Audi B4 AVANT by OGr
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
IC69, nikt Ci nie odpowiada to ja Ci odpowiem możesz same światełka wsadzić wyjmując wcześniej zaślepki z tych rączek co masz :mrgreen: duo, czego tyle od klubowiczów chcesz zedrzeć :?: Ja zakupiłem od kolegi Audi_A6 za 30 zł wszystko :mrgreen: Rene żarówki tam idąrurkowe prościzna aby to odkręcic śruborkiem zaślepki zdjąć te malutkie okrągłe.
ogr dam znac, dam na bank .. a to bedzie latalo to beda jakies odlosy w kabinie przez to czy jak? bo mi sie wydaje ze chyba moze tak byc to sobie tam luzno ... duzo roboty ze zdejmowanie tapicery ?
rako sa ceny i ceny jeden ma takie drugi inne pozatym kolega od kogo kupił ogr liczy sobie za kpl takich lampek 120pln wiec najdrozszy nie jestem. pozdr.
rako sa ceny i ceny jeden ma takie drugi inne pozatym kolega od kogo kupił ogr liczy sobie za kpl takich lampek 120pln wiec najdrozszy nie jestem. pozdr.
Doc, idzie to zrobić bez ściągania całości. Ściągasz przednie boczne słupki, wyciągasz osłony przeciwsłoneczne, później spod przedniej szyby wyciągasz podsufitkę, ściągasz wszystkie górne rączki i odginasz podsufitkę. Wkładasz kable i nowe rączki (lub same wkłady żarówkowe) i masz założone. Bez podsufitki łatwiej jednak wszystko poukładać. Jak ktoś zamierza wrzucić wszystko od tak to jest to jakieś wyjście.
IC69, wystarczą same wkłady ale kto Ci sprzeda same wkłady ?
Rene, jak nie zapomnę to jutro rozkręcę jedną i sprawdzę jakie tam są żarówki. Najlepiej jednak jak ją wyciągniesz i pójdziesz z nią do sklepu elektrycznego.
duo, raczej nie powinno latać, ale mnie by to wkurzało A co do ściągania tapicerki to mi to tym razem zajęło 45 minut.
IC69, wystarczą same wkłady ale kto Ci sprzeda same wkłady ?
Rene, jak nie zapomnę to jutro rozkręcę jedną i sprawdzę jakie tam są żarówki. Najlepiej jednak jak ją wyciągniesz i pójdziesz z nią do sklepu elektrycznego.
duo, raczej nie powinno latać, ale mnie by to wkurzało A co do ściągania tapicerki to mi to tym razem zajęło 45 minut.
There are no wires in. U have to pull by a hard wire like you said. There is enough space everywhere, and the central light has already a connector prepared for this lights. You just plug in and everything works.Doc pisze:Sküll, mówi, ze nie trzeba zdejmowaæ ca³ej podsufitki, aby przeci±gn±æ przewody z centralnego o¶wietlenia.
Sküll, How to pull this cable taking off not remove the roof ?
I understand. Cables are there originally ? Pull with hard wire ?OGr pisze:Sküll, I remove roof trim to repair sliding roof
Wiêc jak to pod³±czyæ bez zdejmowania ? Twardy drut prze³o¿yæ i ci±gn±æ czy s± fabryczne w tych miejscach wi±zki ? Jako¶ nie widzê tego bez zdejmowania sufitu.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Aha na początku wielkie gratulacje dla OGr za pięknie zrezanie rączek <ok>
Mam takie pytanie:
Czy podświetlane rączki podsufitówki występowały tylko w avancie :?:
I czy po zakupie 4 podświetlanych rączek jest możliwość ich montażu do sedana, z przodu mam to bym wywalił te dwa bez podświetlenia i zrezał z podświetleniem a z tyłu się da jak seryjnie nie było :?:
Jak się wogólę zabrać do zdejmowania podsufitówki :?:
Mam takie pytanie:
Czy podświetlane rączki podsufitówki występowały tylko w avancie :?:
I czy po zakupie 4 podświetlanych rączek jest możliwość ich montażu do sedana, z przodu mam to bym wywalił te dwa bez podświetlenia i zrezał z podświetleniem a z tyłu się da jak seryjnie nie było :?:
Jak się wogólę zabrać do zdejmowania podsufitówki :?:
grinch, były też w sedanach. Raczej jeden ciul Nie było podświetlanych 4 rączek. Nad kierowcą nie jest podświetlane. Generalnie najpierw słupki, później elementy które są na śruby i następnie podsufitka.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2008, 23:03 przez OGr, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyzby skóra miała się pojawić? Że i zagłowki obdarte? Bardzo dobry pomysł z tym podgrzewaniem. GratulujeOGr pisze:Niedawno zakupiłem maty grzewcze do siedzeń dlatego postanowiłem zająć się fotelami W dziale " Warsztat czyli zrób to sam" umieściłem krok po kroku demontaż fotela - myślę że Wam się przyda
Wiesz może jak to seryjnie wygladalo? Przy drzwiach kierowcy była rączka bez lampki? Czy z lampką i nie świeciła? Mam u siebie 4x z lampką i ta od kierowcy nie jest podłączona..OGr pisze:Nie było podświetlanych 4 rączek. Nad kierowcą nie jest podświetlane.
Aha, na wiosne mam zamiar podłączyć te 4tą. Trzeba będzie pokombinowaćOGr pisze:zgredek27, chciałbym ale duży koszt obszycia A co do lampek to mam oryginalną wiązkę i nie ma miejsca na 4 lampki. Zmień to sobie na normalną i po kłopocie albo utnij wiązkę i podłącz 4-ty.
BTW.. niedawno były na allegro siedzenia (przód+tył skóra, podgrzewane) od B3.. za 300zł. Teraz żałuję że nie licytowałem. Zawsze to tylko tył zostałby do obszycia a i może kupiec na tylną kanapę do b3 by sie znalazł. Jak się nie mylę to siedzenia przód spasowałyby bez problemu do b4?
A przy okazji, z ciekawości ile zaśpiewali za obszycie skórą? :mrgreen: