[Typ89 1,8S]Kamei. Nakładka grila Votex str.84
Oczywiście :mrgreen:keczy pisze:..i jak lepiej się zbiera? <rotfl>
2.0 nie chce bo idzie jak 1.8E <ok>
To tylko jedna literka nie ma na ulicy 1.8E same S <ok>Tighe pisze:myślałem, że robisz sobie jaja z tym znaczkiem... <uhh>
Z modów na ten rok to tylko kupiłem żarówki Tungsram Megalight 120%, miałem 50% jest różnica polecam <ok>
Miało już nie być modów w tym roku ale mikołaja przyniósł długo poszukiwaną jasną półkę w super stanie. Ma jasne maskownice, syczki i duo sound.
Dodatkowo kupiłem drzwi z lewej strony kierowcy i pasażera w super stanie tak wiec blacharka jest już ok, tylko błotnik z tyłu został do zrobienia. Za 2 tygodnie audica będzie miała 26lat <ok>
Dodatkowo kupiłem drzwi z lewej strony kierowcy i pasażera w super stanie tak wiec blacharka jest już ok, tylko błotnik z tyłu został do zrobienia. Za 2 tygodnie audica będzie miała 26lat <ok>
Zmieniony prawie cały wydech - od kolektora rura 2'cale środkowy tłumik przelotowy (ori tez taki jest) końcowy komorowy z dwoma końcówkami 70mm ściętymi (do wypolerowania). Różnica w osiągach jest spora, dół jest trochę słabszy ale od 2500 idzie ładnie do odcinki. Teraz trzeba zająć sie dolotem, stożka raczej nie bedzie tylko wkładka filtra i do ori dobudowy doprowadzę jakoś inaczej powietrze.
I są zdjecia już zamontowanej półki:
I są zdjecia już zamontowanej półki:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak, ale np w benzynie rura jest plastikowa i karbowana, wolałbym np z kwasówki jak do stożka. Generalnie miałem w golfie GT taki sam silnik czyli RP i tam dolot był inaczej zrobiony, dałem jakis najtańszy stożek właśnie z rura z kwasówki i była spora różnica, tu chce cos podobnego tylko bez stożka.pawelrybak15 pisze:Doprowadzenie jest dobre, przecież 80 B3 zasysa zimne powietrze zza prawego reflektora, po co to przerabiać <ok>
A wydech był średnicy coś 46mm teraz trochę ponad 50mm, postaram sie o filmik w tygodniu z przyspieszeniem i dźwiękiem
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Czyli 1,6 Turbo D w serii ma większy wydech niż seria 1.8 benzyna na jednopunkcie
A co do dolotu, to przecież PM ma tą samą obudowę filtra powietrza co SB, tak więc od tego plastiku przy prawym reflektorze do obudowy filtra powietrza nie ma żadnej karbowanej rurki, tylko gumowe kolanko z uchem do zapięcia na plastiku który jest przy prawym reflektorze <ok>
Ale i tak najśmieszniejsze i najciekawsze rozwiązanie dolotu jakie widziałem jest w Passatach B3 <rotfl> Tam idzie od obudowy filtra powietrza kawałek karbowanej kształtki do "zasysacza", który znajduje się pod przednim znaczkiem VW i właśnie znaczek jest czerpnią powietrza :mrgreen:
A co do dolotu, to przecież PM ma tą samą obudowę filtra powietrza co SB, tak więc od tego plastiku przy prawym reflektorze do obudowy filtra powietrza nie ma żadnej karbowanej rurki, tylko gumowe kolanko z uchem do zapięcia na plastiku który jest przy prawym reflektorze <ok>
Ale i tak najśmieszniejsze i najciekawsze rozwiązanie dolotu jakie widziałem jest w Passatach B3 <rotfl> Tam idzie od obudowy filtra powietrza kawałek karbowanej kształtki do "zasysacza", który znajduje się pod przednim znaczkiem VW i właśnie znaczek jest czerpnią powietrza :mrgreen:
Dźwięk wydechu jest taki:
http://patrz.pl/filmy/80-1-8s
Z filmikiem z przyspieszenia gorzej bo jest mokro i niestety do 60 mieli na 2óce
http://patrz.pl/filmy/80-1-8s
Z filmikiem z przyspieszenia gorzej bo jest mokro i niestety do 60 mieli na 2óce
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
No jak 20V nie pojedzie wiadomo, jak doszło z 10NM i 2-3KM to i tak dobrze moze do serii wróciło <ok>
W monowtrysku jak nie ruszy sie przepustnicy to i tak nie ma pełnego efektu nawet jak założy się ostry wałek. Mam drugą na mody ale nie mam narzędzi żeby ją powiekszyć, wałek pasuje od paru silników z VW i audi
W monowtrysku jak nie ruszy sie przepustnicy to i tak nie ma pełnego efektu nawet jak założy się ostry wałek. Mam drugą na mody ale nie mam narzędzi żeby ją powiekszyć, wałek pasuje od paru silników z VW i audi