[B3 1,8 PM] Ceramizer do skrzyni biegów
- BLUECONECT
- Forum Audi 80
[B3 1,8 PM] Ceramizer do skrzyni biegów
Ja do skrzyni postanowiłem dodać 'Ceramizer'. Skrzynia ogólnie w dobrym stanie bez szumów i zgrzytów. A ten preparat to profilaktyka- obecnie przejechałem na nim ok.600km (całkowita ceramizacja to 1500km i więcej). Generalnie chodziło o poprawę pracy synchronizatorów i wydaje mi się, że minimalnie to pomaga ale na końcowy efekt trzeba jeszcze poczekać...Później, za jakieś 2-3 mies. będę zmieniał olej na Castrol TAF-X 75W90 - czytałem, że ten olej jest najlepszy(biegi wchodzą leciutko) Mobi1 się nie umywa...
- BLUECONECT
- Forum Audi 80
No właśnie jest dużo za i przeciw, ale tak na prawdę trzeba się samemu przekonać...
nie ma innej rady . Brałem przede wszystkim pozytywne recenzje wielu osób z tego forum i nie tylko, opini negatywnych było b. mało, trochę więcej neutralnych... Natomiast informacje, że może to pogorszyć pracę mechanizmów i przyspieszyć remont, wydają mi się bezpodstawne. Technologia poszła na tyle do przodu, że tego typu specyfiki mogą działać... Na pewno będe pisał o tym jak sprawuje się skrzynia... <ok>
[ Dodano: 2012-02-24, 22:21 ]
Przejechane 1500km z zalanym ceramizerem... Jakie efekty? Synchronizatory działają bardziej miękko a biegi wchodzą lekko nawet wsteczny się poprawił bo ostatnio zaczął się zacinać! Jak po wlaniu jednej dawki to efekt na pewno jest spory, później dla lepszego efektu zmienie olej na fullsyntetyk Castrol TAF-X 75W90 <ok>
nie ma innej rady . Brałem przede wszystkim pozytywne recenzje wielu osób z tego forum i nie tylko, opini negatywnych było b. mało, trochę więcej neutralnych... Natomiast informacje, że może to pogorszyć pracę mechanizmów i przyspieszyć remont, wydają mi się bezpodstawne. Technologia poszła na tyle do przodu, że tego typu specyfiki mogą działać... Na pewno będe pisał o tym jak sprawuje się skrzynia... <ok>
[ Dodano: 2012-02-24, 22:21 ]
Przejechane 1500km z zalanym ceramizerem... Jakie efekty? Synchronizatory działają bardziej miękko a biegi wchodzą lekko nawet wsteczny się poprawił bo ostatnio zaczął się zacinać! Jak po wlaniu jednej dawki to efekt na pewno jest spory, później dla lepszego efektu zmienie olej na fullsyntetyk Castrol TAF-X 75W90 <ok>