[A4 b5 1z] Dziwny problem ze sprzegłem
[A4 b5 1z] Dziwny problem ze sprzegłem
[a4 b5 1z]
Mam dziwne akcje ze sprzeglem i dopiero wczoraj zauwazylem,wczesniej myslalem ze to tak ma. i przy zakupie myslalem ze je trzeba wyczuc ale do sedna :
jak jade wzucam np: 2-jke puszczam sprzeglo i bez gazu to szarpnie , a jak nacisne lekko gaz przed puszczeniem sprzegla to nie szarpie i tak na kazdym biegu.
co to ? konczy sie pompka lub sprzeglo lub moze to byc czegos innego wina ( nastawnik mam zasyfiony na bank i tak jezdze bez pina 43 w ecu ) bo z piniem 43 to wogole szarpie na wolnych.
Mam dziwne akcje ze sprzeglem i dopiero wczoraj zauwazylem,wczesniej myslalem ze to tak ma. i przy zakupie myslalem ze je trzeba wyczuc ale do sedna :
jak jade wzucam np: 2-jke puszczam sprzeglo i bez gazu to szarpnie , a jak nacisne lekko gaz przed puszczeniem sprzegla to nie szarpie i tak na kazdym biegu.
co to ? konczy sie pompka lub sprzeglo lub moze to byc czegos innego wina ( nastawnik mam zasyfiony na bank i tak jezdze bez pina 43 w ecu ) bo z piniem 43 to wogole szarpie na wolnych.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
poduszki nowe dalem po 300zł za sztuke,wiec to nie to. Bez oleju w skrzyni w starej b4 bosch tak nie szarpalo.wiec to nie to.to tak jak by pompka za pozno odbijala i takie poszarpywanie a jak dodam lekko gazu to juz nie przerywa i plynnie jedzie.to sie dzieje z niskich obrotow 900-950 .najbardziej czuc z redukcji 1 i 2 i z 2 na 3.bledow na vagu brak.