Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.8S automat]Dziwny gwizd przy prędkości powyżej 80 km/h

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
Marcin003
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.8S automat]Dziwny gwizd przy prędkości powyżej 80 km/h

Post autor: Marcin003 » 14 lis 2013, 22:13

Witam. Posiadam audi 80 1.8S z 89roku z 3 biegową automatyczną skrzynią biegów. Ostatnio przy prędkości ok 80 km/h i powyżej coś zaczyna dziwnie gwizdać. Zastanawiam się co to może być. Na biegu jałowym jest cisza. W trakcie jazdy gdy wyrzucę na "N" także cisza.. Więc nic w silniku bo na jałowym jak dodam gazu wszystko jest ok. Łożysko w kole ani opona ani nic z tych rzeczy bo gdy przy 100km/h wyrzuce na luz to jest cichutko.. Dodam że problem głównie się pojawia przy przyspieszaniu ale również choć w mniejszym stopniu przy równomiernej jeździe. Boję się czy to nie coś w automacie.. :( Dodam że olej w automacie sprawdzałem- jest max a może nawet troche ponad max. Audi posiadam od pół roku, kupiłem od znajomego który jeździł nią 8 lat i nic ze skrzynią mu się nie działo ani nic w niej nie robił. Bardzo proszę o odpowiedzi;)
Ostatnio zmieniony 13 gru 2013, 13:58 przez Marcin003, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 15 lis 2013, 07:12

Marcin003, na początek _uwaga

Marcin003
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin003 » 15 lis 2013, 11:45

Dziś jechałem i samochód sam zaczął mi hamować i zblokowało prawe koło.. gdy podniosłem cały przód okazało się że w dyferencjale coś się zblokowało.. musiałem wyjąć jedną półoś z piasty i przyholować samochód.. :( co konkretnie mogło się stać?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl