Audi Coupe...Typ 85 by Bloku
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Audi Coupe...Typ 85 by Bloku
Z końcem listopada odkupiłem od jednego z naszych klubowiczów (TKAudi), EMGE Audi Coupe 1,8 (DS90KM) z 1985 roku w rewelacyjnym stanie technicznym. Oczywiście są małe drobiazgi do porpawki ale są to te rzeczy które musza być w nowo zakupionym autku. generalnie stan auta jest nadzwyczaj dobry - mechanicznie tylko klocki do wymiany, silnik pomimo przejechanych 290.000 km ...żyje i miewa się nadwyraz dobrze. Miał wymieniane kilka części - ale głównie tych które sie wymienai przy tych silnikach. bardzo jestem z niego zadowlony. Na drugi dzień po zakupie odbyłem 25h podróż wraz z kolegą z klubu do Białki Podhalańskiej - wyszło nam 1400km (z racji małej pomyłki). Odwoziliśmy moje stare autko które neibawem popłynie do Kanady. Oba autka sprawiły przemiłą niespodziankę - bezawaryjnie przebyły cała trasę ze spalaniem poniżej 9 litrów LPG (zaznaczam iż oba miały ten sam silnik).
Wracając do Coupetki...wnętrze jest w fantastycznym stanie z kilkoma niespodziankami ajk podświetlane lusterko pasażera...oświetlenie schowka i bagażnika, welury...i przede wszytskim jest zadbany. Dokucza trochę brak wspomagania ale...mięśni przybędzie Latem bedzie stał na alu BBS 15`` a teraz jest na stalówkach 13`` W najbliższym czasie miałbyć planowany mały przeszczep silnika który miał trafić do porzednika ale kilkoro kolegów odbiegło mnei od pomysłu i teraz szukam powoli Auci Coupe w quattro, może też byc sedanik..ale B2a z silnikiem R5.
Poniżej kilka fotek
Wracając do Coupetki...wnętrze jest w fantastycznym stanie z kilkoma niespodziankami ajk podświetlane lusterko pasażera...oświetlenie schowka i bagażnika, welury...i przede wszytskim jest zadbany. Dokucza trochę brak wspomagania ale...mięśni przybędzie Latem bedzie stał na alu BBS 15`` a teraz jest na stalówkach 13`` W najbliższym czasie miałbyć planowany mały przeszczep silnika który miał trafić do porzednika ale kilkoro kolegów odbiegło mnei od pomysłu i teraz szukam powoli Auci Coupe w quattro, może też byc sedanik..ale B2a z silnikiem R5.
Poniżej kilka fotek
Ostatnio zmieniony 24 lut 2008, 23:26 przez bloku, łącznie zmieniany 1 raz.
- bloku
- Forum Audi 80
- Kontakt:
pawelbicz pisze:Naprawdę piękna i zadbana Coupejka bloku <ok> tylko pogratulować zakupu heh..
Kiedyś (już nie pamiętam gdzie) napisałeś, że brakuje Ci halogenów.. otóż pasują od B2 sedan i C3.. mnie udało się kupić na Allegro prawie nówki w bardzo rozsądnej cenie.. <mikolaj>
Ano szukam szukam. Generalnie to chciałbym halogeny razem z kierunkami (najlepiej białymi) i tylne lampy Treser`a lub Hella Black. Zobaczymy co czas przyniesie bo jednak brakuje mi jednego cylindra i napędu quattro Ale do wyjazdu do Kronach napewno będzie obecna Coupetka
bloku, tutaj masz B2 sedan quattro:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=70282
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=70282
- bloku
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie! Nie, to auto ja wiem jak wygląda i jest kolegi z Malborka - Mechitro. Sam samochód jest do zaopiekowania się. Nie, żeby był jakis zły ale...cena za jaka chce go sprzedać nie jest adekwatna do stanu. Po drugie juz jeden z naszych klubowiczów TKAudi miał NIEprzyjemność kupić z "malborskiego" grona autko i trochę było rozbierzności między ustaleniami a faktami. Ja moge wydac i 8 tys ale musi to byc autko prawie idealne. Wiadomo coś tam musi byc do roboty ale...w granicach rozsądku. A Mechitra auto potrzebuje blacharza, lakiernik ai pewno jeszcze mechanika...a nie wiem czego brakuje z osprzętu.
pozdrawiam bloku:) muszę wreszcie się pojawić na spocie, bo jestem zarejestrowany na tym forum już troszkę czasu a ciągle nie mogę wpaść... jak tylko mam wolną chwilkę dłubię przy gracie a wcześniej nie mogłem trafić w żaden termin bo jeżdziłem w trasy i praktycznie nigdy nie mogłem przewidzieć kiedy będę na 'stówkę' w gda
Bardzo ładna coupejka, czasem lepiej nie mieć quattro i 5 cyl ale zadbane, bezawaryjne autko <ok> ale szukaj może znajdziesz jakiegoś rodzynka
Ostatnio zmieniony 18 gru 2007, 21:43 przez borbet, łącznie zmieniany 1 raz.
rozumiem, że mam zmienić właściciela galeri na http://audicoupe.sol.pl :mrgreen:
Fajny raritat Ci sie trafił... tylne czarne lampki Frankani by sie faktycznie przydały (niebyło czegoś takiego jak treser czy black hella to tego modelu ) ale niestety towar mocno deficytowy...
Co do aut z Malborka to coś w tym jest. Sam byłem oglądać tam Audi 200 5T '81r. jakiśczas temu i to co wynikało z ustaleń i zdjęć zupełnie nie pokrywało sie z ze stanem realnym samochodu... :roll:
Co do aut z Malborka to coś w tym jest. Sam byłem oglądać tam Audi 200 5T '81r. jakiśczas temu i to co wynikało z ustaleń i zdjęć zupełnie nie pokrywało sie z ze stanem realnym samochodu... :roll: