[90 B3 2.3 NG] Blokada tylnego dyfra???
- Audi Quattro 90
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[90 B3 2.3 NG] Blokada tylnego dyfra???
Witam wszystkich.
To tak mam taki problem że gdy włączam blokadę tylnego dyfra w ogóle go nie blokuje..
I zajrzałem pod spodu samochodu do dyfra i tam jest taki siłowniczek. I jak go naciągnę to blokuje a jak wejdę do auta i wyłączę to wyłączy go normalnie i nie zblokuje spowrotem.
Możecie jakoś pomóc co z nim mogę zrobić żeby chodził normalnie ??
To tak mam taki problem że gdy włączam blokadę tylnego dyfra w ogóle go nie blokuje..
I zajrzałem pod spodu samochodu do dyfra i tam jest taki siłowniczek. I jak go naciągnę to blokuje a jak wejdę do auta i wyłączę to wyłączy go normalnie i nie zblokuje spowrotem.
Możecie jakoś pomóc co z nim mogę zrobić żeby chodził normalnie ??
Ostatnio zmieniony 16 lut 2010, 19:45 przez Audi Quattro 90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Quattro 90
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[90 B3 2.3 NG]
Właśnie ze nie mogę wogóle załączyć :-/ A wężyki są dobre bo nawet sciągałem je i dmuchałem przez nie sprawdzić czy nie są gdzieś przytkane :-/ A jak ten siłownik powinien chodzić lekko czy troszku ciężej ???
Dodano: 2010-02-16, 20:30
A jeszcze takie jedni pytanie skąd biegnie ciśnienie do tego wszystkiego może tam tkwi problem :-/
A gdy się ściągnie wężyki i spróbuje załączyć blokadę powinno przez te wężyki dmuchać powietrze ???
Dodano: 2010-02-16, 20:30
A jeszcze takie jedni pytanie skąd biegnie ciśnienie do tego wszystkiego może tam tkwi problem :-/
A gdy się ściągnie wężyki i spróbuje załączyć blokadę powinno przez te wężyki dmuchać powietrze ???
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
U mnie, to urządząko (nie wiem jak to się fachowo nazywa) znajduje się pod tylna kanapą.Audi Quattro 90 pisze: skąd biegnie ciśnienie do tego wszystkiego
Nigdy tego nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że jednym powinno dmuchać, a drugim zasysać.Audi Quattro 90 pisze:gdy się ściągnie wężyki i spróbuje załączyć blokadę powinno przez te wężyki dmuchać powietrze ?
- Audi Quattro 90
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Audi Quattro 90
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Audi Quattro 90
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Oki jutro na pewno napisze ale dopiero po południ jak wrócę z roboty ...
Będę próbował bo teraz bez blokady dyfra nie ma jazdy w Krakowie tyle śniegu
[ Dodano: 2010-02-17, 19:11 ]
Witam.
Problem załatwiony
Rozbierałem wszystko na części...
A nie potrzebnie...
Bo problem był w tym że do tego siłownika idzie powietrze z kolektora ssącego i właśnie przy kolektorze szedł ten wężyk i się przetopił i w tym tkwił problem ..... Dzięki za porady ..
Pozdrawiam
Będę próbował bo teraz bez blokady dyfra nie ma jazdy w Krakowie tyle śniegu
[ Dodano: 2010-02-17, 19:11 ]
Witam.
Problem załatwiony
Rozbierałem wszystko na części...
A nie potrzebnie...
Bo problem był w tym że do tego siłownika idzie powietrze z kolektora ssącego i właśnie przy kolektorze szedł ten wężyk i się przetopił i w tym tkwił problem ..... Dzięki za porady ..
Pozdrawiam