nowa praca to i pijemy - (Historia)
Tak napisałem, bo mam kolegę, który dojeżdżał kilka lat do pracy 30 km (praca na trzy zmiany) i pewnego razu zdarzyło mu się zasnąć. Auto skasował - poszło na złom ale na szczęście uszedł z tego bez obrażeń.
Waszym zdaniem jazda dieslem jest tańsza od jazdy na LPG? Ropa jest droga. LPG też trochę podrożało i stosunek jego ceny do benzyny się pogorszył, bo ta akurat w ostatnim czasie potaniała ale mimo wszystko uważam, że przy prostych silnikach nie ma się co zastanawiać. Zawsze starałem się tego unikać ale w końcu za namową kolegi (uświadomił mi ile pieniędzy tracę jeżdżąc na benzynę tym idealnym do gazu pojazdem oraz ile razy już przejeździłem wartość auta, które też przecież wieczne nie jest) - przerobiłem swoje ABT na gaz. Zapakowałem do niego II generację ze sterownikiem Stag-100 i jedyne czego żałuję, to tego, że nie zrobiłem tego wcześniej.
Waszym zdaniem jazda dieslem jest tańsza od jazdy na LPG? Ropa jest droga. LPG też trochę podrożało i stosunek jego ceny do benzyny się pogorszył, bo ta akurat w ostatnim czasie potaniała ale mimo wszystko uważam, że przy prostych silnikach nie ma się co zastanawiać. Zawsze starałem się tego unikać ale w końcu za namową kolegi (uświadomił mi ile pieniędzy tracę jeżdżąc na benzynę tym idealnym do gazu pojazdem oraz ile razy już przejeździłem wartość auta, które też przecież wieczne nie jest) - przerobiłem swoje ABT na gaz. Zapakowałem do niego II generację ze sterownikiem Stag-100 i jedyne czego żałuję, to tego, że nie zrobiłem tego wcześniej.
- Pieterb
- Forum Audi 80

- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
wiem i rozumiem, jak pisałem to tylko tymczasowe i nie zamierzam tak dojeżdżać zbyt długogrze pisze:Tak napisałem, bo mam kolegę, który dojeżdżał kilka lat do pracy 30 km (praca na trzy zmiany) i pewnego razu zdarzyło mu się zasnąć. Auto skasował - poszło na złom ale na szczęście uszedł z tego bez obrażeń.
ja do lu i z powrotem obracam 180 km za 44 zł a w lecie gdy gaz był tańszy to udało mi się za 35 zł.grze pisze:Waszym zdaniem jazda dieslem jest tańsza od jazdy na LPG?
Chodź zastanawiam się nad zmiana na diesla bo miałbym ropę po 4,50 więc tu wyszło by taniej.
ja też, a że 3 lata jeździłem na bpgrze pisze:jedyne czego żałuję, to tego, że nie zrobiłem tego wcześniej.
- Pieterb
- Forum Audi 80

trepek, mnie jak policzyłem też na lpg wyjdzie ponad 500 zł
niestety nie ma jak dojeżdżać komunikacja publiczną bo zmiany od 6:00 do 18:00 i odwrotnie. Zbyt wcześnie i nic nie jeździ o tak wczesnej porze.
Jest co prawda jeden pociąg który wyjeżdża o coś przed 5:00 niestety jedzie ponad 2,5 godz. także odpada.
Jest co prawda jeden pociąg który wyjeżdża o coś przed 5:00 niestety jedzie ponad 2,5 godz. także odpada.
- Pieterb
- Forum Audi 80

no jakoś tak wyszłoIC69 pisze: PieterB napisał/a:
przechodzę do innej firmy
Piorunkiem.
Dojazd codzienny ale i kasa odpowiednio wyższa także myślę że nie będzie źle.
A tak na marginesie to w ostatnim 2 tyg otrzymałem aż 4 oferty pracy do wyboru :lol:
Jak kurde rok szukałem to nic a tu nagle takie coś.
- IC69
- Przyjaciele

- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No to odpowiednio, czy ciut wyższa?PieterB pisze:kasa odpowiednio wyższa
PieterB pisze: IC69 napisał/a:
PieterB napisał/a:
przechodzę do innej firmy
Piorunkiem.
no jakoś tak wyszło
Jeżeli tylko służy to rozwojowi, to można zmieniać robote co tydzień
No prosze, poszukiwanie fachowców teraz już chyba będzie normą, bo skąd tu nabrać nowych?PieterB pisze:A tak na marginesie to w ostatnim 2 tyg otrzymałem aż 4 oferty pracy do wyboru
- Pieterb
- Forum Audi 80

ciut napisałem w przenośni. No ma się rozumieć, odpowiednio wyższa :mrgreen: Inaczej bym się w to nie bawił.IC69 pisze: PieterB napisał/a:
kasa odpowiednio wyższa
No to odpowiednio, czy ciut wyższa?
Irku myślę że coś w tym jest a dodatkowo w tym roku mamy wybory chyba nawet podwójne z tego co mi się zdaje. A to są żniwa dla drukarń i w tym upatruję swoją szansę.IC69 pisze: PieterB napisał/a:
A tak na marginesie to w ostatnim 2 tyg otrzymałem aż 4 oferty pracy do wyboru
No prosze, poszukiwanie fachowców teraz już chyba będzie normą, bo skąd tu nabrać nowych?