Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 coupe 2.0] awaria skrzyni

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
kolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[b4 coupe 2.0] awaria skrzyni

Post autor: kolek » 19 mar 2009, 22:50

Witam!
mam duzy problem...
podjezdzalem pod krazeznik i niestety jedno kolo polecialo za karweznik przez co samochod upadl na kraweznik...zjechalem delikanie jednak po tym zaczelo sie cos dziac ze skrzynia.. stopniowo przy kazdym kolejnym ruchu drązkiem poruszal sie on coraz luzniej ..kolejno biegi nie chcialy wskakiwac az skonczylo sie na tym ze samochod jest na 3biegu drazkiem mozna machac w okolo a on jest calkowicie luzny...
Co sie mogla stac ze skrzynia przez uderzenie o krwaeznik!!!
jak moge zrzucic ten bieg na luz zeby zholowac samochod do mechanika..
pomocy!!!

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 20 mar 2009, 12:43

Prawdopodobnie wina leży po stronie uszkodzonego wybieraka(a konkretnie sterowania,czyli połączeń między lewarkiem a wybierakiem w skrzyni).

Napewno będzie wiadomo na podnośniku.

Auto na lawete.Albo sprzęgło w podłoge i na linke.

Julek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Julek » 20 mar 2009, 19:25

Pewnie jakieś łączenia cięgien sie rozpieły, najlepiej by było jak byś spojrzał po auto bo to na serio moze być pierdoła, a jak nie chcesz jechać na holu ze wcisńietym sprzegłem to wyłącz na luz bezpośrednio przy skrzyni, dojdziesz do wybieraków idąc właśnie po cięgnach. Pozdrawiam

icek29
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: icek29 » 21 mar 2009, 09:12

Pewnie jest tak jak mowi kolega Julek..... pewnie pierdólka i zapewne wystarczy ci tylko klucz 10tka i po sprawie :-D No ale musialbys sie tylko wcisnac pod auto bo z tego co piszesz to mi najbardziej pasuje tylko rozkręcony łacznik z wybierakiem...tylko strasznie marne dojscie tam jest :-( A w razie jakbys nie mogłtam dojsc kolego to o ile sie nie myle to tylko wystarczy opuscic skrzynke z poduszki a po dokreceniu lacznika podlewarowac ja do gory i z powrotem przykrecic poduszke :-P Szczerze watpie w powazna awarie u Ciebie :mrgreen:
A i jeszcze przed tym zabiegiem jakbys juz lezal pod autem to sprawdz bezposrednio pod lewarkiem ( sruba osemka na klucz 13cie) moze ona sie tylko odkrecila a objaw ten sam ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl