostatnio wpadły wkońcu tylne narożne lampy hella, dywaniki ze stoperami AUDI a dziś zamontowałem nowe klocki TRW na przód
[ Dodano: 2014-07-03, 08:52 ]
Wczoraj Audik dzielnie pokonał 1080km. Trasa Nowy Sącz - Augsburg bez niespodzianek
2014-07-13
I oto mój wiekowy AUDIk dotarł do miejsa narodzin tj Ingolstadt.
Ogólnie turlam się po niemczech ale niestety nie mogę uzyskać nawet czerwonej umweltplaket ;/ na szczęście na autobahnach nie trzeba mieć plakietek
Parę fotek:
dziś stałem się posiadaczem pewnej 80 b4 tdi.
Rocznik 1993
Silnik 1.9tdi 1z bosch
wyposażenie:
-4xel szyby
-wspomaganie
-centralny na kluczyk
-el i podgrzewane lusterka
-dziura w dachu
-pełne oświetlanie wnętrza (rączki)
-lampka w komorze silnika
-alufelgi oryginalne 15"
wersja na włochy:
-kierunki w błotnikach
-zderzak przód na małą tablicę
-kontrolka świateł postojowych
PLANY:
wymiana mechanizmu przedniej lewej szyby i lusterka - √ OK <ok>
naprawa nabijania przebiegu - OK <ok>
montaż centralki na pilot (scyzoryk) do zamka - √ OK <ok>
egr out - √ OK <ok>
naprawa oświetlania wnętrza - √ OK <ok>
ogarnięcie tylnych lamp
moduł licznika AC - √ OK <ok>
białe podświetlanie tablicy oraz postojówki - √ OK <ok>
halogeny na czarno
parapety
lotka na klape compi
zespolaki + kierunki w zderzak
Autko stoi obecnie na felgach 17" 225/45 a na zime mam ori 15 z kołpakami.
Stan mechaniczny jest dobry. Po remoncie zawieszenia, pompy itp.
Widać że sprzedawca dbał o nią (w 2008 przywiózł ją z włoch)
Do zrobienia jest parę drobiazgów w środku - nie świecące żaróweczki, mechanizm opuszczania szby w drzwiach kierowcy, sprawdzenie krańcóweczek od świateł.
Niestety nie ma naklejki z kodem lakieru a będę potrzebował bo parę "zaprawek" muszę zrobić m.in. tylny zderzak.
(link bezpośrednio do albumu ze zdjęciami w normalnej rozdzielczości - https://picasaweb.google.com/1048979958 ... 9usxKf2oAE#)
Zobaczymy co to będzie
parę fotek na szybko:
2013-04-23
Dziś wymieniłem parę żaróweczek we wnętrzu bo nie podświetlały przycisków. Zakupiony również olej mobil 10w40 + filtry. Pasuje również rozrząd zapodać nowy
Jak ogarnę sprawy bieżące to zajmę się lakierem polerka i wpyłki
2013-05-05
Wczoraj z racji komunii brata zrobiłem polerkę masznową. Pasta G3 na mokro, papierek wodny 2000 i ogień. Mniejsze rysy zesżły ładnie jak np po magnesie od cb na klapie.
Pasuje listwy w zderzakach odnowić bo swoje przeszły. Przednie wiem że są ściągane a tylne?
2013-05-26
Audik dzielnie pokonuje kolejne km. Plany na przyszły miesiąc to zamontowanie modułu do centralnego na pilot i może parapety przód tył (mogę mieć za 80zł kpl - dobra cena?)
W sobotę wpadną nowe tulejki na wahacze. Reszta zawieszenia w bdb stanie na przeglądzie wyszła.
I parę fotek
2013-05-27
tak myślałem, wyjąłem go, przeczyściłem ale na podpięcie vaga brakło czasu. co powiedzie na taki mod tylnych lamp żeby postojowe świeciły również np w tej części w klapie która jest zaślepiona (pierwsza "komora" z brzegu)? taki pseudo US albo tam gdzie są przeciwmgłowe np z lewej strony włożyć dwu-włóknową a z drugiej strony zwykła żeby słabo świeciły z postojem a przeciwmgłowe normalnie mocniej?
[ Dodano: 2013-06-01, 17:34 ]
Dziś wymienione tuleje wahaczy. stare były przyspawane :!: ale udało się ogarnąć
wpadła również nowa lampka do środka auta
2013-06-16
Czujnik temp kolektora dolotowego naprawiony,
Ostatnio również ustawiona zbieżność :lol:
Założony również sterownik do centralnego na pilot
Jak pójdę na urlop to zajmę się kosmetyką z zewnątrz
a teraz parę fotek z sesji
2013-07-17
Dziś zaślepiony egr i dorobiony króciec pod wskaźnik boost który był urwany.
Zamontowany również sam wskaźnik w lewa kratkę nawiewu bo tak mi się bardziej podoba (została mi po b3) oraz przymiarka lotki. Po umyciu auta i po pomalowaniu listw w zderzakach czarna mogła by pasować
2013-08-10
Zakupiłem wczoraj następujące części:
-kompletny rozrząd
-pompa wody
-termostat
-włącznik wentylatora chłodnicy
-płyn chłodniczy
W piątek auto idzie do mechanika. Wszystko zrobił bym sam ale rozrządu nie chcę ruszać a że cena dobra to wszystko mi to wymieni.
Dziś zrobiłem podświetlane klamki narazie tył. Założyłem również nowe (uniwersalne) krańcówki tylnych drzwi. Już wszystkie lampki świecą kiedy powinny
foto później
Mam 2 tygodnie wolnego tak że będę działał przy audiku
2013-08-17
Dziś odebrałem auto od mechanika. Wczoraj przez cały dzień zrobił mi w audiku:
-Kpl rozrząd,
-pompa wody
-termostat
-czujnik wentylatorów chłodnicy
-nowy płyn chłodniczy
Trochę PLNów wydałem ale myślę że audik się odwdzięczy
2013-09-05
Ostatnio wpadły oryginalne felgi 15 cali i wlepa klubowa
2013-11-16
Jakieś nowe fotki. stalówki, podwójne przeciwmgłowe, przyciemnione halogeny
2014-03-17
Dziś odebrane audi od mechanika. Wpadło nowe sprzęgło SACHS (było jeszcze oryginalne z 92r!) oraz nowa skrzynia biegów zalana świeżym olejem 75w90.
2014-04-12
Od wymiany sprzęgła wszystko fajnie chodzi.
Ostatnio byłem w trasie w Warszawie 750km w obie strony i audik sprawił się dzielnie
Założone zostały przed trasą aluski z oponami letnimi.
Dziś wpadły pomarańczowe kierunki przód, pasują z kierunkami w błotnikach.
mała wlepka
2014-05-29
Ostatnio wpadły wkońcu tylne narożne lampy hella, dywaniki ze stoperami AUDI a dziś zamontowałem nowe klocki TRW na przód
[ Dodano: 2014-07-03, 08:52 ]
Wczoraj Audik dzielnie pokonał 1080km. Trasa Nowy Sącz - Augsburg bez niespodzianek
2014-07-13
I oto mój wiekowy AUDIk dotarł do miejsa narodzin tj Ingolstadt.
Ogólnie turlam się po niemczech ale niestety nie mogę uzyskać nawet czerwonej umweltplaket ;/ na szczęście na autobahnach nie trzeba mieć plakietek
Parę fotek:
Ostatnio zmieniony 23 gru 2014, 14:54 przez mrc92ns, łącznie zmieniany 23 razy.