witam mam problem w serwisie w Niemczech powiedzieli ze nie ma filtra w moim aucie może ktoś mi coś poradzi.
Z góry dziękuje.
[80/B4/1Z] Czy automat ma filtr
[80/B4/1Z] Czy automat ma filtr
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 20:16 przez poy, łącznie zmieniany 1 raz.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Niektóre skrzynie automatyczne mają wymienny filtr oleju od remontu do remontu czyli że można się do niego dostać dopiero po rozpołowieniu skrzyni biegów. W takim rozwiązaniu szczególnie trzeba dbać o wymianę oleju na czas. Możliwe, że powiedzieli ci że u Ciebie nie ma filtra oleju bo po zdjęciu miski olejowej go nie zauważyli.
[quote="Grindsman"]Niektóre skrzynie automatyczne mają wymienny filtr oleju od remontu do remontu czyli że można się do niego dostać dopiero po rozpołowieniu skrzyni biegów. W takim rozwiązaniu szczególnie trzeba dbać o wymianę oleju na czas. Możliwe, że powiedzieli ci że u Ciebie nie ma filtra oleju bo po zdjęciu miski olejowej go nie zauważyli.[/quote]dzieki za odpoeiedz na moje pytani tak chyba jest bo jak bylem w serwisie w niemczech tam gdzi kupilem audi to powidzieli ze filtra nie ma i wymienili tylko olej przy 104 tys i bylo to w 1998 roku teraz ma przejechane 152 tys moze kilometrow jeszcze nie ma 60 tys ale juz jest dlugi czas dziekuje za odpowiedz pozdrawiam