[1.9 MTDI] Audi 80 b4 avant srebrnejstrzaly
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
[1.9 MTDI] Audi 80 b4 avant srebrnejstrzaly
Audi kupilem 2.12.2014 1.9 MTDI troche jechalem nim do domu i autostrada i powiatowymi, wyglada calkiem calkiem chociaz na wiosne troche roboty bedzie Silnik pozostawia wiele do zyczenia, np te pcv dolotu i inne rzeczy.
Przepraszam za pcv-ki ale auto kupilem 2.12.2014, magiczne to auto wiec mam nadzieje ze ogarne wszystko
DANE :
Silnik : 1.9 MTDI
Moc : Nie wiem, silnik to afn pochodzi z passata b5, wstawiona pompa 11 MM z glowiczka 12 mm, turbina t15 doladowanie ustawione do 0.9 bara
Kolor : jak widać srebrny
WYPOSAŻENIE :
el.szyby
el.lusterka
abs
centralny zamek
i oczywiste jak wspomaganie i grzana tylna szyba
ZMIANY :
odmrożenie spryskiwaczy z przodu bo byl oczywiście plyn letni w dniu zakupu.
zakupiłem komplet zimowych opon by były letnie tylko,
zalozone nowe klocki na tyl
turbina t15 z doladowaniem do 0.9 bara
zmiana z dwumasy z afn na jednomas z 1Z + nowe sprzeglo sachsa
nawalila mi kostka stacyjki a potem lub nawet w tym samym momencie rozrusznik, ale nie poddajemy sie bo zakochałem się od pierwszego dotknięcia "gałki" chociaż dziwnie brzmi.
zdjecia tablicowe dodam swoje niedlugo
zakladanie turbo t15 do afn-a ma mechanicznej pompie 11 mm + downpipe
szykuje nowe kolo na lato, ori beda jako zimowki
maly aktual : (nie porywa ale wszystko laduje w mieszkanie bo sie przeprowadzam na swoje m )
stan na dzien 09.07.2016
Przepraszam za pcv-ki ale auto kupilem 2.12.2014, magiczne to auto wiec mam nadzieje ze ogarne wszystko
DANE :
Silnik : 1.9 MTDI
Moc : Nie wiem, silnik to afn pochodzi z passata b5, wstawiona pompa 11 MM z glowiczka 12 mm, turbina t15 doladowanie ustawione do 0.9 bara
Kolor : jak widać srebrny
WYPOSAŻENIE :
el.szyby
el.lusterka
abs
centralny zamek
i oczywiste jak wspomaganie i grzana tylna szyba
ZMIANY :
odmrożenie spryskiwaczy z przodu bo byl oczywiście plyn letni w dniu zakupu.
zakupiłem komplet zimowych opon by były letnie tylko,
zalozone nowe klocki na tyl
turbina t15 z doladowaniem do 0.9 bara
zmiana z dwumasy z afn na jednomas z 1Z + nowe sprzeglo sachsa
nawalila mi kostka stacyjki a potem lub nawet w tym samym momencie rozrusznik, ale nie poddajemy sie bo zakochałem się od pierwszego dotknięcia "gałki" chociaż dziwnie brzmi.
zdjecia tablicowe dodam swoje niedlugo
zakladanie turbo t15 do afn-a ma mechanicznej pompie 11 mm + downpipe
szykuje nowe kolo na lato, ori beda jako zimowki
maly aktual : (nie porywa ale wszystko laduje w mieszkanie bo sie przeprowadzam na swoje m )
stan na dzien 09.07.2016
Ostatnio zmieniony 14 sie 2016, 13:29 przez srebrnastrzala, łącznie zmieniany 12 razy.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Co to za motor kolego? Zwyglądu to trochę jakby afn lub ahu z passata lub z a4. Alternator po drugiej stronie. Do tego mechaniczna pompa rodem z 1.6 td. A z której strony kolega ma intercoler? Do tego obrotomierz z benzyny. Nie wiedzę przepływomierza na dolocie a jest wtrysk sterujący. Jakąś masakra pod maską. Audi niczego sobie ładna sztuka. Życzę powodzenia w ogarnięciu całości chodź lekko nie będzie. Wiem po swoim przykładzie. Pozdrawiam.
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Kontakt:
piotrek na ogrzewanie nie narzekam rurke mozna wywalic nie wiem czemu takie cos zostalo wstawione zamiast weza haha
kamsta raczej nie ma sterownika chociaz nie szukalem teraz jezdzi jak 1.9 D ale na dniach zrobimy sterowanie VNT i bedzie chociaz jak 1.9 TD
02.01.2015
powoli do przodu
turbina vnt gada (wiadomo jak) :mrgreen: ale zawsze cos
wymienilem czujnik cieczy bo auto niby nie dogrzewalo sie do 90 C haha teraz ladnie 90 na blacie jest
teraz w planach ogarniecie oswietlenia tablicy jakies led i mysle nad podswietleniem klamek cos na zasadzie podswietlania wlacznikow szyb tak slabo wlasnie
na wiosne zajmujemy sie blacharka a teraz przez ta dziwna zime to pierdółki bedziemy robic.
kamsta raczej nie ma sterownika chociaz nie szukalem teraz jezdzi jak 1.9 D ale na dniach zrobimy sterowanie VNT i bedzie chociaz jak 1.9 TD
02.01.2015
powoli do przodu
turbina vnt gada (wiadomo jak) :mrgreen: ale zawsze cos
wymienilem czujnik cieczy bo auto niby nie dogrzewalo sie do 90 C haha teraz ladnie 90 na blacie jest
teraz w planach ogarniecie oswietlenia tablicy jakies led i mysle nad podswietleniem klamek cos na zasadzie podswietlania wlacznikow szyb tak slabo wlasnie
na wiosne zajmujemy sie blacharka a teraz przez ta dziwna zime to pierdółki bedziemy robic.
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Kontakt:
to jak wytlumaczysz ze pompowala tylko 0.1 bara nie zaleznie od obrotow i czy miala dzwigienke od kierownic do gory lub do dolu ?
[ Dodano: 2015-08-06, 21:57 ]
dzis wkoncu ruszylu prace nad wstawieniem t15 do mojego ulepa
wczoraj przyjechaly moje nowe felgi czekaja na lato, zime przelatam na ori ronala co mam na aucie
wczoraj przyjechaly moje nowe felgi czekaja na lato, zime przelatam na ori ronala co mam na aucie
Co to za felgi jaka średnica ??srebrnastrzala pisze:to jak wytlumaczysz ze pompowala tylko 0.1 bara nie zaleznie od obrotow i czy miala dzwigienke od kierownic do gory lub do dolu ?
Obrazek
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Kontakt: