Witam
Niedawno wpadłem w poślizg i uderzyłem prawym przednim kołem w krawężnik aż wykrzywił sie wahacz. Wymieniłem wahacz, przegub felgę wyprostowałem.
Pozostaje mi pytanie co może być jeszcze bo jak jadę to widzę że drążek zmiany biegów drga a przód samochodu ma drgania. Dodam jeszcze że jak podniosłem samochód to to uderzone koło nie kręci sie tylko jest zablokowane jakby było na biegu.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
[80 b4 2.0 ace quatro] Drgania drążka zmiany biegów
Sprawdz czy koło blokuje z hamulca?(musiało by się strasznie grzać). Geometrie robiłeś? Mógł się skrzywić drążek kierowniczy.Kierownica się nie przestawiła w lewo albo w prawo przy jeździe na wprost? Po takim uderzeniu prawdopodobnie w krótkim czasie poleci łożysko w tym kole. Co do drgań możesz sprawdzić jeszcze poduszki skrzyni,silnika i ewentualnie podpora wału.
Ok dzięki. Na tą chwile doszedłem że jest krzywa półoś, jutro ją wymienię i zobaczę co dalej.
A żona mówi, ze to było tylko małe pyknięcie - a tu rozwalona opona, zgięta felga, wahacz wygięty, rozwalony przegub i krzywa półoś - mówi, ze jechała 10 na godzinę.
I nie wiadomo jeszcze CO !!!!!!!! I daj tu babie samochód.
A żona mówi, ze to było tylko małe pyknięcie - a tu rozwalona opona, zgięta felga, wahacz wygięty, rozwalony przegub i krzywa półoś - mówi, ze jechała 10 na godzinę.
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jak widać Kobiecie to i Quattro w poslizg wpadnie:mrgreen: A tak na poważnie to kazdemu moze sie zdarzyć <ok>groncio pisze:A żona mówi, ze to było tylko małe pyknięcie - a tu rozwalona opona, zgięta felga, wahacz wygięty, rozwalony przegub i krzywa półoś - mówi, ze jechała 10 na godzinę.