Audi 80B4 Avant quattro 2.3NG 1994 - "półprzelot"
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
http://olx.pl/oferta/wtrysk-elektronicz ... e651bbae7fSyn_Andrzeja pisze:Jak cenowo wygląda taka zabawa z wtryskiem elektronicznym?
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No i wybornie, dziękuję bardzo
[ Dodano: 2015-04-30, 13:01 ]
Dzisiejszy wypad do sklepu i takie spotkanie z kumplem z byłej klasy - A3 1.8T 180KM.
[ Dodano: 2015-06-14, 16:55 ]
Takie z dzisiejszego mycia, najbardziej aktualne. Ktoś poleci jakiś ciekawy zestaw tłumików środkowego i końcowego żeby to ładnie banglało? Trzeba wymienić za niedługo bo już poddają się zębowi czasu.
I takie "artystyczne" telefonem.
[ Dodano: 2015-06-21, 11:43 ]
Ustrzelone dziś. Taka wlepa.
Na dniach auto dostanie nowy tłumik końcowy, wtedy coś nagram i się pochwalę
[ Dodano: 2015-07-12, 11:55 ]
Dziś zabawa z zespolonym kolejny raz, zaczął samoczynnie przełączać światła, małe chińskie rączki coś źle poskładały. Na chwilę obecną działa, zobaczymy jak długo.
[ Dodano: 2015-07-16, 21:17 ]
[ Dodano: 2015-09-28, 21:29 ]
Audi połyka kolejne kilometry bezawaryjnie (odpukać), ale ostatnio zaczęło mi zwierać jakby kierunkowskazy, tzn kilka cyknięć za jednym razem, a powinno być jedno. Pewnie przekaźnik, ale wspomnę żeby nie było że nic się nie dzieje
Z dzisiejszej myjni (tak na próbę jak to wygląda, bo na bezdotykowej nie byłem nigdy, a wszyscy sobie robią zdjęcia po umyciu, so...)
[ Dodano: 2015-04-30, 13:01 ]
Dzisiejszy wypad do sklepu i takie spotkanie z kumplem z byłej klasy - A3 1.8T 180KM.
[ Dodano: 2015-06-14, 16:55 ]
Takie z dzisiejszego mycia, najbardziej aktualne. Ktoś poleci jakiś ciekawy zestaw tłumików środkowego i końcowego żeby to ładnie banglało? Trzeba wymienić za niedługo bo już poddają się zębowi czasu.
I takie "artystyczne" telefonem.
[ Dodano: 2015-06-21, 11:43 ]
Ustrzelone dziś. Taka wlepa.
Na dniach auto dostanie nowy tłumik końcowy, wtedy coś nagram i się pochwalę
[ Dodano: 2015-07-12, 11:55 ]
Dziś zabawa z zespolonym kolejny raz, zaczął samoczynnie przełączać światła, małe chińskie rączki coś źle poskładały. Na chwilę obecną działa, zobaczymy jak długo.
[ Dodano: 2015-07-16, 21:17 ]
[ Dodano: 2015-09-28, 21:29 ]
Audi połyka kolejne kilometry bezawaryjnie (odpukać), ale ostatnio zaczęło mi zwierać jakby kierunkowskazy, tzn kilka cyknięć za jednym razem, a powinno być jedno. Pewnie przekaźnik, ale wspomnę żeby nie było że nic się nie dzieje
Z dzisiejszej myjni (tak na próbę jak to wygląda, bo na bezdotykowej nie byłem nigdy, a wszyscy sobie robią zdjęcia po umyciu, so...)
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zastanawiam się jakby tu zmienić dźwięk wydechu żeby był przyjemniejszy w słuchaniu. Przywykłem do głośnych wydechów, a tu jest cicho mimo tego, że potencjał do wykorzystania duży. Pytanie - który tłumik tłumi najbardziej? Środkowy czy końcowy? Końcowy tłumik aktualnie jest chyba z wersji 2.6 bo 2.3 mają pojedynczą rurkę z tego co widzę. Wybebeszenie końcowego tłumika da przyjemny efekt czy wręcz odwrotnie - będzie pierdział jak 704 w CC? Jak sprawa wyglądałaby z zastąpieniem końcowego tłumika prostą rurą o odpowiedniej średnicy? Który 'mod' byłby lepszy? Nie chcę psuć oryginalnego stanu auta, chcę dodać jednak trochę charakteru.
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A jeśli by tak wywalić środkowy tłumik i zostawić końcowy w takim stanie jaki jest to dużo zmieni się dźwięk?
[ Dodano: 2015-10-11, 21:10 ]
Znalazłem jedno zdjęcie na pogląd jak wygląda z dwururką.
moim zdaniem jakby dać ciut większe (o 5mm) średnice tych końcówek to ładnie wypełniłyby tą przestrzeń w zderzaku. Może coś uda mi się z tym zrobić jak będę gnębił zmęczony układ wydechowy.
[ Dodano: 2015-10-11, 21:10 ]
Znalazłem jedno zdjęcie na pogląd jak wygląda z dwururką.
moim zdaniem jakby dać ciut większe (o 5mm) średnice tych końcówek to ładnie wypełniłyby tą przestrzeń w zderzaku. Może coś uda mi się z tym zrobić jak będę gnębił zmęczony układ wydechowy.
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mam dwururkę RM Motors! Ale do 80 coupe, nie wiem gdzie się z tym udać żeby dopasowali do avanta i to quattro...bo tam inaczej rura "wlotowa" idzie, mija most. Cały tłumik by się mieścił idealnie, nawet tak jakbym tego chciał prawdę mówiąc, bez żadnych docinań, tylko przesunięcie ucha mocującego trochę do przodu i miód jest...ale gdzie mi się tym zajmą?
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dobre, przekonaliście mnie spróbuję jakoś ogarnąć żeby udało się wyciąć rurę wchodzącą do tłumika i przerobić tak żeby pasowała do RM'a.
[ Dodano: 2015-11-01, 14:27 ]
Jedynie zakład zajmujacy się tłumikami i mający giętarkę mi to ogarnie, nikt inny się nie potrafi podjąć tematu. Trudno, poczekam aż znajdą wolny termin. Tymczasem po sromotnej klęsce w starciu z 80b4 avant 1.9tdi i później z jakąś ryżową kosiarką uznałem, że czas najwyższy zacząć składać sobie coś na boku. Znalazłem kilka informacji jakoby AAN był dobrą propozycją, co sądzicie?
[ Dodano: 2015-11-11, 14:55 ]
Sound Check 2.3NG
W linku powyżej zawarty jest materiał dziś nagrany, słychać jak bangla moje 2309ccm.
Poza tym zmienione koła na zimowe i obrócony popychacz pompy podciśnienia bo klepał, a nowego się kupić nie da ;c
[ Dodano: 2015-11-17, 20:59 ]
Efekt dzisiejszej pracy z bratem. Podświetlenie nóg i schowka pod zapalniczką. Załączane wraz ze światłami, natężenie światła regulowane pokrętłem w liczniku. Nad nogami pasażera wydaje się jaśniejsze, ale to dlatego, że tam nie pada światło na wycieraczkę bo po prostu aż tak daleko nie dochodzi, a jasna tapicerka potęguje efekt. Może być?
[ Dodano: 2015-11-01, 14:27 ]
Jedynie zakład zajmujacy się tłumikami i mający giętarkę mi to ogarnie, nikt inny się nie potrafi podjąć tematu. Trudno, poczekam aż znajdą wolny termin. Tymczasem po sromotnej klęsce w starciu z 80b4 avant 1.9tdi i później z jakąś ryżową kosiarką uznałem, że czas najwyższy zacząć składać sobie coś na boku. Znalazłem kilka informacji jakoby AAN był dobrą propozycją, co sądzicie?
[ Dodano: 2015-11-11, 14:55 ]
Sound Check 2.3NG
W linku powyżej zawarty jest materiał dziś nagrany, słychać jak bangla moje 2309ccm.
Poza tym zmienione koła na zimowe i obrócony popychacz pompy podciśnienia bo klepał, a nowego się kupić nie da ;c
[ Dodano: 2015-11-17, 20:59 ]
Efekt dzisiejszej pracy z bratem. Podświetlenie nóg i schowka pod zapalniczką. Załączane wraz ze światłami, natężenie światła regulowane pokrętłem w liczniku. Nad nogami pasażera wydaje się jaśniejsze, ale to dlatego, że tam nie pada światło na wycieraczkę bo po prostu aż tak daleko nie dochodzi, a jasna tapicerka potęguje efekt. Może być?
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pasek czerwonych ledów, takie co można ciąć + kabel, wystarczy 2x0.35. Zdejmujesz półkę nad nogami kierowcy, ta co się pod kierownicą trzyma. Znajdujesz kabel, który idzie do zapalniczki. Wyciągasz popielniczkę, rozbierasz (to będzie konieczne przy chowaniu kabli). Szukasz + i - na przewodach od zasilania podświetlenia zapalniczki, tam jest taka żarówka mała, w jej oprawce znajdujesz miejsca do wlutowania dodatkowych przewodów. Lutujesz, przeciągasz na lewo i prawo (w lewo idzie łatwo, bo masz zdjętą półkę i widzisz wszystkie kable), na prawo polecam kawałek dłuższego drutu sobie przeciągnąć tyłem tunelu, zaczepić kabel i przeciągnąć za pomocą drutu. Tam już docinasz sobie odpowiednio długi odcinek przewodu, lutujesz do leda (chyba są paski cięte na 6 ledów) i przyklejasz za pomocą kleju umieszczonego z tyłu na pasku. Cała filozofia Środkowy led jest przyklejony pod popielniczką, a kabelek lekko luźny żeby przy chowaniu i wyciąganiu popielniczki się nie urwał. Mam nadzieję, że jasno opisana sytuacja Po odkręceniu półki pod kierownicą sam zauważysz, że to proste. Godzina roboty, mi pomagał brat bo ja zawsze boję się, że coś spalę, albo uszkodzę, ale masz do wykonania 10-12 lutów, nic więcej.Przemas80 pisze:Bardzo mi się podoba chętnie u siebie bym takie coś miał,możesz napisać co jak jest podłączone