[80 b3 1,8] dziwne zachowanie skrzyni
[80 b3 1,8] dziwne zachowanie skrzyni
Mam problem ze swoją 3-biegowa skrzynią, mianowicie jak auto jest zimne np. po nocy a teraz są mrozy , to dokąd nie złapie temperatury lub nie przejedzie jakichś 3-5 km to nie chce zmienić biegu na 2 , natomiast problem znika jeśli autko jest ciepłe. Ponadto odczuwalne jest szarpnięcie przy zmianie na drugi bieg ,a przy zmianie na 3 nie ma tego problemu . ATF i filtr wymieniałem jakieś 3 tygodnie temu, i niewiele to zmieniło, tzn. przez tydzień nic nie szarpało Proszę o jakieś sugestie....
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
witam odnośnie szarpnięcia przy zmianie na 2 bieg u mnie jest to samo jezdze tak juz rok i wszystko ok.U mnei zas nie ma problemu z tym ze nei przełancza u mnie w najwyzsze mrozy dobrze przelancza.powiem ci ze trudno znaleźć speca od automatów.Byłbym ci wdzięczny jakbyś powiedział mi jakie masz obroty przy danej prędkości na 3 biegu.Bardzo bym cie proprosil pozdrawiam
a właśnie! Mam jeszcze jedno pytanie mianowicie czy w swoich automatach macie podświetlone wszystkie symbole biegów? Bo jesli nie to wychodzi na to ,że moja skrzynia pracuje w trybie awaryjnym
tu będzie u mnie problem bo mój licznik przekłamuje.... ale postaram się jakoś to zweryfikowaćdelik pisze:Byłbym ci wdzięczny jakbyś powiedział mi jakie masz obroty przy danej prędkości na 3 biegu.Bardzo bym cie proprosil pozdrawiam