[Audi 80 B4 ABT] Moja 8 dziesiatka :D
Konstruktor, papier ścierny i jazda z siatką na maskownicy :mrgreen: Wygodnie jest szlifierką z krążkiem papieru ściernego <ok> Trzeba być delikatnym żeby nie przesadzić
[ Dodano: 2015-05-29, 14:52 ]
[ Dodano: 2015-05-29, 14:55 ]
[ Dodano: 2015-05-29, 14:52 ]
Do tego usuwania smoły i zanieczyszczeń metalicznych jaki środek ? Jakiś uniwersalny czy osobno każdy kupić ?pitazz pisze:Koperro , przez przygotowanie lakieru pod wosk mam na myśli użycie środka żeby usunąć smołę, później usunąć kolejnym środkiem zanieczyszczenia metaliczne, następnie glinka, cleaner i później wosk <ok> Także trochę roboty z tym jest...Bez takiego procesu , choćbyś nie wiem jaki wosk kupił, to długo nie poleży...
[ Dodano: 2015-05-29, 14:55 ]
Lepiej w zestawie sobie wszystko kupić czy z osobna ?Damian80b4LDZ pisze:Niekoniecznie tak jest książkowo przygotowany lakier ,a praktyka i forum KA mówi ,ze nawet na nieprzygotowanym lakierze sealant może sporo poleżeć.
Do autora tematu , kup sobie soft 99 King Of Gloss , powinieneś być zadowolony
-
- Forum Audi 80
Osobno. Do smoly prickbort albo poprostu jakiś Tar&Remover . Do osadu z klocków i osadow metalicznych ironx ,glinka jakas tania np.valetpro żółta . Szampon shiny Garage truskawka . Cleaner według uznania ,ja bardzo lubię Prime Amigo . Wosk weź soft99 king of gloss chyba,ze masz dużo kasy to możesz cos od zymola albo swissvaxa
ładne wozidełko ładnie dzialasz powoli ale z głowa ,deska zzucona ,profi nagrzewnice zmienić ,kupiłeś nową behra ile dałes czujesz jaką róznice szybciej sie nagżewa,ja sie też czaje mam w tdi manualną klime na klimatronik zmienić to nagrzewnice też ,ale wiadomo fundusze ,ym bardziej że dwie niuńki mam teraz
Za behr'a dałem 190zl chciałem żeby było jak najlepiej i najpewniej, w porównaniu ceny z serwisem(700zl) można nazwać okazja <ok> , różnicy w nagrzewaniu Wielkiej nie czuje ponieważ tamta sie rozlała, ale była drożna, miała tylko trochę osadu jak ja pociąlem na kawałki. Za klimatronikiem tez sie rozglądałem ale Kasy juz nie starczyło :mrgreen:elbula pisze:ładne wozidełko ładnie dzialasz powoli ale z głowa ,deska zzucona ,profi nagrzewnice zmienić ,kupiłeś nową behra ile dałes czujesz jaką róznice szybciej sie nagżewa,ja sie też czaje mam w tdi manualną klime na klimatronik zmienić to nagrzewnice też ,ale wiadomo fundusze ,ym bardziej że dwie niuńki mam teraz
[ Dodano: 2015-05-30, 12:07 ]
Tak zrobięDamian80b4LDZ pisze:Osobno. Do smoly prickbort albo poprostu jakiś Tar&Remover . Do osadu z klocków i osadow metalicznych ironx ,glinka jakas tania np.valetpro żółta . Szampon shiny Garage truskawka . Cleaner według uznania ,ja bardzo lubię Prime Amigo . Wosk weź soft99 king of gloss chyba,ze masz dużo kasy to możesz cos od zymola albo swissvaxa
A kosmetyki przez internet zamawiałeś ?
-
- Forum Audi 80
Dobra Aktualizacja
Także mała po regulacji <ok> Góry 4 osoby z bagażem tam i z powrotem 80% czasu na klimie- 10l lpg uważam za dobry wynik
Co do wosku i reszty to działałem tak:
Kupiłem w końcu wosk collinite 476s, glinkę(w miare tanią żeby zobaczyć efekt) oraz IPA na wyczyszczenie auta przed woskiem, do tego Qdetalier też na próbę.
Po wszystkim auto według mojej oceny wygląda super. Ideał nie jest pewno, ale efekt zadowalający
Graty AAE waham się narazie :roll: Prędzej szybki elektryczne i lusterka.
Zamierzam kupić jeszcze dywaniki Petex'u. Jeśli ktoś ma niech sie wypowie <ok>
Na koniec dodam że autko wyprane i zakupiłem puszeczkę o zapachu gumy balonowej <ok>
:!: Przy okazji szukam jarzm i zacisków pod wentylowane 280mm w rozsądnej cenie :!:
No i zdjęcia :mrgreen:
Zachęcam do komentarzy, opinii, wskazówek
Także mała po regulacji <ok> Góry 4 osoby z bagażem tam i z powrotem 80% czasu na klimie- 10l lpg uważam za dobry wynik
Co do wosku i reszty to działałem tak:
Kupiłem w końcu wosk collinite 476s, glinkę(w miare tanią żeby zobaczyć efekt) oraz IPA na wyczyszczenie auta przed woskiem, do tego Qdetalier też na próbę.
Po wszystkim auto według mojej oceny wygląda super. Ideał nie jest pewno, ale efekt zadowalający
Graty AAE waham się narazie :roll: Prędzej szybki elektryczne i lusterka.
Zamierzam kupić jeszcze dywaniki Petex'u. Jeśli ktoś ma niech sie wypowie <ok>
Na koniec dodam że autko wyprane i zakupiłem puszeczkę o zapachu gumy balonowej <ok>
:!: Przy okazji szukam jarzm i zacisków pod wentylowane 280mm w rozsądnej cenie :!:
No i zdjęcia :mrgreen:
Zachęcam do komentarzy, opinii, wskazówek
-
- Forum Audi 80