Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABK] automat - wrzuca na luz

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
kocurek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ABK] automat - wrzuca na luz

Post autor: kocurek » 12 wrz 2008, 14:31

witam mam problemik z automacikiem

wiec jest tak odpalam auto i jak dam na D to jest "luz" jak dam na 3 to załącza sie bieg i po ponownym przesunięciu drązka na D jest ok - problem jest taki że jak przejade kawałek to wrzuca luz - dodam że w pozycji dzwigni na 3 skrzynia wrzuca wszystkie 4 biegi i juz nie zrzuca na luz! po dodaniu gazu biegi sie ładnie redukuja skrzynie nie szarpie - jednak nie ma pozycji 3 i 2 tzn. jak jade na D póki nie zrzuci na luz to jak dam 3 lub 2 to nie ma żadnej reakcji. Obiaw jest jeszcze taki, jak odpalam auto to wtedy nie działa na D ale na wyświetlaczu pokazuje przejście drążka zmiany biegów tzn Pokazuje pozycje P R N i juz jak dam D to podświetla N jak dam 3 to podświetla D i już tak zostanie nie zaleznie od tego jaką mam pozycje na drażku. w czasie jazdy wyświetlacz wariuje przeskakuje sobie od lewej do prawej.

co to może być ?słyszałem że problem może tkwić w czujniku od położenia drązka zmiany biegów ale nie wiem gdzie sie on znajduje żeby go wyjac i ewentualnei wymienić na próbe

co o tym myslicie ??

pozdrawiam

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 12 wrz 2008, 14:42

Dokładnie problem jest w czujniku położenia dźwigni zmiany biegów jak sie nie myle jest on w skrzyni biegów gdzie wchodzi wałek od dźwigni zmiany

kocurek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kocurek » 15 wrz 2008, 12:56

czy dysponuje ktoś jakimś rysunkiem gdzie jest zaznaczony ten czujnik?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl