Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 1.8s] Pierwsze Audi

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Wiśniowy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3 1.8s] Pierwsze Audi

Post autor: Wiśniowy » 07 gru 2007, 14:14

witam.
przedstawie moja, dopiero zaczynajaca sie historie, z Audi:D
jakiś miesiąc temu postanowiłem zakupić moje pierwsze Audi:)
po licznych obserwacjach zdecydowalem sie na B3 1.8 bo zalezało mi na tym zeby generalnie mało palił i zeby był w miarę zrywny. a od zawsze myślałem nad ta marką:D
po przyjechaniu do kolesia pierwsze wrażenie było... bardzo dobre.
lakierek sie błyszczał, palił od 1 razu,w środku zadbany, silnik w miare czysty jak na auto z 1990, no i cena niezbyt wygórowana.
po przejazdzce decyzja zapadła, bierzemy:D
i właśnie...
na 2 dzien zaczeliśmy z Tata oglądac go dokladnie,zajrzeć do silnika, sprawdzic stan filtrów, oleji itp.
po otworzeniu bagaznika i zdjeciu wykładziny widok nieciekawy, syf jak cholera a co najgorsze 3 dziurki i duuzo wilgoci. Ale Tata jest spawaczem z ponad 20 letnim doświadczeniem wiec zrobienie tego to nie był problem. trzeba bylo wykręcić hak, bo całe mocowanie było skorodowane i powklejac troche blaszki:)
po zdjeciu tylniego zderzaka widok znow troszke nieciekawy:/ odchodzacy lakier powodował rdzewienie blachy, a teraz nie ma sensu tego wycinac i spawac znowu bo sami widzicie jaka jest pogoda:( a nie mam profesjonalnego garazu.
uszczelka od tylnej szyby do dupy, rozerwana w dwoch miejscach i odchodzi od szyby, byc moze ze przez to lało sie do środka.
macie moze info jakies na temat kosztu takiej uszczelki?? kupi się samą czy trzeba całą szybe?
a wiec dalej:) szyberdach opada na jedna strone, pewnie sie tulejki spękały, tez do roboty. lewe lusterko nie działa. wogole jak to rozkrecilismy to... poprzedni właściciel skleił je na silikon...
zawiasy drzwi trzeba bedzie zrobic niedługo bo opadaja i lakier skrobia:/.
akumulator oczywiscie do wymiany, podładowany przed sprzedażą i tyle. co do silnika nic nie moge powiedzieć bo samemu, bez odpowiedniej wiedzy na temat tego, niewiele moge powiedziec. pewnie trzeba bedzie uszczelniacze wymienic bo 3 świece czarne:(
i martwi mnie jedna rzecz... nie wiem czy to tak powinno byc ale chyba nie. otóż po otworzeniu maski widać parę przewodów niepodłączonych do niczego, jakby jakies czujniki albo cos.
jak bede miał foto tego to wrzuce i moze coś mi poradzicie?:)
możecie mnie jakie oznaczenie ma silnik 1.8s na wielopunktowym wtrysku? bo nie wiem czy dobrze wpisałem.
czekam na Wasze opinie i sugestie, a narazie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 07 gru 2007, 14:40

Ładna historia ale czekamy na fotki ;-) Włożysz trochę pracy w auto ale będziesz zadowolony.
Zapraszamy na spocik, zerknij w podpis...

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 07 gru 2007, 19:10

witaj jak pokażesz zdjęcia to ocenimy

kolczyx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH+lpg
Kontakt:

Post autor: kolczyx » 08 gru 2007, 10:20

AUDI_A6 pisze:Ładna historia ale czekamy na fotki
Zgadzam sie z toba :mrgreen:

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 08 gru 2007, 14:53

ja tylko mam nadizeje ze kolega sie nie zarzil ani nie zniecheci wkoncu kazda milosc to sa rowniez wyzecznia :mrgreen:

Awatar użytkownika
maniek75
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maniek75 » 08 gru 2007, 15:57

Człowiek uczy się na błędach, własnych lub też innych <uhh>
Włożysz trochę pracy w doprowadzenie auta do stanu wizualnego zadowolenia i będziesz zadowolony. I się nie zrażaj do marki, wina jest zawsze poprzednich właścicieli :-? Zeby wymienić uszczelkę to trzeba wyciągać szybę, koszt koło 150zł (uszczelka z robocizną) dowiadywałem się w załadzie, tylko u mnie przednia.
Zapodaj fotki.

Wiśniowy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wiśniowy » 08 gru 2007, 19:53

fotki beda niedlugo, niestety z telefonu wiec trzeba poczekac na ładna pogode zeby było dobrze widac.

co do spotu, to zastanowie sie. chce ją zrobic w 100% procentach zeby wszystko grało:) ale mam nadzieje ze sie wyrobie do konca grudnia, szkoła itp wiec czasu troche mało.

co do uszczelki to troche drogo, ale samemu sie ją założy, nie takie rzeczy juz sie w życiu robiło:D
ale faktycznie sprzedawca okazał sie skurw**** i cały czas powtarzał "ja rok temu kupiłem ten samochód i w zasadzie nic o nim nie wiem", nasz błąd ale doprowadzi sie ją do należytego stanu:) pozdro.

Awatar użytkownika
Hary89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Hary89 » 08 gru 2007, 20:12

Wiśnowy to życze Ci powodzenia ja tez miech temu zakupiłem audi 80 B3 1.6 i strasznie tego żałuę :/ z dnia na dzien wychodza nowe rzeczy do zrobienia.. teraz wzasadzie auto stoi, wiec jest lipa, ale mam nadzieje że w Twoim wypadku będzie całkiem inaczej...

Pozdro...

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 08 gru 2007, 20:16

witam co wy narzekacie na ten model silnika też mam PP i niemam z nim żadnych problemów i przez 64 tys ani razy mnie nie zawiódł na drodze nie raz tyrzeba coś zrobić ale w koncu nie jeżdzisz nowym autkiem :evil:

Awatar użytkownika
audicom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audicom1 » 08 gru 2007, 20:58

Hary89 pisze:Wiśnowy to życze Ci powodzenia ja tez miech temu zakupiłem audi 80 B3 1.6 i strasznie tego żałuę :/
-Chyba nie wiesz co mówisz? Było dobrze obejrzeć przed kupnem, a nie teraz "żałować"!!!!! Kolego samochód ma tyle lat co Ty zapewne więc zacznij o niego dbać i niech wróci do stanu z lat jego świetlności-marka zobowiązuje!!!!!
Ps. "Wiśniowy" pisze o PM, a nie PP tak wogóle więc co mówisz że "...też miech temu zakupiłem audi B3 1.6..."-no chyba że mówisz wyłącznie o robieniu czegos przy nim no to inna sprawa. :evil:

PIOTR Nadstawny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PIOTR Nadstawny » 08 gru 2007, 21:14

wisniowy wygląda ładnie , dziś taką oglądałem , ładnie sie prezentowała

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl