[B4 AAH Q] Czy torsen z A4 1.8 T Quattro B5 będzie pasował?
[B4 AAH Q] Czy torsen z A4 1.8 T Quattro B5 będzie pasował?
Witam. Mam pytanie. Czy torsen ze skrzyni Audi A4 1.8 T Quattro B5 bedzie pasowal do mojego Audi 80 2.8 Quattro B4? Pytam poniewaz moj torsen jest do wymiany i szukam najtanszego rozwiazana, a znalazlem cos takiego tanio.
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem (aby tytuł wątku streszczał istotę problemu).
Proszę używać polskich znaków w postach.
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem (aby tytuł wątku streszczał istotę problemu).
Proszę używać polskich znaków w postach.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2010, 16:45 przez swieca91, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
swieca91,Obstawał bym przy wymianie skrzyni.Taniej niż rozpoławiać twoją wymieniać ( o ile będzie pasowało).A poza tym jak by ci skrzynia padła kiedykolwiek , to będziesz miał drugą tylko ori torsen przerzucić.Ostatecznie sprzedać tą co masz , są różni magicy napewno się znajdzie chętny na 80 czy 90 Rwd.
Witam. Temat jeszcze aktualny? Jak byś chciał sprzedać tego zaspawanego torsena to może bym się skusił na niego oczywiście w rozsądnej cenie . Tylko pytanie czy podejdzie do mojej skrzyni seryjnej montowanej z silnikiem NG :?: gdzieś słyszałem że skrzynie z R5 pasują do silników V6 ale czy torsen taki sam
wymienilem juz torsen i wszystko jest super! torsen z Audi 80 b4 2.0 Q. Torseny ze skrzyn w 80 b4 wszystkie sa takie same przynajmniej z tego co mi wiadomo mowiac krocej.. skrzynia Audi sa jak klocki lego. Jesli ktos jest zaintersowany tym torsen na ktorym moje audi bylo RWD to prosze o kontakt najlepiej na gg, numer 3820268.
miałem okazje jeździć wieloma modelami audi zawsze FWD albo QUATTRO ale nigdy nie jeździłem audi RWD , z czystej ciekawości chce sprawdzić jak jeździ audi z napędem na tył. myślę że może być ciekawie tym bardziej że środek ciężkości jest bliżej przodu a nie jak w autach seryjnie z napędem RWD miej więcej po równo. Prędzej czy później pewnie powrócę do quattro, dla tego nie chce psuć swojego torsena który jest całkiem dobry tylko ewentualnie kupić już zepsutego :-> . Mam jeszcze takie małe pytanko czy nie wie ktoś może jak jest z maglownicami czy jest jakiś problem żeby zamienić na taką z FWD ja się nie orientuje jak z tym jest ale w moim quattro jest bardzo słaby skręt w porównaniu z przednionapędówkami
[ Dodano: 2010-05-22, 22:44 ]
[ Dodano: 2010-05-24, 20:03 ]
Aha i jeszcze jedno w zasadzie podstawowe pytanie czy trzeba spawać przedni mechanizm, czy wystarczy tylko central? bo jak trzeba spawać przód to na tym by był koniec moich palnów
[ Dodano: 2010-05-22, 22:44 ]
To w tych 2.8 tak torseny padają? W moim chyba za mało mocy żeby go uszkodzić :mrgreen: ale dobrze wiedzieć że wszystkie sa takie samecichusz pisze:witam ja mam 2.8q (AHH) i wsadzialem toresnek juz 3 z 80 ale tez 2.8q. mogl bys wrzucic jakies foto jak wyglada ten zaspawany torsne bo mam 3 sztuki zajechane moze sie wymodzi
[ Dodano: 2010-05-24, 20:03 ]
Aha i jeszcze jedno w zasadzie podstawowe pytanie czy trzeba spawać przedni mechanizm, czy wystarczy tylko central? bo jak trzeba spawać przód to na tym by był koniec moich palnów