[B4 AAH quattro] czym zastąpić dwumas (sztywne koło)
[B4 AAH quattro] czym zastąpić dwumas (sztywne koło)
Mam audi 80 2.8 quattro i sypie mi się dwumas i chciał bym go zastąpić jednomasem (sztywne koło) mam problem bo nie wiem od czego dopasować takie koło żeby miało tyle samo zębów co mój dwumas bo z tego co wiem to jest tam zamontowany czujnik wału i nie będzie działać jeżeli liczba zębów nie będzie sie zgadzać czy ktoś robił taka zamianę?
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, 18:11 przez Jamnik, łącznie zmieniany 1 raz.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Na tyle co się orientowałem w temacie sprawa nie jest taka prosta. Najlepszym wyjściem byłoby gdybyś znalazł firmę która Ci przerobi dwumas na jednomas z jednoczesnym wyważeniem - a skoro już obróbka t mogli by Ci zdjąć trochę masy z koła (efekt będzie tak, że szybciej się silnik będzie wkręcał ale siła inercyjna zwrotna już nie będzie taka duża - tzw hamowanie silnikiem).
Dzienx bloku w sumie to dobra opcja ale czy po odelzeniu nie straci na vmaxie?
gibaj po prostu dwumas nie jest stworzony do karcenia a przy sztywnym kole zakładam spieka i mogę startować na odcince a swoja droga dwumas jest bardzo drogi .
Na razie jestem teoretykiem jeżeli źle mowie to sorka <mikolaj>
gibaj po prostu dwumas nie jest stworzony do karcenia a przy sztywnym kole zakładam spieka i mogę startować na odcince a swoja droga dwumas jest bardzo drogi .
Na razie jestem teoretykiem jeżeli źle mowie to sorka <mikolaj>