[B4 80 ABK] Audi 80 ABK by Damian80b4ldz na SPRZEDAŻ
-
- Forum Audi 80
U mnie mechanicznie było v bardzo v słabo , blacha ideał, grama rdzy nie ma . Teraz jak juz wszystko ogarnięte to super mi się jeździ audi
Ostatnio zmieniony 02 lip 2014, 19:00 przez Damian80b4LDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Na początek przydało by się je umyć , wiec APC , tanie i dobre będzie Nielsen Cyclone w stężeniu 1:3 (psikasz roztworem na deskę i pędzelkiem rozprowadzasz po całej desce , czekasz aż się trochę w gryzie i następnie bierzesz mokrą mikrofibre i ścierasz APC . Następnie możemy przejść do dressingow . Jw od siebie polecam bardzo Poorboys Natural Look ale z racji ze nie jest najtańszy dobra i tańszą alternatywą która jest dobra i której też używam jest Nielsena Finesse
-
- Forum Audi 80
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
-
- Forum Audi 80
[ Dodano: 2014-10-04, 18:33 ]
Mały UP , w czasie jazdy pękł mi króciec plastikowy ten z czujnikami , cały płyn out , cały silnik zalany , szybki telefon akurat tata wracał do domu to po drodze kupił mi króciec i płyn chłodniczy , podjechał i zrobiliśmy. Później miałem problem z swieceniem się kontrolki oleju a to dlatego że czujnik się zalal , po dwóch dniach jest juz git , tylko po odpaleniu od razu kontrolka gaśnie i zostaje jej leciutka poświata i w ciągu 5 sekund wygasa , w czasie jazdy nic się nie zapala wszystko ładnie chodzi . Jeżeli nie zniknie ten objaw w przeciągu 2 dni to kupuje nowy czujnik. A i żeby nie było jak wyleciał płyn temp była ok . 80 stopni zaraz na bok i wyłączyłem silnik . Ważne ze juz wymienione.
[ Dodano: 2015-01-20, 20:59 ]
Temat , troszkę zapomniany . Audi dostało nową skową kiere . W sobotę zostaną wrzucone nowe Amorki na przód , poduszki z łożyskami amorów, nowy olej i filtry . Został również wymieniony czujnik oleju na nowy EPS oraz zabezpieczone profilaktycznie profile zamknięte
Zapodam fotki gratów
[ Dodano: 2015-01-20, 21:06 ]
tu kilka fotek kiery , słabe zdjęcia bo telefonem
[ Dodano: 2015-01-20, 21:13 ]
Zrobiłem sobie również jakiś miesiąc temu scyzoryk do audi . Tylko trzeba rezać pilot albo kupić płytkę i programować
Został również wymieniony czujnik oleju na nowy EPS oraz zabezpieczone profilaktycznie profile zamknięte
Mały UP , w czasie jazdy pękł mi króciec plastikowy ten z czujnikami , cały płyn out , cały silnik zalany , szybki telefon akurat tata wracał do domu to po drodze kupił mi króciec i płyn chłodniczy , podjechał i zrobiliśmy. Później miałem problem z swieceniem się kontrolki oleju a to dlatego że czujnik się zalal , po dwóch dniach jest juz git , tylko po odpaleniu od razu kontrolka gaśnie i zostaje jej leciutka poświata i w ciągu 5 sekund wygasa , w czasie jazdy nic się nie zapala wszystko ładnie chodzi . Jeżeli nie zniknie ten objaw w przeciągu 2 dni to kupuje nowy czujnik. A i żeby nie było jak wyleciał płyn temp była ok . 80 stopni zaraz na bok i wyłączyłem silnik . Ważne ze juz wymienione.
[ Dodano: 2015-01-20, 20:59 ]
Temat , troszkę zapomniany . Audi dostało nową skową kiere . W sobotę zostaną wrzucone nowe Amorki na przód , poduszki z łożyskami amorów, nowy olej i filtry . Został również wymieniony czujnik oleju na nowy EPS oraz zabezpieczone profilaktycznie profile zamknięte
Zapodam fotki gratów
[ Dodano: 2015-01-20, 21:06 ]
tu kilka fotek kiery , słabe zdjęcia bo telefonem
[ Dodano: 2015-01-20, 21:13 ]
Zrobiłem sobie również jakiś miesiąc temu scyzoryk do audi . Tylko trzeba rezać pilot albo kupić płytkę i programować
Został również wymieniony czujnik oleju na nowy EPS oraz zabezpieczone profilaktycznie profile zamknięte
-
- Forum Audi 80
dla mnie czarna felga strzał w dziesiatke, ale do tego czerwony zacisk i jarzmo dla kontrastu... rozmiar fajnie by było 16 cali z opona 205/55 dla zachwoania jakiegoś tam komfortu. i Czarne światła cofania bym też tu widział ale tylko cofania. Dodatkowo ciemne ramki lampy w środku i dymiony migacz też by podkreślił kolorystyke czarno-czerwoną . Ale to moje zdanie.
-
- Forum Audi 80
Tak Damian dokładnie taki jest plan jak napisałeś. Czarna felga ale raczej zostanie to co jest więc 15" Titan na 195 do tego czerwone zaciski. Odnośnie frontu to dymione kierunki super, lampy Nwm czy Uda się dobrze rozkleic żeby pomalować ramki, ale zawsze można spróbować do tego tylko obwodka chromowana grilla na Czarno, znaczek chyba zostanie w chromie, żeby było widać co to za marka. Przechodząc do tyłu mam plan wrzucić Tłumik od TDi (Nwm dlaczego ale super podoba mi się ta dwururka) oraz tylne lampy albo seima, albo obkleic lekka czarna folia ale zrobić tak żeby światło cofania było jak w Color Ed.
dokładnie lampy masz na metalowych klipsach, chyba 6 sztuk, łądnie rozbierasz czyscisz przy okazji szkło od srodka , malusze co trzeba, skladasz i efekt super Kierunki gotowe depo mozna kupić dymione... co do tyłu seima lub hella ciemne strasznie oklepane dla mnie, dlatego ja szykałbym czegoś innego, może w style lamp od A6 C4 lub coro edition, że wzocnieniem ciemnego światła cofania. Całych lamp bym ani nie oblejał, ani nie malował bo to lipa dla mnie i efekt gorszy niz oryginał....
Pamietaj rób ze smakiem a nie na styl wsią podlatującym....
Pamietaj rób ze smakiem a nie na styl wsią podlatującym....
Audiczka widzę do lepszego właściciela trafić nie mogła Bardzo ładnie się prezentuje i oby jeździła jak najdłużej <ok> Wielki plus dla Ciebie za cierpliwość bo sam tez trafiłem na egzemplarz z ok blachą i mechanicznie baaardzo średnim stanem i wiem jak to jest wymieniać pół auta.. Co do lamp to przyciemnione suuper elegancko pasują do czerwonego i jak najbardziej na plus