[B4 2.0 ABK] [All]dziwny problem z biegami
- jomiskin13
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] [All]dziwny problem z biegami
Witam pożyczyłem ojcu audi wrócił biorę auto wrzucam 1 i i nie chce się wbić opór ze nie da się wbić. Rozebrane wybierak no i teraz biegi wchodzą ale 1 i 2 działa jak wysokie biegi silnik gaśnie. 345 i wsteczny działa.normalnie co się zepsuło ile mnie wyniesie naprawa?
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2016, 16:27 przez jomiskin13, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz raczej żle wyregulowany lewarek zmiany biegów.Od spodu samochodu za skrzynią biegów jest taka osłona aluminiowa (jak ją masz) i pod nią zobaczysz lewarek zmiany biegów.Będzie tam śruba na klucz 13mm, popuść tą śrubę ustaw lewarek zmiany biegów w położenie neutralne (tak jak zawsze masz na luzie) i dokręć śrubę, powinno być ok.
- jomiskin13
- Forum Audi 80
TAK JAK NA FOTCE, MIAŁEM KIEDYŚ ZE 2-3 MILIMETRY LUZU I BIEGI WCHODZIŁY JAK CZCIAŁY , albo wcale nie wchodziły. Ustawiłem dokręciłem i po problemie.
Po drugiej stronie odskrzyni , pomylić się nie można bo w drążku jest dołek i śrubą inaczej nie nakierujesz tylko w dołek .
No chyba jak chcesz na siłe jakieś inne ustawienie to już twoja sprawa.
.
Po drugiej stronie odskrzyni , pomylić się nie można bo w drążku jest dołek i śrubą inaczej nie nakierujesz tylko w dołek .
No chyba jak chcesz na siłe jakieś inne ustawienie to już twoja sprawa.
.
- jomiskin13
- Forum Audi 80